Fredagsbrev, arkiv

27 april 2012

Det högsta Fredagsbrevet.

Klockan har precis rullat över till fredag och detta Fredagsbrev skrivs just nu mer än 10 000 meter över havet. Jag sitter med sambon på Thai Airways, TG961 som skall landa på Bangkoks flygplats om någon timme. Vi skall sedan över till Phuket för att förbereda inför en ny resegrupp från "Seniorresan till Phuket".

Vi kan börja med tisdagskvällens start på Eskils. Efter Tiptops genomklappning på Solvalla i den senaste starten så har det inte sett så bra ut. Tiptop tappade massor med hull och muskler. Han har sett allmänt eländig ut. Samtidigt som han sedan så sakta börjat återhämta sig så har han även blivit mycket piggare. Jag ville i alla fall prova honom i ett lopp nu för att se ungefär var han står även om jag var medveten om att han var långt från någon toppform. Jag måste säga att han övertygade stort då han i monteloppet blev trea på en 16 tid och dessutom såg kalasfin ut! Mycket lättad kunde vi lasta och åka hem till Munsö med vetskapen om att han knappast kommer att bli sämre med lite jobb i kroppen. Nu väntar först vaccination och avmaskning samt lite tid att äta upp sig lite och då passar det ju utmärkt att Stallchefen åker ner till Phuket och provar Changen ett tag...

Förra veckans Fredagsbrev gav rätt stor respons. 97 % av läsarna tyckte att det var riktigt bra medan några få ville kalla mig allt möjligt otrevligt men det glädjer mig minst lika mycket som de positiva kommentarerna. Det här med migrationsfrågor är trots allt fortfarande svårdisskuterat och det spelar egentligen ingen roll VAD man säger och tycker så är man "rasist". Egentligen borde jag väl inte älta ämnet idag igen men bara på en vecka har vi fått höra om nya våldtäkter begångna av ungdomar i förorten med invandrarbakgrund och vi har även fått höra om ett helt nytt äldreboende,specialiserat på ett klientel långt från svenska gummor och gubbar. Här skall de vara garanterade full service som beaktar deras religion och härkomst. Personalen skall kunna de "främmande språken" och det skall naturligtvis finnas möjlighet att be åt Meckahållet osv. Annat var det när min mamma låg för döden på Blackebergs sjukhus i cancer då hade den huvudduksprydde undersköterskan inga som helst möjligheter att stötta min mamma. Ingen svenska där inte men på det nya boendet för invandrarpensionärerna gäller naturligtvis helt andra regler. Och med tanke på att de flesta över 50 som söker sig till paradiset Sverige redan är, eller ser till att bli pensionärer så kommer det att bli hårt tryck på dessa nya äldreboenden. För våra svenska gamlingar är sovsalar med flera personer en tråkig men sann verklighet. Jag undrar om man stuvar ihop tanter och gubbar med olika religioner på samma sätt? Nej, egentligen undrar jag inte. Naturligtvis kommer dessa människor att få egna rum och alltid vårdas ev en "likasinnad". Jag har svårt att tro att de kommer att "acceptera" en vanlig svensk vårdare. Förresten, jag undrar en sak. Hur långt upp i åldern har de där tanterna niqabber och burkor? Jag menar, de kan väl knappast ligga med burka och kolsäck när de fyllt 80 och det är dags för blöjbyte?

Jag skall kolla här nere i Thailand hur man jobbar med de åldrande skandinaver som snart skall få omsorg och vård. Visst har väl Thailand samma service för "nybyggarna" som vi har hemma i gamla Svedala?!

Vi lämnar detta trista kapitel och hoppar in på lite trav igen. Iceland chockade till och levererade i onsdags. Jag har ju länge tyckt att det mest varit svansen som gått på "propellern" men i onsdags fick jag se något helt annat. Det är bara att åter konstatera att Tarzan är ruggig på att ställa i ordning sina pållar. Visst, deg har ju funnits och nog har han haft hyggliga förutsättningar men medan vi fortfarande snackar om Olle Goop som tydligen aldrig fick vinna ett Derby så har Tarzan, med ett förhållandevis, litet material vunnit Pda, VM loppet, Elitloppet' Hambetonian osv. Ruggigt facit eller hur? Undrar om sånt här går i arv? I tisdags på Eskils så såg jag i alla fall en "Comming man" från samma släkt och det var med samma härliga Gällivarehäng vi såg honom inta sin middag på stallfiket innan det var dags att åka ut med hästarna på banan. Fast den här killens häng var lite mer "moderiktigt" än Tarzans så där får han pluspoäng. Fast man äter inte mat på en restaurang med toppluva på, har inte pappa och mamma sagt det åt dig...

Iceland är således stenklar för Elitloppet och jag färväntar mig att Friction och I Saw You är lika klara annars skall jag kleta brunost på dörrhantagen in till Solvallas kontorslandskap!

Med tanke på att vi snart skall landa så får det räcka för den här gången. Någon Fredagsmacka blir det inte utan jag rekommenderar dig istället att gå in på Systembolaget och förbeställa Chang Beeer och sedan är det bara att stanna till vid närmaste Thaivagn och beställa lite mat där. Då kan du i alla fall känna, "så nära men ändå så långt borta". Uppe på Umeå är Sanity naturligtvis stenandes klar, vassego.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar