Fredagsbrev, arkiv

23 augusti 2013

Hanna gjorde en“Tarzan”…

Nu snackas det en hel del om travprogrammens vara eller inte vara. Idag kommer vi ju åt alla startlistor via datorer och mobiler och det är väl bara de aktiva som är ute på tävlingarna som verkligen kan behöva travprogrammet under tävlingarna. Kuskarna skriver in när hästar skall värmas, tränare och ägare noterar och håller koll på sitt sätt, så visst är travprogrammet viktigt för dem. Men för soffpubliken då? Nja. Själv är jag så gammal att jag minns den tid när man fick åka in med 515 till Odenplan och kliva in på Dalagatans Depeschkontor för att kunna se startlistorna på riktigt och kanske även slänga in ett spel. På stora skärmar satt banornas travprogram uppsatta med knappnålar och ville man spela så fyllde man i en spelkupong i tre delar med karbonpapper. Klockan 18:00 skulle spelat vara inlämnat sedan ringdes (?) spelen upp till banan. Det var tider det. Travronden –som på den tiden bara kom ut en gång i veckan- hade startlistor i sin tidning men layouten var fruktansvärd! Varje lopp presenterades i en klump typ så här:

1JegoBoy/K-GHolgersson2MrVasa/JanNordin3DartsterF/OlleHedin4Papageno/JanJönsson… osv.

 

Det var inte direkt lättläst så att säga. Att då kunna se hela startlistan med 5 senaste starterna i raden till en fredagstävling uppe på Rommetravet var ju mumma. Även på hemmaplan var programmen något riktigt speciellt. Då, på den gamla goda tiden var det ju både prelanmälan och defanmälan. Man ringde upp till Martinsson på Rommetravet och anmälde sin häst på morgonen. Dagen därpå kom ett kuvert i brevlådan med prellistan. Sedan hade man en dag på sig innan man nästa morgon ringde på nytt för att defanmäla! På Solvalla var det ungefär samma rutin med den skillnaden att anmälningarna oftast gick klockan 22:00 på onsdagskvällarna efter att loppen var körda. Sedan sammaprocedur med defanmälan innan man till sist kunde invänta programmen! Vid tvåtiden på eftermiddagen (minns ej om det var torsdag eller fredag, gissar på det sistnämnda) sprakade det till i högtalarna på stallbacken och Runar Sandbergs stämma ljöd. “-Nu går det bra att hämta programmen till nästa onsdags tävlingar”. Ett gäng cyklar och trädojjor sattes i rörning med sikte på den gamla inskrivningen. En trappa ner -där man annars hämtade vojlockarna till tävlingarna- låg kuvert med rykande färska travprogram, levererade från Duvbo Tryckeri. Vårt (Sören Nordins), Stig Hs, Gunnar Nordins och Berndt Lindstedt/Håkan Wallners kuvert var tjockast! Snabbt tillbaka med hojen till stallet och in i fikarummet för att kolla om man hade någon starthäst med. Det där var tider det men idag ser det ju som bekant annorlunda ut och det är väl bara en tidsfråga innan travprogrammen går i graven och jag får väl då sälla mig till de gamlingar som kan säga, “-det VAR bättre förr”.

Specialpris på V75-Guiden!

Hanna Olofsson gjorde en “Tarzan-kupp” vid anmälningarna till ett 2årings lopp där hon plockade ut sex hästar till start. Ingen annan tränare hade lyckats träna fram någon 2åring till aktuellt lopp så när listan kom fanns bara Hannas sex hästar med. Genast blev det oroligt, hur skulle man komma undan nu? Tarzans kupp lyckades ju men för Hanna blev det tvärstopp. Alla hästar ströks! Ynkligt och fegt naturligtvis men så där ängsliga är de styrande ofta…

En annan som har fart på hästarna (eller i alla fall hästen) är Ulrika Wällstedt. En tränare modell mindre som tillsammans med sin sambo Jonas kämpar på i det tysta. Med säkra Torbjörn Jansson i vagnen blev det till sist en plats i årets Travderby! Från Nurmos och Goops stall selade man ut totalt 13 hästar till Derbykvalen utan att få med en enda, Wällstedt hade en! Stort lycka till nästa helg.

Ett bättre sätt att ladda upp inför en partykväll än att lira “Månvalla” med polarna finns inte! Det klassiska ALGA spelet där du tävlar med travhästar. Naturligtvis kan (och bör) man byta ut låtsaspengarna mot RIKTIGA innan man sätter gänget på plats. Du kan lägga ett bud på “Månavalla” så kan spelet bli ditt för under hundra spänn!

valla

Lira skjortan av polarna!

Tänk att det kunde bli sånt himla liv bara för att Emma Green visade sina sympatier för Greenpeace under Friidrotts-VM. Klart att vi skall kunna få stötta en organisation som kämpar för djurs rättigheter utan att det skall behöva bli massa bråk…

greenpeace-logo-inconvenientenagge

Stå på dig Emma…

Nu är det endast 2 platser kvar till höstens Travresa till Berlin. På måndag skall vi boka upp platserna. Vill du hänga med så är det sista chansen nu. I helgen är det V75 uppe på Bergsåker och man har fått ihop fina lopp. En riktigt smaskig vinnare serverar jag nu till 6e avdelningen. 13 gånger på Quick Razz med Johnny i vagnen känns lugnt. Vill du vara 100 % säker på att inte torska på detta lir så kan du registrera dig på UNIBET och få mer än det dubbla när du sätter in! Spela utan risk att torska med andra ord! Registrera dig här! Ha nu en skön helg så hörs vi igen.

Så får det bli…

1 kommentar:

  1. Wow, med lite mindre strul så hade din 24oddsare gått in, snyggt tippat.

    SvaraRadera