Fredagsbrev, arkiv

13 juli 2012

42 456:-

Är det någon som missat att Stall Rosas Mellby Tiptop är nere på Gotland och startar under sommaren? Nja, trodde väl inte det. I onsdags var det start i ett ruttet V86 lopp där Tiptop normalt var huvudet högre än sina motståndare. Ända hängde han längst ner på resultatlistan. Tomaterna har haglat över Munsö och det är tur att jag älskar “smutskastning”. Det är ju det jag själv håller på med, enligt en del. Att sitta hemma i soffan och “jobba bort” vissa ekipage i loppen är ju inte ovanligt. Antingen bara ur spelsynpunkt eller som ibland när en “mupp” borde få en gunga. När Tiptop startar så vet jag att soffor och fåtöljer är fulla med “skogsfolk” som just, “jobbar bort”. När Mellby Tiptop mötte Harper Hanovers vinnaren på Solvalla var det dock några kronor lirat på Tiptop men nu, när han skall möta division2 så stänger man plånboken i sann “jobba bort” anda.

En del säger att hästen är “värdelös”, en del hävdar att det är “djurplågeri” att starta en så “dålig” häst osv. När hästen var hos Nurmos spelades han ofta till favorit, det gör man inte idag. I min värld så är Mellby Tiptop en riktigt bra häst, han har sänkt sitt rekord från Nurmos med dryga sekunden och jag MÅSTE få skylla 72 % av de uteblivna segrarna på “oflyt”. Hästen är fortfarande lite knepig från start (och även i lopp), han tappar dessutom alltid minst 20 meter på “kör”. Det blir oftast omöjliga lopp där han sitter i maskin mest varje gång. Nedan följer ett axplock från sådant som EJ kan kallas smörlopp med maxflyt.

3-711-77-614-322-729-12

Så här har det sett ut mest varje gång. Hua, vad jag gnäller nu, jag känner det, men låt mig få göra det ett tag. Det blir desto roligare när det vänder. Så mina trogna belackare, trimma EPA-traktorerna och kläm en “Norrlands Guld” för Stall Rosa! Passa på innan det vänder…

----------------------------------------

Veckans snabba:

Jag hörde om en hästägare som av sin stortränare fick en månadsfaktura på 42 456:- Det skall då nämnas att hästen INTE startat aktuell månad.

P.S. Momsen var medräknad…

 

Att Åke Svanstedt kan anses något labil råder det ju ingen tvekan om. Att han ständigt kör som en galning på vägarna får dock anses både farligt och ansvarslöst. Jag förstår att polisen får dubbelbatong när de stoppar riksmuppen i Ranelids bil.

 

Sandra Svensson tyckte inte att det var något “drag” i To And Fro på Örebro men det var väl kanske inte riktigt någon smygare han fick?!

 

Jag har som bekant  följt alla DALLAS avsnitt från början sedan några månader och det är härlig underhållning vill jag lova. Många “sköna lirare” kommer och går i serien och nu har “Afton” klivit in i “Dallas” och med hjälp av J:r fått börja sjunga på en Bar. Jag vet inte varför jag kommer att tänka på Paula Asterie när jag ser och hör “Afton” tala…

 

Googoo Gaagaa! Har ni hört om “fenomenet” ? Men i senaste starten hoppade pållen på tre ben och jag är ganska övertygad om att det kan vara färdigkört! Blådårarna tokmatchar och gasar tills det rasar. Är det så här som Tarzan, Båht och grabbarna vill ha det i svensk travsport? Jag hoppas inte det.

 

----------------------------------------

 

pick

 

Ibland är det synd om människorna. Årets sommar har väl knappast gått i solens tecken och igår kväll var det dryga 10+ ute på Munsö! De familjer som satsat på Gotland för årets semester har väl kommit hyggligt undan. Det har varit ganska soligt väder i alla fall. Men satan vad deg de får slänga iväg för en kort semester med ungarna. Bilen och familjen på båten över kostar tusentals kronor och stugan i Kneippbyn kostade 8 000:- för en vecka. Sedan tillkommer minigolf, glass, pizzor osv.

Nyligen träffade jag en gammal vän. Han är från Hudiksvall och hade med sig sambo och deras barn. Eftersom vädret här i Stockholm har varit ganska uselt så hade de tänkt pressa in flera saker under en dag. De hade börjat med att åka ut till Drottningholms slott (vad man nu skall dit och göra). De fikade där och en liten bakelse kostade 55:- och en stor 83:- Vanligt bryggkaffe låg på knappa 30:- och Latten (kaffe och mjölk) låg en bit över 50:- Totalt brände de över 500:- på att “fika” ute vid slottet.

Sedan bar det iväg till City där frun i huset skulle titta lite på kläder medan min vän och sonen stannade på Clas Ohlsson och en leksaksaffär. Några påsar senare var 2 200:- förverkade. Sedan hade de lovat grabben Wasavarvet, om det regnade. Nu var det soligt men det blev ändå varvet före Gröna Lunds besöket. Entré, en miniatyrbåt och en DVD om Regalskeppet tömde semesterplånboken på nästan en lax till! Kvällens besök på Gröna Lund började med entré och varsitt åkband och vips så flög 1 300:- till! Efter mat, chokladhjul, popcorn, läsk osv. så slutade Gröna Lundsbesöket drygt 2 400:- Till detta skall några svindyra parkeringar för bilen läggas till.

Som du märker så är det fullständig galenskap att “semestra i Stockholm” ! De hade bränt nästan 7 000:- på en dag! Fattar du?! Vi snackade då om de resor som vi gör via SVEA TRAVEL och jag föreslog då att de skulle dra ner till Rhodos en vecka i början av september. Vi har testat ett “All Inclucive” hotell som heter Koala Hotel. Där har man frukostbuffé, lunch, eftermiddagsfika, middag samt en Bar med öl, vin, sprit, läsk och drinkar. Allt ingår! De har en fin pool och 600m till stranden. Alla tre får en vecka med “All Inclicive” för under fem tusen! Med Ryan Air så får de således en vecka på Rhodos inkl. allt för samma peng som de brände på en dag i Stockholm (och då fick pappan vara nykter och köra bil dessutom). Om du är intresserad av detta hotell på Rhodos kan du klicka här!

Vi reser vidare mot Väster. Lill-Goop kör Hambletonian! Det skall bli kul att se. Kan man hoppas på en offensiv styrning ute i spåren och en klassisk upploppsjobbning i vagnen och att han INTE tar tömmarna i en hand bara för att ligga i vagnen och banka?! Det blir spännande. Jag har faktiskt aldrig varit i USA men nog blir man lite sugen på att flyga över. Det sjuka är att de sju tusen som min kompis brände med familjen på en dag i Stockholm nästan räcker till en vecka i USA med flyg och boende på hotell beläget vid Meadowlands travbana! Flyget strax över sex tusen och hotellet ungefär två tusen per person. Du kan kolla flyget här och hotellet här om du skulle bli sugen på att resa över till USA och Hambletonians försök och final!

Flirt fair - SE

Nej mina vänner, nu får det vara bra för idag. Nästa fredag blir det en ny tillbakablick över 80talets Gotland. Denna helg är det Årjäng som står som värd för V-75 och det är flera fina lopp. I fjärde avdelningen har man spelat Mellby Sambuca till favorit men där verkar batterierna vara slut. Carambole P blev ju bestulen på segern när han förnedrade Svanstedts, kraftigt överskattade, Mr Picolit uppe på Östersund. Sambuca är väl ungefär 50 meter sämre så för mig är det en gåta att man tryckt ner Åkes blöta valack till storfavorit. Det kan bero på att han är kraftigt kuskförstärkt den här gången men det spelar ju ingen roll. Om måldomarna klarar av sitt jobb så kan Westholm sätta sig tillrätta och småle när upprättelsen är ett faktum. Vi som lirar får över 10 gånger degen i lojalitetsbidrag!

Så får det bli…

2 kommentarer:

 1. kuskförstärkt??????

  Åke hitills 2012

  681 starter 168 segrar 25% segrar inkört 16,5 mille

  Erik hitills 2012

  590 starter 98 segrar 17% segrar 13,7 mille inkört.

  Alla har rätt att tycka till men statestiken ljuger aldrig..


  SVANEN DOMINERAR BÅDE PÅ BANORNA OCH VÄGARNA.

  SvaraRadera
 2. Ludde anser i en artikel i AB trav365 att genom att kuskarna kör typ 400km till en bana och tävlar sen 400km hem igen efteråt så måste dom få köra som idioter och Ludde anser att just häståkare är mindre farliga, vid skyhöga fartöverskridelser än resten av Sveriges biltrafikanter skulle vara, i sin iver att försvara den anklagade fartdåren som trafikpolisen stoppade ????? Menar han att lagar inte ska gälla för häståkarna ? Ulf Ohlsson lär ut på sin blogg på travnet.se hur man ska fälla ner solskyddet för att inte fartkamerorna ska kunna registrera ansiktet på föraren ! ! ! ! Man häpnar . Dax för ST att omedelbart ta sitt ansvar och därmed EJ tillåta kuskar köra på mer än 1 bana, varje tävlingsdag, så kommer dom stressade stackars kuskarna ifrån stressmomentet med att köra bil i 200km/tim på allmän väg och då kan dom fälla upp solskyddet igen.ST var ju ute med den iden för 1-2 år sedan , måste vara hög tid att genomföra denna regeln omgående innan någon kör ihjäl sig själv eller andra .

  SvaraRadera