Fredagsbrev, arkiv

21 oktober 2011

Igår så hade man tydligen ihjäl Khadaffi. En riktigt galen människa förvisso men precis som det brukar vara, så gäller det att förnedra och skända den döde inför glada hejar rop. Nere i Sirte där man tydligen fann honom betedde sig folket som vilda djur när de slet och drog i Khadaffis döda kropp. Hur skall ett land som Libyen bli en bättra plats att leva på bara för att man haft ihjäl en galen ledare när övriga befolkningen mest verkar bestå av hysteriska galningar likt den döde ledaren?! Svår nöt att knäcka men mitt tips är att det kommer fortsätta att smälla och skramla där nere länge, länge till. En civilisation tar lång tid att bygga upp och när man som typ, Libyen står på ruta 1,5 så får vi nog vänta ett tag till… Se och lyssna på videoklippet nedan så förstår ni vad jag menar, lååång uppförsbacke kvar innan vi kan förvänta oss att de skall bete sig som folk där nere.

“Vilddjuren” i Libyen har fångat sitt byte…

Över till travet. Micke Nybrink hade en svettig kväll i onsdags när det kompiskördes i var och vartannat lopp. Ju mer som detta problem diskuteras ju mer får vi se det i loppen. Nu har även valparna i lärlingsloppen tagit till sig otyget och det slutar väl med att Ingrid Bengtsson och Kent Knutsson börjar släppa till varandra i amatörloppen söderut och då, då är det VERKLIGEN slut för travsporten i Sverige. Mitt förslag att tränare med flera hästar i samma lopp betalar ut alla hästars körprovision till den kusk som är först av hästarna har väckt intresse kan jag lova. Det rasar ner massor med mejl och bland tränare och kuskar får jag rätt till 97 % Bland staketkuskarna är det lite mer blandat. Som en av dessa uttryckte det. “Jörgen Sjunnesson hade säkert varit JÄTTENÖJD med 200:- i uppsittningsavgift när han var 2a i Derbyt med Marshland efter Maharajah, jättenöjd…” Jag förstår att det naturligtvis hade suttit fint med % på de 600 000:- som var andrapriset men jag är precis lika säker på att Sjunnesson, även med facit i hand, skulle varit glad att få köra ett Derby för 200:- i ersättning med chans att köra in fet provision. Glöm inte hur Iceland fick sitt förstapris uppe på Östersund i somras när Maharajah målgungade. Detta hade kunnat ske även i Derbyt och då skulle ju Sjunnesson stått med senapsgul kavaj och ett ordentligt inslag på provisionskontot. Det stod säkert ett antal toppkuskar vid staketet och tittade när Maharajah vann Derbyt och jag är övertygad om att de flesta skulle tackat “ja” till en uppsittning helt gratis i detta lopp…

Som sagt, idén är inte så dum faktiskt. Tyvärr har vi ju ett nästan lika stort problem med kuskar som kör “snällt” mot de hästar som tränas av tränare som kusken senare ska köra åt. Det är ganska ofta vi får se Daniel Olsson, Jorma Kontio och andra gasglada kuskar släppa ledningen med hyggliga hästar när de ser att de gör det till en “Nurmos-häst”. Det känns väl inte så komfortabelt att kliva in i Nurmos stall och sätta sig upp bakom en häst, när de i samma stall står och duschar av en annan häst som fått svar och gått kall i dödens efter att ha fått svar den kusk som just nu hoppar upp i jollen! Problemet har alltså 2 olika delar.

En annan av mina briljanta idéer skulle, även den, kunna stävja problemet till 90 % Det gäller, HALVA FÖRSTAPRISET TILL DEN SOM LEDER VARVET KVAR! Även här innebär idén att det blir ordentlig körning i loppen. Jag kan lova att det blir “svårare” att släppa ledning om man vet att det ligger deg vid mållinjen varvet kvar. Den här idén skulle jag så gärna vilja att man provade. Jag läste att “Zet” gubben har klivit in och sponsrat på “ungdomssidan”. Det är fint men fullständigt onödigt om vi inte har någon travsport kvar (på elitnivå) om 15 år. Tänk om Gabrielsson och “Zettarn” gick ihop i ett projekt och delade ut “premier” (halva förstapriset) till det ekipage som leder varvet kvar! Vi skulle se helt andra lopp och dagens tråkiga lopp på Solvalla skulle vara ett minne blott…

Mer trav. Som ni läst så har jag dragit ihop en “Travhelg till Berlin”. Vi börjar bli ett litet gäng och under helgen så skall jag börja boka ihop allt och det finns lite platser kvar. Det vore jättekul om du ville hänga med. Läs med här!

Det var någon som mumlade om “hästbrist”. Nu har vi anmält Tiptop 19 gånger utan att komma med…

Jag tänkte nu lämna er för den här gången. Hoppas ni får en trevlig helg så hörs vi igen. Ni skall även få en vinnare av mig. Nej, det är TVÅ faktiskt. Vi börjar med Idol. Ikväll kommer Emil och Olle att stå med skakande ben och invänta domen. Vi säger hejdå till…………..Olle! Sedan var det ju V75 på¨Romme. I sista skall ju Jasper Lane ut igen men nu tror jag det börjar sticka i påkarna och det öppnar vägen för en 30 oddsare från bakspår. I Saw You är helt bortglömd och det kan bero på att de okunniga tror att han bara går i ledning. Vi tackar och spelar.

Så får det bli…

3 kommentarer:

  1. Vilka sjuka galningar det bor i Libyen, synd att Khadaffi är död, han behövdes där för att hålla ordning på odjuren i hans land...

    SvaraRadera
  2. ...ibland överträffar du dig själv. Sticka i påkarna var ett bra uttryck, som du vet kan man inte sko bort hältor som behöver livslångt underhåll, men press och media är ju orsak till massans fördumning, och alla på rätt sida om staketet vet ändå vem som gjort jobbet. Ibland luktar det riktigt illa, men det brukar straffa sig i längden...Trevlig helg (Berlin lät kul!)

    SvaraRadera
  3. Fan vad du var rätt ute på I Saw You i sista till nästan 50gånger degen. 5 meter till så hinner han fram...

    SvaraRadera