Fredagsbrev, arkiv

23 november 2012

Cykelreparatören skall laga rymdfärjor…

Den senaste tiden har det varit skojigt att följa media när det är som taffligast. När sossarnas påläggskalv Anna Sjödin var i fyllebråk på krogen och blev åtalad för misshandel pruttade det ut en hel del “rasistiska” och kränkande rapparkaljor ur den rödmålade lilla munnen på Sjödin när hon stod och viftade mot vakten. Aftonbladet var tämligen ljumma i sin “jakt” då. När sossarnas tilltänkta Statsminister Stefan Löfven är inblandad i mutaffarer kring JAS försäljning, modell större, så är det fortsatt ganska tyst i blaskorna. När tre valpar hamnar i fylletjafs i Stockholm efter en blöt natt så verkar det som att man går med ståfräs inne på tidningarnas redaktioner.

Aftonbladet har ju hetsat mot SD i många många år och är antagligen den största aktören när det gäller att skaka fram väljare till nämnda parti. När det nu blev ärkerivalen Expressen som snodde “scoopet” framför näsan på tidningen som “gillar allt” så uppstod ett antiklimax på Aftonbladet. Här hade man jagat och slitit under flera år i sin iver att försöka tysta människor som har mod och styrka att, i alla fall, belysa ett av landets största misslyckanden, så snor Expressen hela godispåsen!

Har julen blivit för dyr? Fira årets julafton på vår räkning! Delta i tävlingen och vinn 10.000 kr till din julafton! Se här hur du vinner!

Sverige har nu även översvämmats av hobbypolitiker som på Twitter, Facebook och andra medier lägger den obligatoriska spottloskan över SD. Väldigt sällan läser man inlägg med någon form av politisk innebörd, oftast är det bara, usch och fy liksom. Soran Ismail däremot visar på både klokhet och nyans när han själv beskriver händelsen på Kungsgatan som nonsens men däremot starkt ifrågasätter SD:s politiska agenda! Det är precis vad vi behöver, folk som ifrågasätter, undrar och kommer med egna lösningar men då måste man ha kurage att våga diskutera och för detta så måste man även våga se verkligheten. Så länge man  fortsätter den inslagna vägen med spottloskor mot de som vågar så fortsätter SD:s framgångar. Man kan sedan bara konstatera att Jimmie Åkesson är landets överlägset skickligaste politiker. Det lugn, den rakhet och fingertoppskänsliga retorik han uppvisar gör vår nuvarande Statsminister till en sluddrande autist med afasi och dubbeldiagnos i jämförelse.

Mejla dyngan den vanliga vägen.

Så hände det då! En tunnhårig man bestämmer sig plötsligt en regnig måndagskväll för att rita om hela begreppet “travlopp”. Conrad Lugauer blev historisk klippare när han klippte benen på Karlstedts pålle, fast gjorde han det egentligen? Jag tycker dessvärre inte att just den här incidenten var det tydligaste vi sett. Det var samma sak när man kastade tomater på Åke Lindblom efter att han kört sig till ledningen med I Saw You. När hästen springer upp i vagnen framför och slår i hoven på bakre delen av framförvarande sulky tycker jag INTE att det är ett solklart fall. Nere på Halmstad var det därför en aning tveksamt. Att Lugauer STÖR Karlstedt är det ingen tvekan om men “störa” och “köra över” är två olika saker och om man nu ville skriva historia uppe i ett måldomartorn så hade jag hoppats på att det skett vid ett solklart fall. Jag välkomnar annars idén med att kunna diska när som helst i loppen men vi behöver då skriva om reglementet en aning. En diskning som “beststraffning” (som i Danmark) är väl inget problem. Begår man en ordentlig överträdelse i ett lopp skall man bara plockas bort helt enkelt.

Om vi fortsätter att spekulera kring ämnet så kan den konspiratoriske se en fara med att diska som man gjorde i måndags. Vi har superkuskar med extrem kompetens och sedan kan vi ha 4 hästar från samma stall i ett lopp. Undrar om det kan bli så att man utser en “kamakasi pilot” som har till uppgift att kasta sig in i en kamp om en position för att “tvinga fram” en påkörning från en konkurrent. Varje dag måste våra toppkuskar “ta upp” några centimeter i olika situationer för att det inte skall bli “närkontakt”. Kanske man nu stoppar dit hovarna så att favoriten “går ner” och sedan blir diskad…

Nja, kanske lite väl spekulativt kanske men om måldomarna nu kommer att följa efter Halmstad så kommer det hända mycket framöver och då kommer det ju till det här med ELITDOMARE. Nu måste man börja se över det här med måldomarnämnderna ute på travbanorna. Kompetensen MÅSTE höjas, vi kan inte ha cykelreparatörer som mekaniker på NASA och ej heller hobbydomare i en sport som omsätter flera hundra miljoner i veckan. Det blir spännande att följa utvecklingen, nu över till annat.

En månad kvar till Julafton och det börjar bli hög tid att jaga efter dessa förbannade Julklappar. Jag hittade en “Julklappsgenerator” som jag använde. Fann massor med suspekta Julklappar på Coolstuff via den. Enkelt, bekvämt och garanterat inte Julklappar som var förväntade! Du hittar Julklappsgeneratorn här!

Vi går över till skönhet och glamour. “Mr Travsport, 2012” är i full gång och bland de tio som tävlar så har vi några skrällar. Om Torbjörn Jansson skall anses favorit eller matlappsjägare låter jag vara osagt men för tillfället sitter han stadigt i toppen! Där bakom kämpar Marcus M Melander och Johnny Takter för att komma ikapp Tobbe. Anmärkningsvärt är att Adrian Kolgjini för tillfället ligger Jumbo! Tarzan ligger flera pinnar före. Jag tror att J:r har en kupp på gång. Det kommer kanske rasa in röster på Luddes grabb när som helst. Du vet väl att du kan vara med och påverka genom att rösta. Du finner omröstningen här!

tjlerig

Blir Torbjörn Jansson “The hunk”?

Nu måste jag dra vidare och överlämnar mina rosa vänner till en solig hösthelg. Måste bara påminna er om att boka plats inför Pda 2013. Fortfarande kanonpriser. Klicka här! Ni skall även få en vinnare till Jägersro i helgen. I 4e avdelningen har de sagt att Nougat ÅS är fullständigt överlägsen. Johnny får åka med och vi får 7 gånger för besväret.

Så får det bli…

4 kommentarer:

 1. Jocke med kniven23 november 2012 16:24

  Ett fullständigt lysande Fredagsbrev!

  SvaraRadera
 2. Lysande fredagsbrev denna gången!

  Ett klockrent inlägg på samtliga plan!Fortsätt så så slipper du mina "suckar" i fortsättningen.

  SvaraRadera
 3. När Anna Sjödin misshandlades av vakten stod ord mot ord och Sjödin fälldes precis som det så ofta är vid krogbråk. Vakten hade inga synliga skador. Sjödin var blåslagen. Inget oberoende vittne hörde några sådana ord fällas som vakten och hans kompis och nu du påstår i detta blogginlägg.

  I efterhand menade restaurangen att kameran var ur funktion. Annars är enda sättet att klara sig undan en sådan här situation att vakterna filmas eller bandas.

  Det enda oberoende vittnet var en juridikstudent som vittnade till Sjödins fördel. Trots det fälldes hon som så ofta blir när ord står mot ord då vakter är involverade.

  Så din inledning på detta brev är rätt obehagligt enögd. Kanske behöver du tänka lite på hur det skulle vara om din dotter eller sambo skulle utsättas för något liknande istället för att fastna i någon form av trams mot en medmänniska som du gör i detta blogginlägg.

  / Fredrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håll ut. Om något år kommer kanske mobilfilmen...

   Radera