Fredagsbrev, arkiv

04 november 2011

Lite rörig fredag...

Min arbetsplats är en mycket komplicerad plats att vara på för tillfället, även för oss som är där och har nyckel. Ett LVU-hem är en egen värld som är mycket svår att beskriva. Just nu är situationen så att dagens Fredagsbrev kommit lite på "mellis" så att säga.


Jag fortsätter lite jobb relaterat. Under min tid som mentalskötare på Huddinge Rättspsyk så var jag kontaktperson åt en patient som begått en del "obehagliga" brott. Han var ganska ung då han var hos oss och vid ett tillfälle var jag och en kollega med på ett bevakat hembesök till hans föräldrar. Jag och min kvinnliga kollega begick direkt vid ankomst till familjens lägenhet några fatala misstag. Jag var snabb nog att ta i hand på hans Burkabeklädda mamma innan hon han reagera, reagera gjorde istället hennes man som genast gav henne en allvarlig blick innan hon försvann in i köket med sådan fart att Burkan svajade ordentligt. Vi sätter oss i familjens vardagsrum tillsammans med patienten (deras son). När modern kommer in i vardagsrummet med en bricka full av te och koppar, stannar hon till vid vardagsrums mattan, kliver snabbt ur sina tofsbeklädda tofflor, innan hon kommer fram med brickan till bordet. Jag och min kollega tittar ner på kollegans gymnastikskor och förstår att vi inte står högt i kurs i detta hem. Patienten led av ett antal psykiska ohälsotillstånd och hade en klar dubbeldiagnos. Som du säkert förstår så befann vi oss i ett muslimskt hem. Väggarna pryddes av inglasade Koraner med guldramar och här var det "Hardcore Mussar" som huserade. Strax innan vi bjöds på en ordentlig lammgryta så for både far och son ner på golvet och låg och guppade med ändorna i vädret. Många år senare (för något år sedan) kunde jag till min stora förskräckelse läsa om en Terrorist Cell som just hittats och där var "min tidigare" patient. Nu var han plötsligt en livsfarlig Fundamentalist som planerade terrordåd! Jag förstår idag att en sådan typ av person som med en solklar Aspberger diagnos lyder sin egen röst måste vara den våtaste av alla drömmar för en vansinnig Muslim som värvar folk till terrorverksamhet, absolut livsfarlig. Idag är faran mycket större för allmänheten än vad rädslan bland småbarnen i Gröndal någonsin var på den tid så det begav sig. Igår läste jag att "min gamla patient" nu försökt gräva sig ut från häktet i Köpenhamn och det kändes INTE komfortabelt kan jag lova. Läs mer här!




Som sagt, mycket jobb och lite trav idag, så kan vi inte ha det. Vi går över till Maharajah. Det är väldigt vad "alla" är ute med sågen så fort det är dags för denna häst att visa upp sig. En som verkligen gillar att såga är Lennart Persson på Travnet. Man kan undra vad han har emot grön Kung från Mälaröarna?! Sedan har vi alla staketkuskar som är mer eller mindre ute på cykeltur i sina analyser av den bruna springaren från Menhammar. Som jag tidigare har försökt beskriva till de som inte förstår. När Iceland har 85 % form så märks det inte så mycket, han viker ner sig lite tidigare än vanligt, mer än så är det inte. När det fattas 10 % på Maharajah innebär det tappstarter, missade positioner och säkerhetskörning på flera sätt. Det var bl.a därför som han fick stryk senast och ända var okörd i mål. Det där är knepiga grejer som de flesta inte förstår men det som stör mig mest är att det är media som blåser upp ballongen till bristningsgränsen hela tiden och sedan är det samma folk som vill sticka hål på den...



Kan vi inte låta Hultman jobba på efter eget huvud så har vi kanske det där fantastiska loppet nere i Paris att se fram emot. Kom ihåg, det är Grön Kung på Mälaröarna som har starthäst när Pda fältet kommer dånande, inte Stig H, Walmann, Nurmos, Goop, Kari, Kolgjini eller någon annan...


P.S. Förra helgen tog jag med mig tonårs ungarna och sambon på TinTin. Jag tvingade dem att se den svensk dubbade versionen då jag absolut ville granska min käre vän och tillika Mälaröbo hur han skötte sig som Kapten Hadock, och en sak kan jag säga. Släng dig i väggen Actimell, han har gått vidare. Johan Hedenberg regerar som Hadock!



Nu tänker jag lämna er för den här gången och jag gör det genom att lämna två heta tips inför helgen. Idol ikväll är gjort för att Olle skall åka men det blir Mälaröbon Amanda P som får packa ner gossedjuren från hotellet och åka hem och gråta ut hos mamma. Sedan skall vi ha en fet vinnare till Sundbyholms V75 tävlingar. De tävlingar som Mellby TipTop var anmäld till men som Per Wetterholm och gänget på det "skyddade boendet" lyckades plocka bort av "misstag" (loppet blev inte ens fullt). I första ropar folket Kadett C.D. men jag tycket fortfarande att han är, om inte "blöt" så i alla fall "småfuktig". Jag tror Att Lönnborg trimmat till Orfeus Brodde så att det räcker till seger till 11 gånger, om man nu inte har för stor respekt för den överstreckade Kadetten.



Så får det bli...





2 kommentarer:

  1. Och där bröt den gode Ek mot sekretessen avseende ungdomar som vårdas enligt LVU, bara så du vet. Spelar ingen roll hur många muslimska terrorbrott han misstänkts för, hans tidigare sjukdomshistorik måste du hålla tyst om. Detsamma gäller hur hans mamma var klädd, samt hur det var hemma hos familjen.Även om jag förstår jag att det är en våt dröm för dig varje gång en muslim grips. Överhuvudtaget har dina tidigare rätt roliga fredagsbrev utvecklats till små pampfletter av antimuslimsk art. Har gått från "en inblick i en amatörtränares vardag" till "en inblick i en rättshaverists vardag". Är lite synd. Om du fortsätter på den inslagna vägen kanske "Stall Brun" är ett bättre namn?

    SvaraRadera
  2. Stallchefen svarar:

    Nu cyklar du allt lite grann min vän. För det första vårdades mannen inte på ett LVU hem för flickor. Han vårdades inom Rättspsykiatrin. Om du har lite bättre koll så kan du kanske se att det är från Aftonbladet, Expressen och andra medier som hans sk. "sjukdomshistorik" kommer ifrån, inte från mig.

    I övrigt får du gärna kalla mina Fredagsbrev för vad du vill, huvudsaken är att du läser dem och att de berör. Vad "antimuslimsk art" innebär får nog stå för dig, vi andra har i alla fall vår fulla rätt att fortsätta att oroa oss för kommande terrordåd i världen och så länge vi inte sett någon Buddhistisk självmordsbombare på Drottninggatan så lutar vi oss mot historien och riktar även oron efter det...

    SvaraRadera

Om mig