Fredagsbrev, arkiv

09 december 2011

Sverige är fantastiskt…

Sitter på cafét i Ekerö C och skriver, utanför fönstret “rasar” det sk. “snöovädret”. Detta innebär 1cm slask på marken, solen tittar fram, termometern står på +6 och folket flanerar förbi i lågskor! Jag vet inte om det är SMHI som tappat ALL koll eller om det är så att man inte längre vet hur en riktig vinter skall vara. Hur som helst så är det INTE snökaos i Stockholm idag.

Idag tänkte jag titta lite på hur folket utanför våra gränser ser på Sverige. Syns vi bra? Marknadsför vi oss skickligt? Vad har vi att erbjuda?

Vi har en ganska spektakulär “Pridefestival” varje sommar. Precis som i andra länder så är det guldsprejade människor, halvnakna människor, förvirrade människor och bara “människor”. Så ser det ut i andra länder med men i Sverige är “etablissemanget” med på ett annat sätt. Mona Sahlin tycket att det var det självklaraste som fanns att trampa med i tåget och gärna hålla något “bra” tal. Lika självklart som när hon, med sina livvakter, åkte ut i “förorten” (Rinkeby torg) där hon klappade barn på huvudena och köpte frukt, bara för att visa hur fantastiskt Sverige kan vara. Ok, det var Prideriet. Nu har vi nästa fjollvecka. Pingvinklubben samlas under “Nobelveckan” för att snaska i sig gratismat och frottera sig med Statsmän (jo då, kvinnor med), Hovet och annat “viktigt” folk. Till Nobelfesten är inte Jimmie Åkesson bjuden, detta trots att han representerar Sveriges 4e största parti. Nobelmupparna vill inte bjuda Åkesson men de tar gärna in Stalin-diggarna från VP trots att de egentligen inte vill vara där. Sedan bjuder man samtidigt in ledare från ett flertal diktaturer utan att tveka. Dubbelmoral eller en manisk längtan efter att få en brun tunga? Inte vet jag, men visst stinker det.

Jag skulle vilja se ett “attentat” mot Nobelmiddagen. Lugna och fina nu SÄPO jag menar inga bomber och granater, nej jag skulle bara vilja att “någon” lyckades hosta ur sig ordentligt med “Salicivirus”. Förra helgen var vi hemma hos svärmor och firade födelsedag. Vi var 15 personer och kom från 5 olika familjer. Alla utom 3 (än så länge) har legat med vidrig vinterkräksjuka och jag blev hyggligt ok först i går. Tänk att få stå och hosta som en tok runt alla pingviner och plastikkärringar den här veckan. Vilken “show” vi skulle få se i tv på lördag då. Vickan på tjocken får springa som en tok med magen i vädret och jobba med både sätesmuskel och munhåla! Och tänk på alla “gammelpinginer”, de skulle ha en “tuff kväll” i Stadshuset vill jag lova…

Ok, vad känner då “världen” till om Sverige? Nobel har de naturligtvis hört en del om, de har ju även hört att Sverige gärna bjuder hit människor gratis för att plugga och forska. Ungefär som när vi har 30 Iranier som går gratis på tandläkar högskolan i Huddinge och sedan tackar för kaffet, flyger hem och öppnar praktik. Nobel känner de således till. Vårt kungahus är naturligtvis känt, även om man kanske inte känner till alla snaskiga detaljer. Vad känner man mer till? Jo, att Sverige är det ultimata landet att komma till om man söker ett ekonomiskt bättre liv än det man har. Detta gäller endast om man INTE tänkt arbeta här naturligtvis. För de som vill komma hit och arbeta är det betydligt sämre ställt. Alla avgifter, skatter och merkostnader som Sverige tvingar på alla småföretagare gör att de som vill komma till ett land för att driva företag oftast väljer andra länder än Sverige. Förutom de som vill  jobba svart förstås! Då är gamla Svedala himmelriket på jorden. Kan du förstå att vi idag 2011 tillåter torghandlarna på Hötorget att sälja frukt, grönsaker och blommor med sin kontantkassa på magen?! Här snackar vi svartarbetarnas Nirvana. Så hur man ser på Sverige ur dessa vinklar står ganska klart.

Har vi något att skryta med annars då? Nja, en gång i tiden hade vi en hel del industrier att glänsa med men idag är det tack och god natt med allt sådant. Åker du ut i världen så är det fortfarande “relikerna från St.: Eriksplan”, ABBA som folket där ute kan känna igen. Träffar du en hockeynörd från USA och nämner Foppa eller Sundin skall du inte alls vara säker på att de känner till dessa puckfösare. Om du däremot åker ner till Kina och säger att du har Sofia Källgrens mobilnummer så kan du byta till dig en Ming vas på stört. Roxette brukar fungera i många länder och av någon märklig anledning även surströmming?! Det är som sagt ganska märkligt vilka ting som världen förknippar med Sverige. Alla de japaner som får 2 timmar i Gamla Stan vid ett besök här i Sverige måste få en ganska märklig bild av landet. Små vikingar i ullkläder, Älgar, Dalahästar och annat krimskrams. Vem under 70år har en Dalahäst hemma? Ok Leif, Kaisa och Kutting, ni räknas inte. Som sagt, Västerlånggatan i Gamla Stan representerar INTE Sverige…

En del katastrofer känner man ju till förstås. Vasaskeppet, Estonia, Palme och den skäggprydde “Clarkan” brukar gå hem. Norrmalmstorgsdramat och Västtyska Ambassaden är väl känt och nu även den klantige självmordsbombaren som verkligen tog sin “titel” på allvar, missade att han skulle ta med sig de oskylda bara…

När jag är nere i Thailand och Phuket så träffar jag på ungefär 300 skräddare per resa. Dessa står på gatorna och vill med alla medel få in en i deras butiker. De brukar prova lite Svengelska floskler som “billigare än Ullared”, “Bingolotto med Loket” m, m. De lite taffligare kör med “tjena kompis, e du från Sve-ri-ge?” När du väl kommit in i affären brukar de visa upp bilder från “kända” svenskar som de antingen har som husgudar eller som faktiskt varit inne och köpt en kostym eller liknande. Oftast är det bara “husgudar” de har. Kungafamiljen brukar vara den vanligaste men en gång blev jag lite brydd. När jag väl kommit in i affären säger mannen, “jag känner till Sverige mycket, titta här”. På hans vägg hänger ett gulnat urklipp från en svensk kvällstidning och på helsidan ser vi………… Jan Boklöv! Fattar du? Den stammande backhopparen som med röd kalufs och fräknar uppfann “V-stilen”. Vi snackar 80tal, vi snackar verkligen dåtid och vi snackar “trikåsport på skidor”. Backhoppning måste ju vara hur stort som helst i Thailand... Det här var således “den störste” i Sverige för denna skräddare!

Som sagt, undrar hur vår bild av Sverige verkligen ser ut där ute i världen…

Vi fortsätter. Vill du ha en Gratiskryssning? Stall Rosa kan i samarbete med “Fyndklubben” erbjuda dig en sådan om du klickar här!

Nu över till annat. “Miss Travsport 2011” har ju blivit ganska stort. Det som började med en liten “fight” mellan några travbrudar som mer än gärna vill synas har gått till en “prestigekamp” där kandidaterna anmält sig på löpande band. Det har även skickats in “bättre” bilder för att kunna öka chanserna till seger! Just nu är det jämnt i toppen mellan “Louise Medelberg”, “Sandra Svensson” och “Hanna Olofsson”. Över 2 000 har hittills röstat och mycket kan hända under december. Det har även kommit in ett mejl till Stallchefen från en riktigt skön dam som verkligen har en klar syn på verkligheten, hon skriver:

“Hej!!
Allvarligt alltså, varför i helafriden rösta på om någon ser bättre ut än någon annan?? Hur vore de med prestation??? Vad som gjorts under året!!! 
Ses detta med blida ögon av travsportsförbundet!! Sexistiskt och förnedrande speciellt för dom tjejerna som inte får speciellt många röster!!
lägg ner denna tävling och satsa på något seriösare!!
MVh Ewa Forsberg Johansson”

Många frågetecken och utropstecken blev det. Ord som “Sexistiskt” och “förnedrande” är ju annars ord som smakar gott i munnen… Härligt rivig kvinna den där “Ewa”. Tja, nu är det ju så att det, som sagt, dräller in anmälningar på travbrudar som vill vara med så vi kör nog klart den här tävlingen ändå. Vill du vara med och påverka vem som skall få det åtråvärda hederspriset “Miss Travsport, 2011” så kan du göra det här!

Vill du ha ett tips som garanterat ger vinst?! Ikväll är det Idol final i Globen Du kan lira gratis och därmed vara garanterad att inte torska pengarna. Robin vinner ikväll och det gör han enligt UNIBET till kanonoddset 2, 60. Om du går in och registrerar dig på UNIBET här nedan får du 100 % på det du sätter in. Sätter du in 200:- får du 400:- på kontot. Du spelar sedan Robin och håvar in deg, skulle han torska har du 200:- kvar på spelkontot! Lycka till!

Nu 100 % insättningsbonus hos Unibet! Klicka!

Stefan Hultman har det inte lätt. Nu när det äntligen blev ett bra läge för Maharajah väntar skitig bana med rullgrus på Örebroovalen! Är det någon bana som det är svårt att få ordentligt fäste på när det är skitigt så är det just  Örebro. Jag föreslår Päron öppen tå fram och Spång-skor bak! Det blir en spännande lördagseftermiddag och visst håller vi tummarna. Du vet väll att du kan flyga ner till Prix dàmerique med 3 hotellnätter för totalt 990:- inkl. både flyg och hotell! Du kan boka här. Maharajah har ju Tibur på mamma sidan och det syns ganska tydligt när han ibland får “8 ben”. Mustard var ju eTibur och den som tycker att Sobrilström har en svårkörd häst i sina tömmar kan ju jämföra med just Mustard. Videoklippet nedan visar när Mustard med vit brösta och Sören Nordin i den röda Forsbysulkyn 1980 förnedrar sina motståndare i Derbyt. På den tiden gick loppet över sin “rätta” distans, 3 140m. Jämför gärna Mustard med Maharajah, de är rätt lika i aktionen. Idag skulle man väl ha rivit av framskorna och längt checken på “Musse” men det var liksom inte “Gubbens” likör. Se och njut.

Mustard vinner Derbyt 1980.

 

Som avslutning vill jag denna gång ge dig en hejdundrandes klar vinnare vinnare till V75:an. I sista avdelningen vinner Svanstedt med Covington ÅS. 6 gånger smeten är ingen orimlighet. Varsågoda.

Så får det bli…

6 kommentarer:

 1. Det är tvärtom . Pingvinklubben är rädda för att bli brunbefläckade om dom skulle bjuda in brunskjortorna ifrån vit makt rasistgänget , SD får även den här gången sitta i sin källare och fortsätta längta tillbaka till 40-talets glansdagar, lyssna på tysk marschmusik och ropa slagord på dålig skoltyska.Skolutbildningen är ju inte genomsnittligt lång bland rassekillarna.

  SvaraRadera
 2. Hej! Som vanligt så är det mycket "nattmösse-pjoller" när SD anno 2011 ständigt skall förknippas med något förlegat och förgånget. Eftersom du är anonym så antar jag att du är lite "ung" men du kanske borde titta på "Vänster Partiet Kommunisterna" och deras historia... Den stämmer väl inte riktigt med alla gulliga koftklädda veganer som idag stöder partier eller? Sedan får man respektera att du tycker att det är ok att Diktaturens galningar i form av Ambassadörer från bl.a. Nordkorea, Iran och Syrien sitter och snaskar gratismat, inbjudna av "nobelsekten". De representerar hat, ondska och terror medan Jimmie Åkesson representerar Sveriges 4e största parti som valts av dina grannar i ett demokratiskt val. Som sagt, man kan se olika på saker men en del "sitter i maskin"...

  SvaraRadera
 3. Nazisterna tog under lördagen chansen att skämma ut Sverige.För en tid sedan gjorde den sverigedemokratiska hemsidan Avpixlat reklam för demonstrationen.Reklamen togs bort efter en tid men längre var det inte från nazisterna som ska samlas ­utanför riksdagshuset till Sverigedemokraterna som ­håller till på insidan.Vi vet vad rasism och nazism står för och vad dessa ideologier gjort med människor under 1900-talet.

  Vi har sett förföljerna mot ­judar, mot romer, mot homosexuella, mot fackligt aktiva och socialdemokrater.Vi förstår vad det betyder när de håller på att få fotfäste igen.Många som röstade på SD i valet 2010 gjorde det i protest mot de etablerade partierna, inte för att de i grunden är rasister. Likaså var många som röstade på nazisterna i Tyskland inte rasister. Men de andra tyska partierna lyckades inte tillräckligt ihärdig och envist påminna om vad nazisterna faktiskt ville. Det fick ödesdigra konsekvenser.
  Jimmie Åkesson är och förblir ledare för ett öppet rasistiskt parti.

  SvaraRadera
 4. Ta av dig "huvan" anonyma hulligan...

  SvaraRadera
 5. Alla som kan läsa, och har ett hum om Europas historia, inser att SD är ett parti som tänker i samma banor som nazisterna runt 1925.I längden vill nog ganska få SD-väljare påminnas om vad det parti de röstade på egentligen står för.

  SvaraRadera
 6. Stem frem Malin som årets Travbabe uppmanar trvasaiten trav24.no .

  SvaraRadera