Fredagsbrev, arkiv

28 december 2012

Årets sista Fredagsbrev…

Det är fredag eftermiddag och Julskinkan börjar bli mindre och mindre, det mesta av ströbröd och senap sitter nu på insidan av plastpåsen men det gäller att trycka i sig det sista innan det är för sent. Det är väl nu som man skall summera travåret som gått men jag har liksom ingen “feeling”. För Stall Rosa tog det slut den 2 september nere på Skrubbs när Mellby Tiptop drog på sig en ordentlig böjsena i det skitlopp som han annars skulle vunnit busenkelt  Nu håller vi tummarna för att det skall hålla efter vila. I övrigt så tycker jag att 2012 blev ett mellanår på flera plan. Tarzan har väl haft sitt bästa år någonsin och även den gröna fabriken nere på Skaraslätten har ju sopat tämligen rent.

Nej, jag funderar nu på vad mina Fredagsbrev skall innehålla nästa år. Jag får alltid mycket respons på breven men jag blir aldrig riktigt klok på vad jag egentligen borde fokusera på. När jag kliver in och ifrågasätter Sveriges vansinniga migrationspolitik så kommer det alltid ett gäng mejl. De flesta tycker att det är bra att man pekar på ett av landets största misslyckanden medan en del kallar mig rasist och främlingsfientlig. För ett antal år sedan skrev jag om Halalslakt efter att ha sett ett fullständigt vidrigt inslag där man tydligt kan se hur djuren plågas något så fruktansvärt bara för att Koranen säger att det är så man skall döda ett djur. I ilska skrev jag att man kunde förbjuda Islam rakt av! Det var ju naturligtvis ganska korkat uttryckt och genast så betraktades jag som en klassisk “rasist”. När jag skrev om empatistörda kineser efter att ha fått se när man slog ihjäl hundar med träkäppar inför Peking OS så hade jag förverkat typ, en miljard människor till. De som följer mina Fredagsbrev ser nog helheten men vill man klippa ut citat ur mina alster så måste jag vara en våt dröm för t. ex. kommunistmediet expo.se. Undrar om jag skall skippa allt kritiskt skrivande kring vår misslyckade migrationspolitik och allt det djurplågeri som sker ute i världen?! Får klura ett tag till på det känner jag.

Inom travet har jag ju mina käpphästar som jag gärna sopar till när tillfälle ges. Varje gång som Svanstedt kommer upp så är min mejlbox alltid välfylld. Solvalla, Bergh, Fredrik B Larsson och några till, har alltid legat i min skottglugg och det rasslar alltid till när jag berör något av ovanstående. En del tycker att jag bara sitter och gnäller och är bitter. Det stämmer till en viss del, jag “gnäller” alltid när jag tycker att saker är fel fast just “bitter” tycker jag inte att jag egentligen är.

Om vi börjar med Åke Svanstedt. Varför hackar jag alltid på honom? När jag var en skitunge inne hos Sören Nordin så var Svanstedt ibland uppe och fikade i vårt stall. Det var en trulig “mupp” som klev in i fikarummet vill jag lova. Med glada skitar som Åke Lindblom, Jörgen Sjunnesson, Anneli Saarikettu, Jan-Olov “Norse” Alfredsson och liknande vid fikabordet så är det ju klart att Svanen förblev en trulig en i jämförelse. Senare fick jag följa honom på lite närmare håll på den tid som Zoogin härjade som bäst. Zoogin var nog den första häst som det snackats mycket om, där grisfösare använts i träning. Det fanns då “bara” spridda röster kring detta men sammantaget så kunde man nog inte se det som uteslutet. När Svanstedt sedan blev åtalad och även dömd ( i Tingsrätten) så ramlade bitarna på plats för mig i alla fall. Ett tiotal vittnen kunde mycket tydligt beskriva hur det gått till när grisfösare användes i stallet under träning. Att Svanstedt till slut med hjälp av SillyBilly lyckades krångla sig ur greppet på 9 i Hovrätten är ganska ointressant. Vi har haft frikännanden typ “Lindomefallet” där man VET att de är skyldiga men rent tekniskt går det inte att “bevisa”. I Hovrätten mumlar SillyBilly om att det visst kan ha varit så att Stall Svanstedt tränat häst med en käpp som det satt “ett föremål” på. Grisfösare? Nej det skulle lika gärna kunna vara en “ölburk”. Vem som sedan kör runt med en ölburk på en käpp under snabbjobben är en helt annan historia. En tidigare anställd hos Svanstedt blev ju DÖMD för medhjälp till djurskyddsbrott medan den han hjälpte friades! För mig råder det inte en enda procents tvekan, Svanstedt har tränat häst med grisfösare och det som stör mig mest är inte själva gärningen, man kan diskutera hur mycket lidande hästen utsätts för vid denna behandling i jämförelse med hur en del av Nurmos hästar mår när de passerar en mållinje, nej det som stör mig är att Svanstedt sitter och småflinar mot sina tidigare anställda i rätten istället för att erkänna och gå vidare. Hela USA projektet som drogs igång i samband med det rättsliga efterspelet pekar ytterligare på att han var skyldig och hade en planerad reträtt. Det har alltid stört mig och jag kommer att fortsätta att störa mig på detta samtidigt som jag är väl medveten om att Åke Svanstedt är en av de skickligaste vi haft i Sverige…

Fredrik B Larsson. Varför hackar jag då på honom titt som tätt. Jo, en kille som sitter och slår sina hästar så frekvent som Fredrik B alltid gjort hamnar per automatik på mitt minuskonto. Den gång när han spöade Giant Superman 16 gånger och slog Digger Crown på foto uppe på Boden var liksom spiken i kistan. Larsson fick 6 000:- i böter och tre dagars avstängning samtidigt som han körde in 600 000:- i loppet! Lärdom av bestraffningen? Nej, fyra dager senare spöade han en häst så mycket på Solvalla att han åter fick böter! Såna killar har jag svårt för helt enkelt.

Solvalla. Varför gnälla på min hemmabana? Ja, det här är en lång historia som börjar redan vid den tid då “Forsberg” var boss på Solvallas Sekretariat. Vi hade propositionsdiskussioner redan då. Svensson och Koch gjorde en hel del bra under deras år men med Wetterholm och Stenby så blev katastrofen ett faktum. Hans G Lindskog som var med under en kort period sattes genast med tvångströja och nyckeln hängde antagligen runt halsen på Tant Grön. Lindskog förstod att inget fanns att göra och klev ganska omgående av, ett klokt val. När sedan Stefan Lundborg och hans gangsters tog över Solvalla och tömde kassakistan innan han sedan gick över till konkurrenten UNIBET så skämdes jag över att ha min licens utskriven på denna skitbana. Några norrbaggar senare så ser det fortsatt kolsvart ut för landets huvudstadsbana.

Vad Bergharn beträffar så tycker jag nog att det varit en mer “hjärtlig” kritik. Robber Bergh är själv en hårding som gör lite som han vill och jag har svårt att se något problem med att tycka till lite om honom ibland. Även Lutfi Kolgjini har jag tidigare “jagat” men sedan flera år har han varit en hyvens kille och jag är ganska säker på att drivningsböterna har minskat ganska radikalt de senaste tio åren.

Ok, kanske jag skall släppa det här och satsa på nya “objekt” under nästa år? Hör gärna av dig, vad tycker du?

THORN - Låna upp till 25.000 kr! Ansök nu

3 dagar kvar att påverka vem som skall bli “Mr Travsport, 2012”. Är det verkligen så att Torbjörn Jansson skall sopa rent? Var med och lägg din röst!

Nej, det blev inte tid till något mer nu. Jag vill önska mina rosa riktiga vänner ett Gott Nytt År så hörs vi första fredagen 2013. Du har antagligen spelat tomt i plånkan nu efter ATGs pengajakt den senaste veckan så jag ber att få erbjuda årets sista sköna vinnare. I andra avdelningen har Uhrberg lovat seger med Mr Big. Favoriten från innerspår och ett odds på Uhrbergs som kan hamna på 6 gånger skinkan gör valet enkelt. Kliv in, kliv in.

Så får det bli…

2 kommentarer:

 1. Hej Dennis,
  Tack för dina fredagsbrev.
  Fortsätt att vara djurens vän, för alltid. Kritisera de som missköter och behandlar djur illa. Djur som far illa, behöver oss alla som för deras talan.

  Gott Nytt År
  önskar
  Gunnar

  SvaraRadera
 2. Hej Dennis,
  tycker du ska fortsätta i samma stil även om du hackar på min "gröne kung". jag tycker du skriver både bra o kul så keep going
  GNÅ
  Norrlandsmuppen Håkan

  SvaraRadera