Fredagsbrev, arkiv

18 november 2011

Snyggare nu än då…

 

 

 

Jag läste i tisdagens utgåva av det Statliga mediet om boken “Travmysteriet”. Det är inte så värst många böcker jag läst genom åren men denna bok läste jag faktiskt som knatte. Det var på den tiden så jag hade börjat cykla bort till Sören Nordins stall på Solvalla. Boken lånade jag på biblioteket i Sundbyberg, boken blev sedan “kvar” hos mig. Idag såg jag då att boken finns i ett exemplar till fast försäljning på Tradera till priset 40:- Det är bara att registrera sig gratis på Tradera och köpa boken. En bättre Julklapp och inkörsport till travet går ej att finna. Det är ju bara EN bok så det är “först till kvarn” som gäller. Lycka till.

bokk

Köp boken här!

Travsporten har förändrats något helt otroligt de senaste 20 åren, konstigt vore det annars. Förra veckan när jag var uppe på Gävletravet och startade fick jag se ett “vanligt snabblopp” vinnas på en “11 tid”, mitt i mörkaste november. Nog har travet förändrats och gått framåt alltid. En annan iakttagelse i sammanhanget är att “de aktiva” har förändrats även de! Idag har vi en helt ny typ av killar och tjejer i sporten och det syns inte minst på “utsidan”. Tjejerna tar för sig mer och mer (vilket är kanonbra) och det är nu betydligt viktigare med det “yttre”. Idag är det inte alls ovanligt att både “eyeliner” och “kajal” är på plats när det vankas defilering. Jag kan inte minnas att det var så på “dan gamla goda tiden”. Har våra kvinnliga utövare helt enkelt blivit “snyggare” eller har jag bara blivit gammal? Utan att vara elak på något sätt så minns jag inte Anneli Saarikettu (skötare till Mustard), Liz Brandeborn (lärling hos Stig H Johansson eller ens Catarina Lundström som några direkta “puddingar”. Som sagt, möjligt att jag var för ung för att se deras skönhet då, mina “snyggingar” var ju Annette Jansson, Myran och tjejerna nere i Magnus Åhls stall. Kanske var man som sagt för ung men ändå?

Jag är fast i min övertygelse om att det skall “glänsas” lite mer idag än förr. På den manliga sidan har vi genom åren haft en hel del tränare som haft “fulla badrumsskåp”. Roger Malmqvist, Janne Raumer, Olle Carlsson, Jan Åke Hoas och några till låg många steg före på den tid då de flesta tränare såg ut som Åke Svanstedt. På de stora travfesterna, typ Elitloppsfesten på Lorry kunde man snabbt plocka ut de “medvetna” tränarna bland “bönderna”. Flanellskjortor och den gamla konfirmationskavajen var en vanlig festuniform när det begav sig. De som var i gränslandet mellan “Roger Malmqvist” och “Åke Svanstedt” , typ Rolle Davidsson kunde möjligen kavla upp ärmarna på sin axelvaddsbestyckade kavaj men längre än så gick de sällan.

banner_14085

Tillbaka till dagens kvinnliga aktiva. Eftersom jag envetet hävdar att många av dessa tjejer har en betydligt mer medveten syn på hur de ser ut så skulle jag nu helt enkelt låta dem “tävla”! Vi skall således plocka fram “Miss Travsport, 2011”. För att det skall kunna bli en rättvis tävling så överlåtar jag till dig kära läsare att skicka in förslag. Det vore naturligtvis bra om du kunde bifoga ett foto. För att komma igång har jag plockat ut några givna kort ur leken. Det är bara att gå in och rösta och glöm inte att skicka in förslag på nya ansikten om du tycker att de har på listan att göra. Tävlingen pågår uret ut. Pris delas sedan ut under Hästgalan på Rondo i januari.

travbrudar

Klicka här för att komma till omröstningen!

Mer trav och nu Solvalla. Helt plötsligt dyker det upp en “sagobild” på en totalrenoverad Kongress där hobbyarkitekten fått leka fritt. I förslaget till “total makeover” fattas inget. Det ser verkligen bombastiskt och spektakulärt ut men i sanningens namn känns det åter igen oroligt. Har vansinnet tagit över igen?! Den satsning som Solvalla nu lekt fram känns ungefär lika seriös som att söka ALMI bidrag till ett företag som skall sälja tilläggsisolering i södra Thailand. Jag fattar inte alls hur man tänker, men vi är vana nu. En gång i tiden fanns en “sagobild” på ett Solvalla med tillhörande hotell och dessutom sammanbyggt med en fotbollsarena (verkar ju klokt nu när man precis lastat in miljarder kronor i en ny fotbollsarena nere vid Hagalund (Swedbank Arena) som planeras gå back redan INNAN första bollen är kickad. Hur tänkte Solvalla där? Och vem har väl glömt skurken “Stefan Lundborg” som först hade hybris och skulle flytta hela Solvalla 300m bort (under Bromma flygplats inflygningsbana) för att sedan plundra Solvallas kassakista innan han slutligen klev över till parasitföretaget UNIBET?! Hur i hela friden den mannen kunna få så fria händer är för mig en gåta? Tant Grön var väl boss även då? Ibland undrar jag om det bara dricks där ute på reservatets groggveranda. Man kan i och för sig ofta känna en sötaktig rök när man passerar och det är väl bara en tidsfråga innan någon stackars Thailändsk svampplockare får en kanyl genom stöveln om de klampar för nära domänerna…

Stefan Lundborg var det ja. Om man läser på hans hemsida så klämtar genast varningsklockorna. Ord som, “entreprenör”, “drivkraft”, “konsultverksamhet”, “omorganisationer”, “ledaregenskaper” osv. är livsfarliga när personen i fråga själv använder dem. Att sedan Stefan Lundborg klev in i HQ bank för att ansvara för utvecklingen av “entreprenörtjänster” inom banken känns nu ganska självklart när vi står med insikten att HQ bank sedan rasade ihop. Idag är jag övertygad om att degen fortsätter att rulla in i Lundborgs fickor men den som trodde att denne Lundborg var mannen med “hjärtat i Solvalla” och således den som skulle föra huvudstadsbanan framåt har en mycket skev verklighetsbild. Stefan Lundborg körde Solvalla i botten! Tillbaka till Solvallas senaste tokeri. Snälla ni, elda upp ritningen, tänk nytt och tänk rätt…

Tillbaka till travtjejerna nu/då. Jag nämnde ju Liz Brandeborn och därför vill jag visa inslaget om henne som kompetente Tony Ryttar har gjort.

Liz Brandeborn har rattat en och annan pålle…

Det var dagens upplaga. Glöm nu inte att rösta fram “Miss Travsport, 2011” och kom gärna med nya kandidater. Det har skramlat ordentligt i stolparna de senaste veckorna när Stallchefens vinnare halkat ut i stället för in. Som tur är så har Idoltipsen suttit bättre och det var ett hyggligt odds förra fredagen när André rasade ut. Till denna helg börjar vi med Färjestads V75a. I första avdelningen så har folket lirat ner Svanstedt till favorit. Det tackar vi för. Om bara Takter har fått order om att svara med Karis Beckman så är saken biff. 7 gånger kan det bli. I kväll får Idoldeltagarna sjunga 2 låtar var men det hjälper inte. Amanda P från Mälaröarna får packa väskan och vi kan vänta oss ett rätt fint odds på det. Ha det gott mina vänner så hörs vi.

Så får det bli…

2 kommentarer:

  1. 1,35 på Amanda P Tror även jag att hon ryker men spelbart nej nej nej. Däremot kan du lira pampas s.i.r. avd 4 i morgon till glada 5-6 gånger......Thomas

    SvaraRadera
  2. ...Kanonbra att du letade rätt på och lade upp Liz Brandeborn filmen - jag lånar den och lägger på facebook, den ska ALLA se! Ganska kontigt, samlar material till en liknande idé i bokform...och Liz (och Mack The Knife) har en given plats där...Skämt åsido, det är bara vi som har "alla hästar" hemma och civilkurage som får något väsentlig gjort...Hästliga Hälsningar Hovtramp/Ilse

    SvaraRadera