Fredagsbrev, arkiv

15 november 2013

Bollar och Idoler…

 

 

 

PK-Bladet lät sina läsare på Trav365 rösta fram vilken kanal de ville att travet skulle sändas i. Föga förvånande så valde man Svt, den enda kanalen utan reklamavbrott. Det finns naturligtvis ingen chans i världen att Svt skulle bli den kanal där vi ser våra travsändningar i framtiden. Att det blir en reklamfinansierad kanal är en förutsättning för att det över huvud taget skall bli något travande i tv:n. Travsporten är ju även en sport där avbrott i sändningen fungerar ganska bra. Det är ju trots allt en hel del “dötid” mellan loppen.

Sista chansen att hänga med ner till Paris och Prix dÁmericue!

En annan fråga är ju hur länge som det kommer att satsas på travsändningar i det “gamla formatet”. Snart har alla en smart-tv och då är det ju en barnlek att få in ATG-live och där skulle man kunna köra både “live” och samtidigt producera egna program med materialet från lajven och på så sätt skulle de som inte har tid och lust att låsa varje kväll vid tv:n få möjligheten att se ett “travmagasin” senare på kvällen. Kanal75 och ATG vräker ut pengar på dyra och i många fall onödiga produktioner där kameramän och reportrar krockar med varandra ute på stallbackarna när de gör “egna” program. Om ATG och Kanal75 skulle satsa lite deg och teknik till banornas egna produktioner så skulle man inte behöva släpa teknik och folk runt i hela landet. Jag är mycket förvånad över hur ineffektivt allt fungerar för dagen.

Vi fortsätter med PK-Bladet och Expressen m. fl. Det blev ett himla liv om det så kallade registret över Romerna i landet. Mupparna hävdade att detta var ett register utefter “etnicitet” och sånt skall vi ju inte ha. Nu har det granskats och man kommer fram till att så INTE var fallet. Registret är över kriminella, INTE en etnisk grupp…

Det är nu fredagskväll och Idol skall snart dra igång sedan skall vi få däng av Portugal lite senare på kvällen. Detta Fredagsbrev blir därför lite kortare än vanligt. Jag har precis “klickat” en Zeunerts och läppjar på skummet, borde göra Torbjörn Jansson glad! Gladare än vad jag kunde göra honom igår kväll när jag serverade honom en uppsittning uppe på Gävle som  bara sprang ett varv. Hur skall han fakturera den åkturen?! Mellby Agent VAR ett riskprojekt redan från början och jag hävdar att vi kommit rätt. Gårdagens så kallade lopp är bara att glömma. 11 varv i defileringsvolten, dödens i 16 tempo på tung bana och en häst som är spänd som fjärde strängen på en Stradivarius blir helt enkelt inte bra. Nu skall vi ändra en hel del. In med en utbildad Kinesiolog, ändrade värmningsrutiner samt vissa utrustningsändringar. Glöm inte att pållen går 15 full väg när hela LEGO-lådan fallit på plats…

Nu går Idolvinjetten. Må så gott och gör det med en skön vinnare till helgens V75a på Solvalla. Under vår resa ner till Berlin nyligen fick vi se Indigious göra sitt jobb efter lite knölig resa. Om det nu stämmer att han ger 5 gånger leran så måste spelarkollektivet delat drinkar med Ken Ring. Lasta hela påsen.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar