Fredagsbrev, arkiv

15 februari 2013

Vad hände ute på Stora Alby?!

Vi börjar med onsdagens verbala boxningsmatch ute på Solvalla där vi i ena ringen fick se mannen som sluggar hårdare än Horns Hooter och på den andra sidan killen som duckar snabbare än Ankarström. Vi hade precis sett Hockey toksvara med en braklus och Kim Eriksson gasa i dödens, totalt utan vett när det var dags för Lill-Goop och Tony Wallin att hoppa upp i vagnarna. Inne i studion diskuterades Kims och Hockeys styrningar och det var naturligtvis osannolik “tur” att hästen som Kim körde var överjävligt bra annars hade tomaterna haglat. Körde man klokt? Tänkte man på sin häst? Svåra frågor men man TÄVLADE i alla fall.
Nu var det då dags för Lill-Goop att glida till ledning med en vek favorit. Upp på utsidan kommer Tony Wallin med en 70 oddsare och Lill-Goop släpper spets! Är han galen? Nej, de hade snackat ihop sig och lite senare var Lill-Goop åter i spets. Inne i studion hör man nu Nybrink gorma och svära medan “Forsgren i knät” försöker släta över och “nyansera” allt mer panikslagen inför situationen. Efter denna styrning blev det som vanligt ett herrans knappande ute bland tangentbord och mobilskärmar…


Lill-Goop v/s Nybrink.

Har Nybrink rätt? Eller ska vi förstå Lill-Goop som säger sig vara oförstående till kritiken? Det enda vi med säkerhet kan säga är att vi fick se ett “uppgjort” lopp! I och med att man i loppet kommer överens om kommande manövrar för att det skall gynna båda så är den delen av loppet absolut uppgjort. Om vi tittar i regelverket så står det klart att man INTE får ge fördel åt annat ekipage och det är ju exakt vad Lill-Goop faktiskt gör när han erbjuder en konkurrerande 70oddsare rygg ledaren istället för dödens i utbyte av en “gentjänst”.


Men så länge våra platta och ofta kompetenshungrande måldomare inte är i närheten av att våga ingripa så är det bara att gratulera Lill-Goop. Som det proffs han är så utnyttjar han varje millimeter av ett travlopp och det är väl bara för Nybrink och gänget att plugga på och lära sig “läsa loppen” bättre. En vacker dag så har vi kanske tuffare tag från måldomarna och då anpassar de aktiva sig direkt.


Robban Bergh beskrev i sin blogg sitt hem som en “Sports Bar” med ett gäng tv-apparater och monitorer där han följer sport, fotboll och trav. Han blev “jätteförvånad” när han hörde Nybrink i onsdags och tyckte dessutom att det inte är något konstruktivt i att klaga och gnälla om man inte samtidigt har lösningar, där har han rätt. Jag har oftast idéer och förslag till det mesta och så även här. Vi har då dels otyget att kuskarna släpper ledningen i utbyte mot att få överta densamma lite senare. Ett annat problem är när våra storkuskar får glida till ledningen och sedan sitta ostört tills 700m kvar. Min lösning heter “spurtpris”. Om man i loppen delade ut typ, en tredjedel av förstapriset till den som ligger först varvet kvar så skulle vi se helt andra styrningar! Ingen tror väl att Erik Adielsson får sitta ifred i ledningen när man kommer in på rakan 1 200m kvar? Nej, vi skulle få full körning nästan hela vägen i loppen och chansen att den BÄSTA hästen vinner ökar markant! Vilken bana vågar prova? Jag väntar med spänning. Kanske kunde någon av våra hästägarelefanter kliva in och “sponsra” en sådan tävlingsdag?! Huselius och grabbarna, upp med lädret och förändra travsporten. Ge bort 25 000:- i varje lopp en onsdagskväll på Solvalla till de som är “först på fotot” varvet kvar…


CoolStuff.se 

Reijo Liljendahl lämnar Stall Stig H efter “tvåhundra år” i verksamheten. Nu spekuleras det vilt kring vad det var som hände. Naturligtvis har något skurit sig ordentligt när Reijo väljer att packa ihop på dagen. Jag funderar ibland på hur länge som Stig H skall hålla igång. Johansson har ju drivit en jätteverksamhet under massor av år och det är naturligtvis en enorm arbetsuppgift. När han nu får se travsporten domineras av mediatränade knattar och häståkare med lååånga stroppar, tömmarna hängande längs sidorna liggande i “tuffa” vagnar så blir ju kontrasten ganska stor mot den dag han själv satt och bar in Utah Bulwark till ett andrapris nere på Åby medan Tobbe gled förbi till seger med stallets andrahäst och bara hann ner till stallet med sin tränardubbel innan ägaren till Utah Bulwark muttrade om “uppgjort lopp”. Stig H lämnade då över pållen i ett grimskaft till ägaren och sa “tack och hej”.

Idag måste det som sagt vara tufft att titta på när travsporten mer och mer tappar de “kanter” och “ojämnheter” som gjorde sporten till en livsstil. Nu är det strömlinjeformat, anonymt och än mer kontantstyrt än på den “gamla goda tiden”. Orkar Johansson stånka vidare?!


Vill du ha Stig H Johanssons bok, “Mitt spår”? Lägg bud här! Just nu ligger budet på 21:-


Åren har gått och med tanke på hur brutalt Stig H klippte löpkörning från ena dagen till den andra så är jag ganska övertygad om att den dag då Stig H inte vill vara med i toppen längre så är det slut direkt! För Stig H är det allt eller inget… I och med att Reijo nu kliver av så öppnar sig en ny “möjlighet” för Stig H Johansson. Jag vill se att han anställer Oskar J Andersson! I och med detta genidrag så skulle Stall Stig H Johansson kunna återta tronen igen. Enorm erfarenhet och envist gnetande blandat med nytänkande och ung entusiasm skulle bli en oslagbar kombination. Heiskanen och Turjas “popstall” kommer aldrig att lyckas av den enkla anledningen att det “bara” finns erfarenhet och kunskap i konstellationen, där saknas hungern. Jag litar på att Stig H väljer rätt och sätter Oskar på anställningslistan…Lite 80tals nostalgi med Stig H, Reijo m.fl.

Vi hoppar över till melodifestivalen som denna helg är uppe i Skellefteå och lyser upp. De två första veckorna har ju liren suttit och nettot har stadigt ökat. I morgon kväll skall grodan Amanda Fondell från Idol vara med och bräka. Jag gillar låten och hon går naturligtvis direkt till final men oddset 1,40 är ju pinsamt lågt. Nej den här gången har jag två lir som kommer ge nya vinster. Eddie Razaz direkt till final 3,25 i odds samt State of Drama till 5,0 i odds. Lira och hämta ut! Har du inget konto så fixar du det här! Du får då upp till 1 000:- extra att spela för…


Om du skulle vara sugen på att vara med i Friends Arena när finalen avgörs så kan du vinna 2 VIP biljetter till detta evenemang här!
Nu skall jag rusa vidare i snön och vill önska alla rosa vänner en härlig helg! Du vet väl att det finns platser kvar i vårt V75 bolag “Stall Rosas Kassako”?! Vill du vara med i helgen så mejla mig bara. Helgens stenklara vinnare heter Mellby Amiral och när totomaterna surrat klart får vi över 3 gånger smöret och då finns det flott över att smeta in på Eddie Razaz!


Så får det bli…

3 kommentarer:

 1. Ett helt korrekt och riktigt iaktagande Dennis angående Lill-goop och det aktuella loppet! Tyvärr så är domarna lika flata i trav som i alla andra sporter. Hälsningar "SUCK"

  SvaraRadera
 2. Ang. mellon förra veckan. Du rekommenderade fyra spel, ett av dom satt till oddset 2,75. Hur fn gick du plus då som du skriver?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det var väl inte "fyra" lir eller?

   Radera