Fredagsbrev, arkiv

28 oktober 2011

Ångest mellan två bleka gardiner...

När jag nu ser ut genom mitt fönster så ser jag en lerig uppfart med blöta klibbiga höstlöv i påbörjad förruttnelse Det har regnat kraftigt men nu är det bara ett strilande duggregn som kommer ner. På datorn kan jag konstatera att Mellby Tiptop inte kom med nu heller. Anmäld 22 gånger nu. Samtidigt som jag betraktar denna vardag så får jag ett sms från en kollega från jobbet. Jag minns nu att jag bokade in en resa åt henne för länge sedan. Nu sitter hon i Kingston på Jamaica och smuttar på en lagrad rom! Själv har jag för avsikt att gå ut i duggregnet och försöka få ordning på elsystemet på min Citroen XM 2,5 TD! Det är många reläer, givare, kablar och säkringar som spelar härliga spratt för mig. Ibland har jag baklysen, ibland inte. Ibland hoppar kupefläkten igång, efter en 20 sekunders fördröjning och då endast på högsta fart! Kylarfläktarna går bara om jag står vid motorn och knackar på reläerna med en skruvmejsel, om jag inte sätter i de nyköpta förstås för då går fläktarna HELA TIDEN och batteriet ropar försiktigt på hjälp och mer syra... Är det nu man skall ta till flaskan eller?! En riktigt jävla sur Fredag helt enkelt. Jag känner mig tvungen att kasta lite skit nu, så är det bara.


Vinn en fest på Mallorca tillsammans med 20 av dina vänner!


Vi börjar med Reven dÁmour. Han har gått "något" bättre i några lopp men har set fortsatt ofräsch ut. Förra helgen så fick han antagligen den sista knäcken. Hoppade på tre ben över mål, 150m bakom vinnaren som sten sist. Eftersom man inte från stallet kan se hur det står till med den stackars pållen så tog banveterinären sitt ansvar och satte startförbud på Reven. Jag hoppas verkligen att vi slipper se honom på banan igen innan han kan springa rakt i vagnen utan hälta.

Mer att undra över. Av alla kommuner i Stockholm är det i Botkyrka som man struntar i bilbältet i störst utsträckning Är det dödslängtan eller bara en mer "anarkistisk" läggning som ligger till grund? Den kommun där flest kör med bilbälte är Danderyd. Är man mer rädd om de sina där? Ja, det verkar så.

I onsdags klippte Sobrilström benen för Takter i ett av loppen på Solvalla. Hur såg Johnny på situationen? "-Domaren får döma". Diplomatisk eller feg? Ja, när Sobrilen höll på att fälla Bosse Eklöf med Go On Pale så sa i alla fall Eklöf vad han tyckte. Många säger att Örjan ofta sitter och sover i loppen, det är nog sant, men när han kör som i onsdags så är det väldigt "vaket". Sobrilström väljer sina strider...

Nu skall jag boka flyget för vår Berlinresa. Det är absolut sista chansen att hänga med. Läs mer här!
Nu måste jag tyvärr dra vidare och avslutar detta Fredagsbrev med lite "Stolpe ut". Förra veckan sa jag ju att det skulle stå mellan Olle och Emil att åka ut ur Idol. Jag satsade till sist på Olle men det blev (orättvist) Emil! Dagen efter satt jag med en dagens dubbel och jobbade på min klara, I Saw You. Nästan 50 gånger degen stod de i och hade Rommes förbannade upplopp varit 10 meter längre så... Vi får sätta dem på insidan av stolpen den här gången. Ikväll är det då dags för Olle att kamma ner mikrofonpuffen på huvudet och åka hem till "the hood". Ingen skräll, men dock ett skönt lir. På den fyrbenta fronten har jag precis fått in ett sms som smakar mumma! Eftersom Sobrilström kör gunga med Saston i 6:e så blir det Uhrberg som får vinka. New Line till 9 gånger smöret.

Så får det bli...

4 kommentarer:

 1. varför kallar du Örjan för Sobrilström? I travsport är det ju en tillgång att inte tappa huvudet, och så värst många gungor levererar han väl inte heller? Tycker det är kul att läsa ditt fredagsbrev, men så värst många duktigare än Örjan finns väl inte i catchdriverbåset? Man vill ju att hästarna ska starta mer än en gång, och taggtråd i händerna har jag själv...Hästliga Hälsningar Hovtramp/Ilse

  SvaraRadera
 2. Att Örjan e top5 vet alla. Men även en av hans större kunder tycker att han sover bort en ordentlig slant varje år.

  SvaraRadera
 3. ...då hoppas jag att hans stora kund byter lånekusk, det finns lånekuskar som ställer upp gratis, går över lik och gör allt för att få en styrning kopplad till press och media direkt (läs storkund=uppmärksamhet)
  Tror faktiskt Örjan klarar sig utan BÅDA sina största kunder.Hellre sova bort ett lopp än att hästen hamnar på mackan, sova är psykiskt uppbyggande...

  SvaraRadera
 4. Stall chefen svarar:

  Det där fattar jag inte riktigt.

  Röker ni svamp där uppe???

  SvaraRadera