Fredagsbrev, arkiv

07 september 2012

En sjuttis och en halv böj på pallen…

Solen skiner över Ekerö och det är höst i luften. Cirkusen runt den 15 årige kille från Afghanistan som sitter med ihopsydd mun och hoppas på “tummen upp” här i Svedala går vidare. Huruvida grabben har skäl att få asyl har jag ingen aning om men helt klart är att han sitter i “fel” land. Anledningen till att han är i Sverige nu är naturligtvis den enkla att här är chansen absolut störst till ett beviljande. Han kommer alltså från Italien där han först sökt men har nu kommit till Sverige därför att han, enligt egen utsago, blivit mycket illa behandlad i Italien. Det är kanske sant men det var inte så värst länge sedan som de begicks en gruppvåldtäkt på en flyktingförläggning här hemma i Sverige så den förklaringen kan vi naturligtvis bortse ifrån. Italien är, precis som Sverige, med i EU och vi måste kunna lita på att även deras migrationspolitik fungerar tillfredställande med de värderingar och utgångslägen som de har i det landet.

Men nu ska Sverige åter leka humanismens frälsare och visa att vi minsann gör “rätt”. Flyktingmottagandet i EU bör se likadant ut överlag tycker de styrande i Sverige. Nu skall vi alltså “hjälpa till” och se till att Italien “lär sig” hur man gör med flyktingmottagandet! Om det nu skall vara så “lika” över hela EU kanske Sverige kunde lägga sin kvot på flyktingmottagandet på samma nivå som övriga Europa eller helst som övriga norden! Fast då var det nog inte så viktigt att det var “lika” längre…

Jag kan lika gärna fortsätta på samma linje. Alliansen har nu bestämt att 1, 3 miljarder kronor, ja du läser rätt, nästan en och en halv miljard skall satsas på “anhöriginvandring” från Somalia. En gigantisk summa pengar skall alltså läggas på “mommo” och “moffa” som vill komma till Sverige och bo nära sina barn och barnbarn. Dessa människor flyr således inte från någonting alls utan ordnar endast en statusupphöjd tillvaro hos oss här i Sverige. Är detta verkligen en ansvarsfull och god migrationspolitik? Hur många sjuka och svältande barn ute i världen skulle man kunna hjälpa med denna stora summa pengar?

Alliansen struntar fullständigt i det, just nu är det panik i lägret och det desperata röstfisket tar allt galnare vägar. Just migrationspolitiken är tacksam att använda sig av då det gäller att plocka röster. Man spelar på vår empati och medkänsla som svenskar fortfarande har lite kvar av och då är det lätt att måla upp bilder på “stackars människor” och “godhjärtade” politiker. Väljarna brukar gå på denna fint sedan kommer verkligheten ikapp när Migrationsverket verkställer beslut enligt de lagar och riktlinjer som politikerna egentligen satt upp men då har man redan fått rösterna. Det finns fler områden där Alliansen kan tänkas fiska röster istället för att stå upp för sin politik. Jag väntar bara på ett saftigt skattepåslag på bensin och diesel så är horeriet fulländat. Det var länge sedan våra partier stred för sin ideologi och sina värderingar, ända sedan Göran Persson klev åt höger så har det endast varit ett patetiskt kappvändande mot våra, nu för tiden, föränderliga väljare. I längden kommer ENDAST partier som står för sin politik till 100 % att klara sig och för dagen så finns endast ett sådant parti i Riksdagen…

Hatmejla  på . Gärna de där onyanserade och hafsiga mejlen som ni skriver på halvfyllan… 

cafe

Vi går över till travet. Förra helgen var det två Kosken i gula kavajer som stod på pallen när dammet lagts sig över Jägersro. Pato var en värdig vinnare även om jag tycker att Sjunnesson vek sig lite väl lätt när ledningen skänktes bort. Det blev väldigt tyst om Stefan Hultman som åter visade upp två pållar i toppform när det väl gällde. Ett andra och ett tredjepris i Derbyt var starka papper. En tränare som visar på det direkt motsatta är Timo Nurmos. 4 hästar inkvalade till Derbyt och nog var de “söndervässade” alltid. De tre sista jumboplatserna gick till Fituna och det var endast tack vare Johnny Takter som Going For Gold Zaz kunde knipa en “matlapp” i loppet. Den tidigare gruvarbetaren från öst står verkligen för epitetet “gasar tills det rasar”. Med ett stort tävlingsstall så går det naturligtvis att plocka fram bra hästar hela tiden om man slipper “ta hänsyn” till stallets bottenskrap. Det är ingen hemlighet att både Nurmos och Svanstedt har massvis med hästar i sina stall som bara mjölkar hästägarna och inte alls presterar. I Nurmos stall har ungefär halva stallet gått dunderminus i år och nere på Åke Svanstedts fabrik står nästan hundra hästar som går back. Som de säger, “det är inte svårt att skita när arslet är fullt”. Men det gäller att “skita snyggt” och det gjorde Hultman som vanligt bäst! Se och lär…

Vill du ha en gratis kryssning för 4 personer? Klicka här!

En annan som ser och lär är Tarzan. Han har tittat på Svanstedts metoder och sedan batterierna blev borttagna ur stallet på Skaraslätten så blev det intressant för Tarzan att börja ta efter. Melanders hästar skenar i det närmaste över upploppet och jag tror att tjafset med Enköpings kommun inte alls beror på någon dyngstack, jag tror att grannarna störs av oljudet från kvällsträningarna. Här nedan kan ni åter se klippet när Svanstedt ställde i ordning Torvald Palema inför Elitloppet.

Svanen tränar…

I helgen är det dags för V-75 uppe på Skellefteåtravet och nu har man bytt chaufför på Caballion. Personligen hade jag flugit upp Jörgen “silkeshandsken” Sjunnesson för uppgiften. Inget ont om Adielsson alls men jag har bara en känsla av att just Caballion och Silkeshandsken gifter sig bra ihop. Alla snackar om en duell mellan Caballion och Nahar och då börjar det genast vattnas i munnen på mig. Jag har nosat fram ett långskott som man tydligen satt i hysterisk form i skymundan och med bra kusk och läge så tror jag faktiskt att vi kan få en superkaramell! Vi lirar på Armani Trot och hoppas att Bosse Eklöf trollar för oss. Säkert 60 gånger gruset men, men. Våga och vinn mina vänner.

Nu skall jag slå ihop för den här gången och jag önskar er alla en härlig helg.

Så får det bli…

8 kommentarer:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=Glw5D7loHko Bosse Eklöf?


  / Kecke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart vännen...

   Radera
 2. Jättebebisen leverererar verkligen till sina hästägare, hur många är dom 12000? i Kompaniet. Lite info till dig Dennis. 2010 kompaniets hästar stod för 57% av inkört belopp till stallet. 2011. 54% Hitills i år 68%. Starter 2010 50% av starterna stod kompaniets pållar för. 2011 30%. I år 33%Vad vore Potatishandlarn utan den uppbackningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar hur det gått för Tarzan om han inte hade haft "Melander" som storägare...

   Radera
  2. Jag tänkte mer på jämförelse med dina hatobjekt Svanen och Nurmos i första hand. Du hyllar ALLTID den gråtande jättemuppen, men utan kompaniet och Madame Wallenius vore han MR Zero.

   Radera
  3. Märker att du inte varit med "hela vägen". Men det gör inget, huvudsaken är att du följer Fredagsbrevet.

   Radera
 3. Rosa Travrasist sait............tragisk människa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej du anomyma. Jag vet inte riktigt hur "rasistiskt" det kan anses att använda 1, 3 miljarder för att hjälpa människor i tredje världen men det vet säkert du. Att solidariskt inom EU samarbeta för att hjälpa flyktingar kanske kan anses lite "rasistiskt" för dig men tyvärr kan vi inte hjälpa dig med det...
   Puss.

   Radera