Fredagsbrev, arkiv

20 april 2012

Dags att kränga av sig Palmes fuktiga yllefilt…

Olof Palmes negativa inverkan på svensken återkommer jag till, först tar vi Lähdekorpis avhopp från travcirkusen. Jag har ju flera gånger berört det tokiga och tragiska i att dagens och morgondagens aktiva inom sporten har dålig kvalitétskoll och insikt när de ställer kuskar som Torbjörn Jansson, Kaj Widell, Thomas Uhrberg m. fl. vid staketet och sätter upp Tillman, Adrian Kolgjini, Daniel Redén (jo, de finns faktiskt de som använder sig av Redén) osv. Här har man alltså noll koll. Kari Lähdekorpi som legat topp 5 i Sverige under en massa år har nu plötsligt svårt att få häst i träning! Han säger att han känner det som att han “prostituerar sig”. Jag förstår honom. Tyvärr så är det här vårt hittills största kvitto på att det är på väg utför nu, snabbare än någon kan förstå. Dagens aktiva och presumtiva hästägare har funnit sporten via en tobaksaffär, tv4+ eller en ordinär dator! De rekryteras INTE från travbanor och stallbackar. Niclas och gänget som styr trav-mediet i tv, hos ombud och via datorerna har haft och har ett enormt stort ansvar för sporten och här har de missat totalt. Tyvärr så har mupparna uppe i Hästsportens hus med Fransson i spetsen levt ett sektliknande liv i sitt kontorslandskap under så många år att det skulle behövas en administrativ “Breivikare” där ute för att kunna se en strimma hopp.

Travsändningarna i tv på onsdagarna och lördagarna håller mycket hög kvalité. Joakim och Peter är utmärkta programledare och Nilsson, Forsgren och även Nybrink gör sitt för att programmet skall bli bra. Tyvärr verkar det dock som att redaktören för sändningarna lider av “Aspergers” för övriga medverkande är alltid exakt de samma, vecka efter vecka. Erik Adielsson, Johan Untersteiner, Walmann, Kolgjini osv. Jag har sagt det förr och säger det igen, skulle man elda upp Luddes ute-veranda vid stallet nere på Jägersro skulle Hans G och kameramannen irra runt likt förvirrade tonårsflickor inne på “Victoria Secret” och inte ha en aning om var de skall sända eller vem de skall ställa bredvid mikrofonen! Mig veterligt har Jägersro ett tjugotal tränare till på banan…

Tack vare denna stereotypa framställning av travet i tv så vill ALLA nya hästägare lämna hästen i träning hos Nurmos eller Svanstedt och i vagnen vill de helst se “den där söta” jäntan som sitter i studion på söndagarna (hon som dödade Jasper Lane uppe på Romme senast, som uppladdning inför det kommande dräparloppet på Åby). Det är av precis samma orsak som Kari Lähdekorpi inte får in häst i träning och Torbjörn Jansson får titta på när Tillman åker häst. När nu även spelet börjar peka nedåt så är det bara att konstatera att vår fantastiska travsport inom en obehagligt nära framtid är historia…

Fotbolls EM tillsammans med Carlsberg… Häng med. Klick här!

Över till Palmes yllefilt. När jag var liten så var Olof Palme landets boss. Här kan man snacka om att “Kingen glider in”. Det var en tid av förfärligt kacklande och mina föräldrar blev korvstoppade med div. propaganda om att “världen var ond” och Sverige var tydligen jordklotets samvete. Någonstans där i dimman så öppnades portarna till Svea och vårt land blev en fristad åt alla som kände sig hotade eller förföljda i sitt land. Jag skall inte på något sätt säga att det var fel att verkligen hjälpa människor som flytt från galenskap och diktatur men idag, 2012 kan jag i alla fall konstatera att det någonstans på vägen gått riktigt åt helvete med migrationspolitiken. De senaste 20 åren har portarna stått vidöppna och vi har med öppna armar tagit emot människor som skrattande rivit sönder passen på båten in mot Trelleborg, människor som begått våldtäkter i landet redan efter några månader, människor som utnyttjat vårt välfärdssystem och människor som endast klivit in i vårt land för att kunna begå brott.

Det här är fakta, inte åsikter. Den som vill gräva i exakta siffror kan kontakta SCB eller BRÅ. Vad har då Palme gjort? Jo, han har lyckats lägga något fuktigt klibbigt över folket som gjort att vi inte kunnat diskutera detta problem på NÅGOT ENDA SÄTT! Oavsett hur du försöker dig på en dialog med någon så GARANTERAR jag att du inom loppet av en minut får höra, “-asså jag e inte rasist, men nog är det för jäkligt med…”. Inom en minut, som sagt. Det spelar egentligen ingen roll hur du faktiskt ställer dig i själva migrationsfrågan, försvars inledningen kommer ändå.

När SD nu till slut kommit in och tagit upp vår migrations politik så har alltså Palme sett till att ingen klarar av att ta tag i frågan utan att förlöjliga och nonchalera frågeställaren. Svensken är kuvad, svensken är rädd. Om vi nu säger att svensken skulle vara positivt inställd till hur situationen ser ut i Ronna, Rinkeby och Rosengård så skulle man ju vilja precisera frågan lite. Skall vi öka invandringen med typ, 2 155 personer per år? Eller kanske med 11 296? Eller borde vi minska densamma under några år med, skall vi säga 980 personer? Konstig fråga va? Inte har väl svensken svar på det här? Nja, de har ju aldrig fått chansen att debattera frågan över huvud taget. Om du t.ex. sätter dig i fikarummet och börjar snacka bensinpriser så tror jag inte att någon börjar med, “asså, jag e inte miljöförstörare eller så men nog fan…”. Nej, det är BARA i vår gamla hederliga migrationsfråga som vi måste ursäkta oss oavsett vad vi tycker i ämnet. Det kan vi tacka Palme för. Jag tycker att det är hög tid att vi kränger av oss den där jävla yllefilten för gott!

Jag går över till nästa punkt på programmet och det är Breivik. Rättegången är i full gång och det är ohyggliga detaljer som vi får ta del av men några saker finns att fundera över. Breivik har en bild av att Islamiseringen är på väg att “ta över” och han är, milt uttryckt, emot denna utveckling. Huruvida han har rätt i själva sakfrågan vet ingen idag men det finns massor med “vanliga” människor som inte uppskattar muslimernas utbredning. I media så har man ju börjat lägga skuld på Kristdemokrater och Sverigedemokrater (det finns antagligen även “Såssar” som har sina betänkligheter när blodpudding och skolavslutningar lyfts bort och styrs upp efter muslimernas önskemål) för Breviks vansinnesdåd. Man antyder att “man sått ett frö” så Brevik kunde agera. Det här är obehaglig journalistik som dessutom inte tjänar sitt (vänster) syfte. I en sund demokrati skall alla få ha en uppfattning och livssyn, utan att behöva klä skott för vad en person som Breivik hittar på.

Lite mer Breivik bara. Här hemma har ju alla hobbypsykologer och tv-psykiatriker fått säga sitt i ärendet Breivik. Lika självklart som att man ber Johan Untersteiner pröva Barren i gymnastiksalen så kontaktas “Psyko-Levander” så fort det skall vara spekulations-VM i psykoteori. Hur är det då med Breivik, är han helt koko eller frisk? Jag är ganska övertygad om att Breivik kan anses “frisk”. Jag är lika övertygad om att hans handlingar är bland det galnaste och sjukaste i modern tid. Om vi vänder på steken och tar en muslimsk man som pga. en sagobok samt en överkonsumtion av dadlar och vattenpipa bestämmer sig för att kasta ut sin dotter från balkongen, är han sjuk eller frisk? Enligt de allra flesta rättsfall anses mannen fullt frisk och då får vi väl acceptera att den där norrmannen också är “frisk”. Både Breivik och mannen på balkongen har handlat efter sin övertygelse och är beredd att göra detsamma igen men det är bara en av dem som aldrig mer i livet kommer att vara ute på en gata själv…

Mejlbomba den vanliga vägen tack.

Ok, travsporten på dekis och ondskan i Oslo, nu får vi ta något trevligare. Idag är det grisväder i Stockholm men jag har ändå vårkänslor. Travsporten idag håller fortfarande hög klass och det är bara en dryg månad kvar till Elitloppet! På lördag är det ju först Olympiatravs finaler på Åby och visst är det ett ojämnt lopp men nog finns där några fina hästar. Jag hävdar fortfarande att Quarcio Du Chene är 80 % säkrare på benen nu men en sekund långsammare. Han har varit duktig i sina senaste lopp men det har varit säkerhetsstyrningar av Lill-Goop och det räcker inte den här gången. Nu måste det laddas för fullt och då fattas det i alla fall en halv sekund. Yarra Boko såg lysande ut på 958 meter av Rommes oval i comebacken. Vad som hände i utgången av upploppskurvan har jag ingen aning om men det borde inte hända nere på Åby. Att man fjäskade in Svanstedts ponny istället för Livi Barcelona som krigat för fullt i försöken var bara patetiskt och hur mycket godis man proppat i Commander Crowe vet nog bara de baguetteätande apotekarna. Brioni har väl inte “stridit” på fyra år så hur Yarra Boko skall kunna förlora ser i alla fall inte jag. Det blir helgens tips från det rosa Fredagsbrevet. Det kan bli 8 gånger saltet.

Hög tid att boka upp boendet och resan till årets Elitlopps helg. Klicka här!

 

Jag avslutar med Fredagsmackan. Den här gången blir det en 70tals klassiker. “Räktoast i ugn”.

 • 4 skivor formbröd, gärna “Roast´n Toast”
 • 1 burk ABBAs räkstuvning
 • 1 gul lök
 • Smör
 • 2 tomater
 • Svartpeppar
 • Tabasco
 • Ost, gärna Cheddar

Bred på ordentligt med äkta smör på bröden.

Lägg på några ringar gul lök.

Klicka på rikligt med räkstuvning och bred ut.

Lägg på en tomatskiva.

Peppra och droppa på lite Tabasco.

Lägg över ganska mycket ost.

In i ugnen på 200 grader tills osten smällt och fått färg.

Till denna macka “Räktoast i ugn”dricker du:

Antè Barbera d'Asti (nr 32335)

Rött vin, Mjukt & Bärigt

5 kommentarer:

 1. Ett jättebra Fredagsbrev igen! Mycket intressanta synpunkter.

  SvaraRadera
 2. Idag var du bra!!

  Norrlandsmuppen

  SvaraRadera
 3. Ek + Kamperadsynpunkter for President!

  SvaraRadera
 4. Nytt rekord i äcklig rasistpropaganda . Jimmie Åkesson har inte öppnat käften efter 22 juli , men här på stallrosa flödar rasismen fritt , 3 st banjospelare jublar redan .

  SvaraRadera
 5. stallchefe svarar:
  Du sitter med yllefilten på dig märker jag.
  Du visar så tydligt att tesen stämmer. Oavsett VAD man tycker så kan man tydligen inte diskutera problemet. Som tur är så är filtbärarna ett utdöende släkte vilket i sin tur innebär att migrationsfrågan snart kan tas upp sakligt och då kanske vi kan få en migrationspolitik som faktiskt fungerar och som dessutom verkligen Hjälper människor som söker sig hit. Fast filtbärarna vill kanske inte att det ska bli bättre? I er värld måste det finnas något "ont" att fokusera på så ni slipper agera och tänka själva.
  Hoppas i alla fall att Fredagsmackan smakade.

  SvaraRadera