Fredagsbrev, arkiv

25 november 2011

Har längden någon betydelse?

Det var ruskigt vad snabbt den här veckan gick. I natt slog insatsstyrkan till här i Stockholm. Fullt pådrag och vi kunde ana en utryckning mot någon knarkuppgörelse i den undre världen. När lugnet lagt sig så visade det sig att man gått till attack mot ett gammalt träd! Här i Stockholm har vi en fäbless för att engagera oss i struntsaker. Oftast är det träd och vegetation som ligger närmast om hjärtat. Då 90 % av “Stockholmarna” i dag är inflyttade från landet så kan man ju undra varför de lämnade sina vackra ängar, ståtliga träd och spännande buskar?! Hur som helst så har den gamla ruttna eken uppe vid Tv-huset blivit en parodisk följetong där vi fått se och höra så mycket nonsens att man blir riktigt matt.

ektrad

Tack och hej gamla träd.

Vad har då varit problemet? Jo, en riktigt gammal och mycket rutten ek har under “alla år” stått mellan körfälten uppe på Oxenstiernsgatan. Nu har det visat sig att den när som helst kan rasa ihop över några bilar eller en grupp stimmande dagisbarn. Därför skall eken bort. Detta borde vara enkelt och en självklarhet men plötsligt befolkas området kring eken av ett gäng “Fjällrävar”, lådvinskondensorer  samt annat “löst” och, tydligen ledigt folk. Mycket skrammel i tomma tunnor har det varit men i natt for eken i backen med ett brak, uppbackad av Stockholmspolisens hårdaste knattar! Vill du ha närmare information och smaskiga livebilder från “dramat”, klicka här!

Lutfi Kolgjini får egen travbana! Det verkar som att Ludde till slut skall få “sin egen” travbana. Galoppen är nu tydligen på väg bort från Jägersro och personligen hänger jag inte riktigt med i turerna. Ville inte galoppen ha kvar sitt avtal och stanna på banan? Ville man säga upp avtalet och stanna kvar på banan utan avtal? Som sagt, jag vet inte riktigt hur turerna går men en sak har vi i alla fall fått höra med all tydlighet. Kolgjini vill ha en 1 400 meters bana på Jägersro. Det låter som att denna förändring skulle bli “revolutionerande”. Oj, oj, oj vilka spännande lopp vi skulle få se då. Men vänta lite nu. Har vi inte redan en milebana nere på Tingsryd? Du vet, den där banan där alla kör på ett pärlband och ingenting händer i loppen. Bland det tråkigaste som finns är att se trav från USA. Ett fåtal hästar som springar bakom varandra tills man närmar sig upploppet. Då lägger sig de små farbröderna med mustascher på sniskan i vagnarna, tar tömmarna i ena handen och börjar hyvla med den andra. Mycket tråkig historia och ett riktigt sömnpiller för en travälskare. Men enligt Kolgjini så skall dessa extra 400 meter tydligen vara precis vad travsporten behöver. Jag ställer mig tveksam till att just denna förändring skulle medföra några större skillnader i våra, alltmer tråkiga travlopp. jag hade hellre sett att man gjorde någon eller några av Sveriges travbanor 3-5 sekunder långsammare med en annan banmaterialsammansättning. Detta skulle skona hästarna och samtidigt gynna de BÄSTA hästarna, inte bara de som har en speed, en hyrkusk med förmåner, ett bra startspår eller liknande. Nej´, loppen skulle vinnas av de hästar som tuggar vidare när mjölksyran serverats.

Miljonlotteriet

Inom travsporten har vi fenomenet “jobba bort”. Bland spelarna betyder det att man vill få in sin skräll där de andra har spikat favoriten medan det hos oss aktiva betyder avundsjuka eller missunnsamhet. Jag vet vad jag talar om. Jag upplever båda sidor. När en av Stall Rosas hästar startat så ramlar det in mejl som har samma innebörd. Skadeglädjen står högt när det skitit sig på banan. Om det däremot gått bra så är det betydligt tunnare i inkorgen. Samtidigt så är jag själv ganska snabb att såga. Svanstedt, Djurparkslallaren och Stall Larsson är väl några som fått smaka på “jobba bort konceptet”. Jag tycker mig ha mina skäl att få göra så med t.ex. ovanstående tränare. Svanstedt har kört med grisfösare och betett sig som ett svin (ursäkta ordvitsen) mot anställda. Djurparkslallaren har behandlat de flesta som hjälpt honom på vägen mycket illa, att han sedan dopar sina hästar med anabola är bara den berömda grädden på moset. Fredrik B har jag alltid haft lite svårt för, ända sedan han var knatte hos far och farbror. De drivningar som Fredrik B (och flera med honom) brukar på hästarna är inget annat än för jävligt. När man har dessa uppfattningar om personer så kan det nog tänkas att det “känns bra” när de kör sin tredje gunga en tävlingsdag. Så fungerar “jobba bort”.

En annan som för tillfället får känna på detta i allt högre grad är Stefan Hultman i allmänhet och Maharajah i synnerhet. Här kan man snacka om att “jobba bort”. Skillnaden här är att samma folk som nu trycker ner hela burken med knappnålar i woodoodockan skall om två månader lira, ryggdunka och klappa händerna! Det tycker jag känns lite unket. i morgon startar Maharajah igen. Innerspår och lite för kort distans gör denna uppgift mycket knepig. Det finns en risk att grabbarna med nålarna får en mysig stund igen. Jag hoppas och tror naturligtvis på “grannen” och är övertygad om att Pda blir ett härligt lopp där ingen annan än Hultman har starthäst. Då kan jag ryggdunka och klappa händerna med gott samvete…

Det är hög tid att boka in Pda resan! Som vanligt så har jag plockat fram ett resealternativ som passar perfekt för plånboken. Boendet, som vanligt, vid trevliga Place du Clichy. Utresa lördag den 28/1 och hemresa tisdagen den 31/1. Tre nätter på hotell + flyg = fr. 1 175:- Klicka här!

Miss Travsport, 2011. Aldrig hade jag kunnat ana vilken succé och vilket intresse det skulle bli. Det har kommit in nomineringar, till och med från utlandet och det är jämnt i toppen. man kan ana en viss fåfänga bland de tävlande. En del vill byta till “bättre” bilder och en del tycker att “deras” bild är “för gammal”. Intresset är stort och det är inte så konstigt. Tänk att vara både framgångsrik och snygg! Nästa år kanske vi kör en stor IQ tävling! Tänk er själva. Framgångsrik, snygg och DESSUTOM intelligent!

Följ tävlingen och var med och rösta här!

Vi går över till Idol. Det är nu fyra deltagare kvar och liret har gått helt ok under säsongen. Nu är det betydligt jämnare men det går fortfarande att tjäna deg. En av favoriterna till segern är sista killen kvar, Robin. Ni kan dock lita på mig. Han åker ut i kväll! Med dessa rader har det blivit dags för mig att säga adjö för den här gången. Som avslutning kommer här en kanonklar vinnare till helgens V-75 på ett dimmigt och fuktigt Jägersro. Normalt sätt så är spår 12 iskallt men ibland går det ändå. I första avdelningen sitter Uhrberg upp bakom New Line och blir det bara 30 % klaff på loppet så mosar han Svanstedts löss till slut. 17 gånger glöggen.

Så får det bli…

2 kommentarer:

  1. Angående Svanens grisfösarträning eller icke?? Du vet lika väl som jag att det förekom även på 70 o 80-talet hos en hel del större tränare. Du är väl inte så gammal att du glömt detta (senil)?? Körde du med helstängt och fasta urryckare eller bara blundade och slog dövörat till då? Jag försvarar inte svanens eventuella tvivelaktigheter men han är frikänd så det är som det är. Thomas....

    SvaraRadera
  2. Stallchefen svarar:

    Jo visst, Svanstedt är precis som Christer Pettersson "frikänd". Detta betyder ju inte att han är oskyldig, tvärt om. Enligt Hovrätten kunde han mycket väl ha använt grisfösare, precis som alla vittnen kunde intyga, däremot ansåg man inte att det gick att "bevisa"...

    SvaraRadera