Fredagsbrev, arkiv

10 februari 2012

Stackars alla arbetsskygga...

Så var det fredag igen. Igår kväll vann Enqvist ägda och "tränade" Fitestorm Viking. Vi säger grattis till Nisse och önskar honom fortsatt lycka till med sina hästar...

Maharajah hem igen. Tyvärr så verkar det som att han inte är riktigt kurant för dagen och därför så valde man tydligen att ställa in allt tävlande tills vidare. Ett klokt beslut då Maharajah som alltid får det knepigare under sommaren då loppen går ännu snabbare och marginalerna krymper än mer. Jag vet att Stefan redan ställt in siktet på nästa års Pda och man kan redan börja räkna ner. En 4e plats efter mördarlopp i Pda var ju naturligtvis en kanonprestation och med en mer optimal förberedelseperiod från hösten så kanske Hultman till sist kan få hänga upp "den sista" lagerkransen på stallväggen...

Nu går vi över till den uppfriskande diskussionen kring vår "pensionsålder". Här skriker arbetsskygga vårdbiträden och inglasade fackpampar sig hesa när den känsliga frågan kring hur många år en människa skall få deg in på kontot utan att göra något. Att Stig H Johansson redan nu ligger på "övertid" är väl ett av alla dessa mirakel som vi människor får uppleva här på jordklotet. Den "utarbetade" kedjerökande undersköterska som säger sig vara "slut" vid 65 är ett hån mot en arbetare som t.ex. Stig H Johansson eller någon annan som gått den hårda skolan. Jag vet att det naturligtvis finns massor med människor som av olika anledningar inte alls är arbetsföra ens vid 65. Min mamma dog i lungcancer vid 62 så där gick ju staten lite plus.

Det är samtidigt mycket fascinerande att höra hur inskränkt och korttänkt svenska folket resonerar när denna fråga kommer på tal. Saken är ju den att du kan kalla dig "pensionär" när fan du vill. Det som är själva poängen är ju hur länge som staten skall pröjsa för dig utan att du gör någon motprestation. En gång i tiden så räknade någon ut att 65 år var en "lagom" ålder där staten kunde gå in och betala tills man sedan la sig i backen för gott. Då, för MÅNGA år sedan började man att jobba vid 16-17 års ålder och arbetade på tills man var 65. Sedan var det kanske inte så värst många år kvar för staten att "sponsra". Det var en ganska tuff tid för de som körde på bland de tunga och slitsamma jobben på den tiden men så var det uträknat, hua. Det där systemet fungerade rätt bra och allt var "frid och fröjd". Nu är vi inne på 2012 och Reinfeldts förslag och tankar ligger ytterligare många år framåt i tiden och då ser det "lite" annorlunda ut, minst sagt. Idag skall vi utbilda ihjäl oss på statens bekostnad och man skrämmer och hotar med att alla dessa utbildningar till våra skoltrötta ungdomar är ett "måste" för att kunna slå sig in på arbetsmarknaden. Detta är i stort sett bara nys. Jobb finns och de som verkligen vill ha ett speciellt jobb söker självklart sin väg dit och då även genom utbildningar. Hur som helst, man är då kanske 25-27 år innan man är inne på den riktiga arbetsmarknaden med ett riktigt jobb 5-10 år till som staten skall betala). Om man sedan kliver av vid 65 så är det kanske 20-25 år kvar som staten då skall pröjsa. Det här blir då trolleri utan kanin och en femte klassare med en penna och miniräknare kan på tio minuter räkna ut att kassakistan då är tom! I Grekland har ju folket pensionerat sig strax efter 50 för att sedan sitta på caféer med Marlboropaketet i ena handen och en skål fetaost i den andra. Det har ju resulterat i att Grekland är bankrutt. Sånt här fattar tydligen inte våra "Svennar" ute i landet och därför skriker dig sig nu hesa.

En annan orsak till att vår "pensionskassa" börjar gapa tom är ju den vansinniga "anhöriginvandring" som Sverige (trots att ingen vill det) gladeligen sysslar med. Här kommer "mommo" och "moffa" in i landet och kliver via något år av Soc stöd snabt in i "pensionslyckan". Människor som inte bidragit med en enda krona men som direkt är med och mumsar i sig av "pensionskakan". Femte klassaren knappar på sin miniräknare och ruskar snabbt på huvudet men "Svenne på stan" skriker så gomseglet svajjar. Att över huvudtaget fråga vad folk tycker om en sådan här sak är ganska korkat. Om Reinfeldt istället skulle föreslå att föräldraledigheten skulle förlängas därför att våra nya föräldrar behöver "lite mer tid" skulle ju inte vålla någon debatt. Nej, då skulle småbarnsföräldrarna sitta på sina caféer och klucka så Latten for i golvet. Om du frågar "svenne på stan" så tänker han/hon/hen bara kring sig själv, så är det bara...

Att Reinfeldts förslag INTE innebär att ALLA måste jobba till 75 verkar gaphalsarna inte vilja förstå. Det finns faktiskt människor som inte är arbetsskygga, det finns till och med de som GILLAR att jobba. Sedan är det en annan sak. Hur var det att arbeta inom t.ex. vården "förr i tiden", många, år innan "lyftar", "draglakan" och andra hjälpmedel var påfunna? Idag hör vi även gnäll från alla "utarbetade" byggjobbare, du vet de där som sitter i byggfutten och äter lunch klockan 8 på morgonen och sedan har fem raster till innan de stämplar ut vid 15:30 (klockan 15:30 har Carl-Erik Lindblom knappt hunnit klart med fortkörningen innan han skall lasta, köra 20 mil t/r till Solvalla för tävlingar och sedan komma hem vid 2 tiden på natten). En riktigt "hårt arbetande" byggjobbare kan ibland även ha "jobbat in" så att fredagen är ledig. Vi kan sedan lägga till alla maskiner och hjälpmedel som dagens byggarbetare har till sitt förfogande. Ja, här börjar det nästan bli lite skrattretande! Nej, snälla slöfockar, sluta gnälla och sätt igång och jobba.

Så där ja, det var skönt, pust. Nej, mina vänner nu får det räcka för idag. Du ska få en bra spik att börja V75:an med nere på Halmstad. En 11 åring som stenklar, går det? Ja visst. Titta bara på Jasper Lane (innan formen nu försvann). Uhrberg har en förmåga att fega ur när det är V75 men med Mr Shimmer tror jag han gör det mesta rätt och då har vi 5 gånger saltet.

Jag avslutar med "Fredagsmackan". "El Toro". Du behöver följande:
 • Ett gott lantbröd
 • Olivolja (gärna spansk)
 • Lite smör.
 • Gul paprika.
 • 1 tomat.
 • 1 Mozarella.
 • Salt
 • Svartpeppar.
 • Några skivor spansk Seranoskinka.
Bred på ordentligt med äkta smör på en skiva lantbröd.
Lägg på 2 tomatskivor och 2 ringar gul paprika.
Droppa lite olivolja över.
Lägg på 2 skivor Seranoskinka.
Lägg över ganska ordentligt med Mozarellaost.

In i ugnen på 180 grader tills osten smällt och fått lite färg.
Servera ett glas Alconte (nr 71274) 149:-

Så får det bli...

3 kommentarer:

 1. Sedan skall vi icke glomma Goran Perssons stold i pensionsfonderna pa narmare 300 miljarder kronor som skulle betalas tillbaka krona for krona. Jajamensan. Men det lar aldrig ske. Lita aldrig pa en politiker!

  SvaraRadera
 2. Ja precis , vilka lathundar som inte orkar jobba och försörja sig själva . Jorma är glad iaf. nu kan han köra 17 år till och vinna många sköna segrar med Nisses vältränade snygga vinstmaskiner .4000 segrar till kanske ? 13000 gränsen bör han klara lätt före 75 .

  SvaraRadera
 3. Bosse Hjelm och Sven Bergren kan ta ut sina licenser igen. Rulle Altin kan skicka in dispensansökan till ST och få ta upp karriären som kusk också och inte bara träna sina hästar längre .

  SvaraRadera