Fredagsbrev, arkiv

22 juli 2011

Sverige ÄR fantastiskt…

Yves Rocher

Vi är otroligt sinnrika i Sverige när vi kommer på det ena galnare än det andra. För många år sedan körde jag taxi här ute på Mälaröarna åt ett litet åkeri, Munsö Taxi. Vi var anslutna till Taxi Kurir och hade således båda “egna” som Taxi Kurirs kunder. Jag var dessutom extrautbildad som “Club Kurir” förare vilket gjorde att jag även fick köra “känsligare och viktigare” kunder. En gång var jag ute med Dilbas syrra “Dee” (hon som dansade och låtsassjöng med E-Type en gång i tiden) en hel dag på tur mellan skivbolag, fotoateljéer och klädförråd (hon var tydligen nöjd med servicen för jag fick blommor upp till Taxi Kurirs kontor från henne senare. En annan gång var jag ute på Drottningholms slott och hämtade “vickans” kamrat en och blev mött i en bakdörr av Silvia, Victoria och kompisen. Tjejen skulle sedan köras med “Club Kurir faktura” till en adress på strandvägen men bad istället att få bli avsläppt på en privatfest ute på Tyrol! När vi rullade över Tranebergsbron började hon att klä av sig! Det tog en liten stund innan jag fattade att hon bara “bytte om” från den stiliga kjolen och kavajen till de medhavda “civila” kläderna till festen. Det var tydligen “dresscode” ute på sektens bostad vid Drottningholms slott.

Nåväl, jag körde alltså taxi och detta innebar naturligtvis en hel del färdtjänst och det kan jag säga dig, att hitta hem till gubbar och gummor med adresser som, “- Adelsö, sedan ner förbi brevlådorna vid Stenby. Kör sedan förbi Olssons gamla båt som ligger upplagd bakom fårhagen. När du passerat så är det bara ner förbi de 2 sommarstugorna på vänster sida och vidare ner bakom granhäcken. Där uppe till vänster ligger ett stort gult hus, bakom det har du Tant Lindéns stuga.”  Som du förstår var detta inte alltid det allra enklaste och det gällde att det fanns en hel del lokalkännedom i området för att dessa körningar skulle fungera bra. Den som tog beställningen var alltså tvungen att ha lite koll på “terrängen”.

Nu har Sverige alltså bestämt att Färdtjänsten efter nyår skall beställas från Senegal! Ja du hörde rätt. Svarta, leende flickor från Senegal ligger nu i hårdträning i svenska språket för att på bästa sätt kunna möta upp de svenska färdtjänstkunderna beställningar och önskemål! Visst, det finns GPS och kartor men så enkelt är det faktiskt inte. Det här kommer GARANTERAT att resultera i ett formidabelt kaos, var så säkra. Sverige ÄR verkligen experter på idioti…

Samres-Senegal-660

Heja, heja tjejer. Lycka till…

Lite trav. Under tisdagskvällen på Sundbyholmstravet så kunde vi konstatera några saker. Vi fick se prov på hur en riktig hästkarl agerar när Albanen hasandes på dojjorna bakom Raja Mirchi lyckades få stopp på honom i en defilering som kunde slutat illa. Jag skulle kunna räkna upp 4 andra kuskar som garanterat skulle ha klivit ur vagnen och tackat för åkturen i samma sekund som täcket börjat fladdra. Heder åt Kolgjini.

Vi fick samtidigt ett kvitto på att Wishing Stone blivit 50 meter sämre sedan han lämnade Fabrice Soloys träning och ställts upp inne i fuskaren Svanstedts fabrik, detta trots smyglopp i rygg. Pyspunka var ordet…

Att 80talet och början av 90 talet var travsportens bästa tid råder det väl ingen tvekan kring och det är med nostalgisk tår i ögonvrån som jag ibland sätter mig och bläddrar i gamla “SolvallaGuiden” ute i garaget. Man hittar “Tessa Hof”, “Gunnar Nordin”, “Raymond Ström”, “Karl Gösta Fylking”, “Larabee” osv. Det var en härlig tid vill jag lova och till Lill-Goop, Adielsson och grabbarna kan jag bara säga, där missade ni något. Jag hittade av en slump ett ex. av tidningen “Hästsport” från 1984 på tradera.se. Mycket härlig travläsning för er som vill minnas tillbaka eller för de som inte fick vara med. Budet på tidningen är just nu endast 1:- Om inte Lill-Goop och Adielsson kommer att börja tokbjuda över varandra så borde blaskan kunna bli din för en tia typ!

tysen

Lägg ditt bud här!

Lite mer nostalgi. Vi har ju Hugo Åbergs nere på Jägersro framför oss och en gång i tiden, närmare bestämt 1981 fick en viss “Goop-Senior” chansen bakom Mustard! Det här blev ett ruggigt styrkebevis trots den korta distansen. Här nedan har du ett underbart filmklipp från den kvällen. Jämför gärna Mustard med Maharajah så ser du att det osar “Tibur”…

 

Ikväll är jag uppe på Gävletravet med Mellby Tiptop. Formen är 75 % och i felfritt lopp torde det räcka ganska lång i ett litet fält. kanske det är dags nu?! Kaffir Face var precis så överlägsen som jag sa att skulle vara om bara Ludde höll i tåtarna vilket han gjorde. Oddset var helt ok men ni skall få en vinnare även till denna helg och då till ett lite tjockare odds. Ågårds Ludde slipper Svanstedt i vagnen och tackar för det genom att blåsa förbi fältet över Axevallas lååånga upplopp. 11 gånger är ingen omöjlighet. Ha en underbar helg så hörs vi igen.

Så får det bli.

2 kommentarer:

 1. Som vanligt dagisnivå på drevet!
  Det kan väl inte finnas så många ute i dagens samhälle med lika lågt iq som lille Dennis ....,
  Pajas!

  SvaraRadera
 2. Martin Kronlund23 juli 2011 13:29

  Bra Fredagsbrev igen. Du e kung så lyssna inte på de anonyma töntarna.

  SvaraRadera