Fredagsbrev, arkiv

01 juni 2012

En härlig travfest…

En docent knuten till Karolinska skär bort sin sambos läppar och äter upp dem?! Ingenting förvånar längre i detta lilla land. Att docenten kommer från “nya världen” och inte från Västerås är ju naturligtvis ingen överraskning. Med en ordentlig omgång Botox kan nog kvinnan knalla över till någon Imam och försöka få lite tips hur hon skall respondera på händelsen…

Sitter nu på fiket i Ekerö C och tittar när regnet faller ner på torget utanför. Vädergudarna var på gott humör förra helgen kan man konstatera. Elitloppshelgen var som vanligt fantastisk trots att själva Elitloppet var lite tunt (Commander Crowe, Classic Grand Cry och Yarra Boko undantaget). Publiken njöt och de aktiva hade en fin helg och även soffpotatisarna fick en härlig upplevelse via TV. “Alla” har ju redan skrivit allt om den gångna helgen men det finns plats för några betraktelser till.

  • De kan köra hur fort de vill med sina hästar men den överlägset största upplevelsen var att få se Jim Frick ute på Solvallas oval, iklädd dress, hjälm och glasögon bakom Järvsöfaks! Tårarna rann kan jag lova!
  • Aldrig har väl en startgalopp varit så positiv och betydelsefull som när Caballion fattade ett eget beslut och lyckades slippa undan söndagens mördarlopp! Caballion är glad och jag tycker att Larssons och ägare borde känna detsamma. Nu får hästen en liten pust vilket kan betyda att han kliver ut på fyra friska ben (efter det kommande kvalet som först väntar) i nästa start och då har de mycket att hämta.
  • När Åke Lindblom och Winning Love skär mållinjen i Harper Hanovers får vi uppleva travsport exakt som den skall vara. Den lilla tränaren med den stora entusiasmen får tillsammans med den satsande hästägaren uppleva svensk travsport när den är som bäst. Glädjen spreds över läktarplats och ut i tv-apparaterna.
  • Commander Crowe springer mer på kapacitet och talang än på sin skalle har jag alltid hävdat. Till viss del gör jag det fortfarande även om insatsen i försöket var ganska ruggig. Finalen blev dock ett sömnpiller efter att Eric Raffin och Kenneth Nielsen klabbat bort sig och på detta sätt tvingade Yarra Boko att tåga i dödens igen! Commander Crowe gick på halvfart och vann löjligt lätt medan Yarra Boko åter fick plocka fram sitt guldhjärta och strida för varje meter över upploppet.
  • “Sagan om Sanity” slutade föga oväntat. Visst, Johnny kände att hästen inte var på topp och tydligen var han “lite röd i halsen” men att en häst som är överlägsen i silverdivisionen automatiskt skall kunna kriga mot eliten var i alla fall inget jag trodde på…

mobben

  • Kretsen kring Dileva Käll har efter Elitloppet sagt att de är “kanonnöjda” med prestationen i söndags då hon gick 1, 09, 9. Men här ligger ju dilemmat. Dileva Käll var stenandes sist bland de felfria i sitt försök och om man är nöjda med det RESULTATET så kliar jag mig i huvudet. Hon hade väl kunnat jogga i långvagn och motionshuvudlag i Sweden Cup på lördagen då och lasta hem 700 000:- och då kunde ju Peter G få ta sig en riktig segerbläcka på lördagskvällens fest och sedan gå med gloserna på och småmysa under söndagen, så där lagom bakis. Nej, nu ville man istället köra på sig ett ägg i raden på en nio tid i stället. Den matchningen fattar inte jag och de som hävdat att Dileva Käll inte hade i Elitloppet att göra hade nog rätt ändå.
  • Micke Nybrink har ifrågasatt de amerikanska häståkarna som kommer till Sverige och clownar sig. Jag tycker att det är lite kul att se, typ lyteskomik så där. Visa av erfarenhet vet vi ju att de är fullständigt odugliga att köra “riktigt trav”. Att åka runt på ett pärlband i Cowboyland för att som avslutning styra ut några spår, ta tömmarna i en hand och sedan banka sönder sin springare är något helt annat än de kuskpiruetter som Lill-Goop och grabbarna här hemma gör sju dagar i veckan. Låt clownerna komma hit varje vår och spexa, vi behöver ju inte spela på dem Micke…
  • Stämningen på Solvalla är unik under Elitloppshelgen och det är med glädje man kan konstatera att hela helgen brukar fortlöpa helt utan bråk och trassel.
  • Jag brukar ofta gnälla på Solvalla (med rätta) då de, i mitt tycke, gör massor av fel och prioriterar helt fel saker men Elitloppet gör Solvalla fantastiskt bra! Det är en stor apparat vill jag lova och det hela flyter på helt utan problem. Där skall vi tacka alla som jobbar kring Solvalla för ett fantastiskt jobb. Det är många eldsjälar inblandade.
  • Jessica Almenäs är inte bara riktigt snygg hon är ett proffs under sändningen med! Det är klart att hon har stor rutin på direktsändningar men oavsett det så är jag imponerad av henne. Hela produktionen skall ha en eloge. Söndagens tv-sändning var en ända stor uppvisning i proffsig sport-tv. Med Ryttar, Åsa och de andra ute “på fältet” och Stig H Johansson i hytten så har ju Jessica en lättare uppgift men som sagt, det var en fantastisk sändning. Lite kul blev det dock när Jim Frick kommer körande med Järvsöfaks framför E-läktaren. I studion talas det om vilken känslosam upplevelse vi alla nu får uppleva när Almenäs fyller i, “- det här e stort, Frick kommer ju aldrig att köra mer” och Anders Lindqvist fyller snabbt i, “-det är ju precis det han nu gör!”. Underbart replikskifte…

Sammanfattningsvis var det en underbar Elitloppshelg och det är dags att räkna ner mot nästa…

Vill du hänga med ner till Phuket i höst? Ny Senior resa ner i september. Klicka här!

Djurparkslallaren kvar i depå. 15 år blev domen och visst är den hård. Hörnberg poängterar även att domen gäller över hela Europa. Undrar om man verkligen har “full koll” vid entréerna nere på Mariendorfs travbana i Berlin? Kanske kan lallaren smyga in där någon regnig höstkväll och få sig lite live-trav till livs?! Jag tycker på ett sätt att domen är för hård. Jag vet inte om ni minns men för några år sedan satt en tränare i tingsrätten när ett tiotal vittnen under ed pekade ut honom som den tränare som använt grisfösare i träning på hästarna. Tränaren själv ljög under ed ända tills en veterinär fick honom att erkänna att han visst använt frisfösare men att det var “-för länge sedan”. Tränaren blev naturligtvis dömd i tingsrätten. Ulf Hörnberg stod då vid staketet på Solvalla i en intervju och förklarade att man absolut kunde döma tränaren oavsett utslag i en ev. Hovrättsdom, om man ansåg att han kan ha skadat travsportens anseende (vilket han troligtvis gjort i och med att han dels erkänt att han tidigare använde sig av grisfösare och nu hade ett tiotal vittnen som kunde styrka att denna metod fortsatt i stallet). Domen överklagades och SillyBilly trasslade bort Hovrätten så det visslade om det och vips var tränaren friad. Inte oskyldig men dock “friad”. Nu väntade man på Hörnbergs agerande men av det blev det, ingenting! Nu smäller man på en, i och för sig korkad, amatör 15 år för en handling som i jämförelse med fabrikstränarens förehavanden nog får anses vara likvärdig. Vi är och förblir olika inför lagen, speciellt travlagen…

Nej mina rosa vänner. Det är dags att slå ihop datorn för den här gången. I tisdags var vi uppe på Gävle för att äntligen få vinna lopp med Mellby Tiptop. En startgalopp satte stopp för projektet och nu styr vi kosan över Östersjön. I sommar ska vi sopa banan nere på Skrubbs. Pass upp. Avslutningsvis kommer en kanonvinnare till helgens V75a från Mantorp.Erik Svensson fick vinna lopp förra fredagen och vips så testar man rikstoton. En del lojala spelare hakar väl på och vi andra ler lite blygt när vi istället puffar in sedelbunten på Ouch som Ludde kommer krossa de andra med. 6 gånger är det lägsta vi kan förvänta oss. Smaska på!

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar