Fredagsbrev, arkiv

02 december 2011

Svanstedts gener går i arv…

Ok, vi tar det igen. Jag gillar inte Åke Svanstedt. Han är en fuskare och en lögnare i mina ögon. Åke körde med grisfösare på hästarna i träning, precis som alla vittnen berättade om. Sedan spelar det mindre roll om “Silly-Bliiy” hävdade att det mycket väl kunde vara “en Cocacola burk” som var fasttejpad på den käpp som man hade med sig ut på träningspassen. Lynnet på Svanstedt är en annan besynnerlig historia. Det verkar “brinna till” i skallen lite titt som tätt där under den för stora hjälmen och hans idiotstyrningar får både ris och ros. Nu börjar Svanstedt J:r få fler och fler uppsittningar och i takt med detta så har olycksrisken i loppen ökat markant. Nere på Jägersro blev det dubbelböter och avstängning efter att Knattestedt varit i farten. Inte långt från att fler hästar skulle ligga i backen. Nu i veckan var det dags igen. Pappas “sätta på haserna efter galopp” praktiserades med karambolage som följd. Det är något märkligt med de Svanstedtska generna, en dna analys skulle antagligen ställa forskningsvärlden Schack Matt…

I onsdags var det premiär för V86 på Solvalla. Kommer det att bli en succé? Jag är tveksam. Skulle det vara så enkelt? Kanske nästa steg blir V12:an? En annan märklig sak är att det alltid är Solvalla som blir buren under armarna när ATG skall försöka dra in mer deg. Alla andra travbanor i landet får kämpa på själva när de vill marknadsföra sig och locka tillbaka publiken. Solvalla behöver bara sitta och gråta så kommer ATG till undsättning och bjuder på marknadsföring för miljoners miljoner. Är Solvalla värt detta? Varför är det så självklart att det är just huvudstadsbanan som skall stå i centrum? Mantorpstravet lockar ju mer publik än vad Solvalla gör. Varför kunde man inte köra V86 på Mantorp varje vecka i stället? Jag tycker inte att Solvalla är värda all denna extraservice. Låt Brommas sandoval få kämpa på som alla andra ett par år så kanske man lär sig att tänka nytt (eller i alla fall tänka, NÅGOT!).

parisen

Robert Bergh är en knepig filur. Han håller till uppe på Bergsåker där vinter, snö och is är vardagsmat. När han sedan lastar ner Kadett C.D. som gör en plattmatch så mumlar han om frusen bana. Vi snackar 7+ och en travbana som Aisle Stand och Knowledge Face kutar 13 tider full distans på! Jag fattar inte riktigt. Snälla Robban, förklara för mig…

Jag läser alltid Tarzans krönikor i Expressen. Jag gillar ofta det jag läser och slås av hur snyggt han får marknadsföra sina hingstar och sitt företag utan att tidningen märker någonting. Det är fiffigt gjort av Melander. En gång skrev Tarzan om en nära anstående hästbrist! Vi skulle få se halvfulla startfält och det lät väldigt mörkt. Vi amatörer och småtränare njöt förstås och såg “vår chans” i horisonten. Nu skriver Tarzan om att “degen måste in”. Det är därför som vi nu har hur många hästar som helst anmälda i loppen! Jag har ingen aning vad som är orsaken men det är förödande för sporten. Vi är många som ligger i gränslandet till att lägga ned det här med trav och DÅ kommer det att bli tomt i startlistorna, mycket tomt. Travsporten måste kunna agera mycket snabbare och vara mer flexibla. Släng in 2 p21 lopp på ALLA banor (även ni med uppnäsa på Solvalla) några tävlingsdagar så släpper “proppen”. Svårare än så är det inte. Kostar det pengar att köra p21 lopp? Tja, kanske 10 000:- per lopp. Ta några miljoner från den idiotmarknadsföring som ni kör när ni lägger ATG reklam kring travprogrammen! De ENDA som ser dessa program och denna reklam är ju travnördarna och är det verkligen så genomtänkt att pumpa ut V86 reklam rakt i fejset på en redan informerad travnörd?

ATG har förresten gjort en annan idiotprioritering. På tisdagar och torsdagar har man “tvingat bort” 5 lopp från lunch banorna när de kör eftermiddagstrav. De svenska banorna kan inte köra V5 efter V4:an och vips så tog man bort över hundra starttillfällen i veckan!

Vi hoppar vidare till Miss Travsport, 2011. ÄR verkligen Louise Medelberg snyggast av de snygga?! Tja, enligt omröstningen så verkar det så. Hanna Olofsson låg länge i topp men man kan nu ana en mobilisering kring Medelbergs supporters så det verkar bli en spännande tid fram till nyår då tävlingen avgörs! Du kan läsa allt om Miss Travsport. 2011 här!

Att Djurparkslallaren bara får 8 års bortavaro från travet är naturligtvis fullständigt vansinnigt men man slutar aldrig att förundras. Läs mer här!

BT maize test

Du är tydligen välkommen tillbaka senare…

Nej mina vänner. Jag ber att få tacka för den här gången och gör det med att lämna två klara till helgen. Vi har tre knattar kvar i Idol och ikväll röstas den sista ut innan finalen. Mina tips i Idol har gått med ett hyggligt netto och ikväll kommer de mustaschprydde Vätten “Amanda Fondell” att gråta sig enda hem till grötlandet. Vi säger tack och hej! I 6e avdelningen så tar man ut Yamani Hornline på 2 640m. Eftersom Catrin Fajersson inte tillhör “top20” så får vi bättre odds. Det kan bli 8 gånger degen och då är det bara att skratta så det kluckar!

Så får det bli…

4 kommentarer:

 1. Märligt resultat i snyggaste för tillfället .Sandra Svensson som är topp 100 i öppna klassen, bör ju vinna den här muppet tävlingen med många längder .Känns kraftigt riggat .

  SvaraRadera
 2. Tycker det är lite märkligt att du inte har kommeterat Stefano Galuzzos drivningar. Mannen som drog på sig tre drivningsförseelser på två dagar och blev avstängd i en o en halv månad!! Där kan du snacka om "vedklyvare".. Vilken idiot..

  SvaraRadera
 3. Dennis, Stall Rosa3 december 2011 12:29

  Stallchefen svarar:

  Nja, omröstningen går via "Webvoter" så den är nog svår att rigga. Det är väl antagligen bara att gilla läget eller börja tokrösta på Sandra...

  SvaraRadera
 4. Klart att det inte är riggat Dennis , kastade bara upprört ur mig detta påstående, jag fick en konstig känsla. Sandra som förra året var topp 100 i hela landet , typ 50e plats, då bör hon vinna överlägset i snyggast här i stallrosa tävlingen mot muppetbrudarna . Nu är hon i topp här igen noterar jag till stor glädje , nu kan jag sova lugnt i natt ,julfriden lägrar sig över landet .

  SvaraRadera