Fredagsbrev, arkiv

29 juli 2011

Per Wetterholm, behövs han?

Idag börjar vi med historien om Sportchefen som fick chansen att “ge igen”. Per Wetterholm har slickat sig uppåt genom travsportens korridorer och sitter nu som huvudsportchef för travsporten i Sverige. Han är dessutom delvis ansvarig för de värdelösa propositioner som Solvalla erbjuder sina kunder. Nu skall jag beskriva hur Per Wetterholm arbetar när han “stimulerar breddsporten” i landet.
pelleplutt
Per Wetterholm e på dekis…
För en tid sedan lade jag in anmälningar på travsport.se, sidan som inte alltid håller vad den lovar vad driftsäkerheten beträffar. Mellby Tiptop kom med i ett 5åringslopp uppe på Gävle förra fredagen (nej det gick inte bra). När jag sett att han kommit med så blev jag naturligtvis glad, då han är i viss poängnöd. Samtidigt som jag lade in anmälningen till förra fredagens tävlingar så lade jag även in en anmälan till ett p21 lopp på samma bana (Gävle) som gick sex dagar senare (igår torsdag den 28/7). När programmet till fredagstävlingarna kom blev jag som sagt glatt överraskad. Vi skulle då få tävla om 25 000:- och jag gick då in och tog bort anmälningen till det p21 lopp som skulle gå bara fem dagar senare, detta 21 lopp var ju inte längre aktuellt då vi istället var med i ett “vanligt” lopp. Mellby kom i mål som först utanför pengarna i fredagskvällens lopp och när jag sedan gick in på datorn och tittade så såg jag att han lik förbaskat var med i det kommande p21 loppet endast fem dagar senare. Jag VET att jag tagit bort honom och något hade alltså blivit fel på travsport.se under denna procedur. Jag kontaktade genast Gävletravet per mejl, telefonsvarare och telefonsamtal och förklarade felet varpå hästen ströks bort i det kommande p21 loppet. Detta lopp var inte fullt så som tur var hade ingen blivit snuvad på någon startplats i och med detta missöde. När Gävletravet skulle lägga in strykningen så hittade man ingen “kod” som stämde riktigt, “felanmäld” finns tydligen inte längre. Det blev något i stil med “uteblivit från start med häst”.
Eftersom hästen var borttagen pga. detta teknikstrul så blev det naturligtvis inget anmälningsförbud eller liknande. När jag sedan anmälde till Eskilstuna för ett lopp kommande tisdag så kom han inte med eftersom datorn såg det bortstrukna loppet som “halvrad” och andra hästar utan poäng gick före. När jag sett detta så kontaktade jag Gävletravet igen och de skulle se vad de kunde göra för att lösa detta inför kommande anmälningar till Solvalla. Vid gårdagens anmälningar till kommande onsdag på Solvalla så hamnade Mellby Tiptop som “ej godkänd”. “Halvraden” låg tydligen fortfarande kvar! Jag kontaktade då Solvalla och förklarade situationen för dem. Det skall tilläggas att Solvalla till anmälningarna hade flera lopp utan fulla fält, så även det lopp som Tiptop var anmäld i. Både Södergren och Risinger var behjälpliga och tillmötesgående och sa att de kunde avvakta ett tag med lottningen om jag kunde ringa upp till Per Wetterholm direkt och be honom “ta bort” halvraden.
Nu kommer vi den tråkiga sanningen, nämligen den att Per Wetterholm INTE jobbar för sporten och de aktiva utan mest bedriver maktspel för en skitsak där alla är förlorare. Jag ringde alltså upp till Per och han kände redan till problemet med Mellby Tiptops strykning då såväl Sundbyholmstravet och Gävle travet varit involverad i ärendet. Det första Per säger är, “- det där med anmälningarna till Solvalla nästa onsdag kan du bara glömma, det är redan anmält och klart”. Detta startar han med att säga utan att ha en aning om att jag redan talat med Solvalla några minuter innan. Sedan visar Wetterholm att han inte alls har koll på situationen när han mumlar följande, “- man kan ju inte bara anmäla i ett lopp, sedan stryka bara för att man funnit ett annat lopp som man hellre vill vara med i”. Det var ju inte alls så det låg till, Per Wetterholm är nu ute och trampar på cykeln i full fart. Jag försöker beskriva händelsen och problemet med hemsidan vid anmälningarna varpå Wetterholm slår till med det klassiska, “-du vet, det här med anmälningarna och liknande skall faktiskt inte KUNNA bli fel” (ungefär som det där med Titatic, fartyget som var osänkbart). Samtalet fortsatte och jag undrade om Wetterholm verkligen trodde att jag satt och ljög? Om jag har anmäler en häst som senare visar sig inte finnas med på listan och därefter hävdar att jag visst anmält så kan jag i och för sig förstå att man skulle kunna undra om man missat att anmäla eller gjort det för sent. Men varför i hela friden skulle jag “okynnes anmäla” en häst för att, när jag ser att han är med, sedan ringa och vilja ta bort honom??? Wetterholm fortsatte på sin linje och jag frågade om det inte fanns några “loggar” i datorn som man skulle kunna titta på. Svaret var att det visst fanns sådana men att det skulle ta flera timmar att kolla igenom dem. Här någonstans i samtalet började jag ge upp. Jag försökte få klart för mig vad Wetterholm och travsporten hade att förlora genom att lyssna på mig och låta en häst, startklar och utan startförbud, vara med i ett lopp som inte ens var fullt. Han stod på sig och jag gav upp.
När jag sedan hör av mig till Solvalla igen säger de att Wetterholm hört av sig, loggar var kollade (de som skulle ta flera timmar att gå igenom) och Gävletravet hade INTE hört från mig! Den ståtlige muppen sitter uppe i Silvergrisen och kastar ur sig lögner på löpande band. Man ringer sedan ner från Gävletravet till Wetterholm för att förklara men det e lönlöst. En timme senare kommer startlistan ut. Mellby Tiptop är inte med och loppet är inte fullt.


Så var det med det. Å ena sidan är det ju bara en sketen lallaramatör som krånglar, å andra sidan är det en dryg sopa som verkligen INTE jobbar för sina kunder utan stelbent bara vill “klämma åt”. Det skall tilläggas att jag tidigare då Per Wetterholm, helt obegripligt, blev sportchef för Solvalla hade ett flertal klagomål och ifrågasättanden av hans agerande i den rollen.
Slutet av historien blev alltså att Mellby Tiptop INTE fick starta på onsdag och Solvalla fick presentera ytterligare ett halvfullt lopp. En skitsak kan tyckas, vi anmäler till fredagens Solvallatävlingar istället och om inte Wetterholm har något emot det så startar vi väl då…
Det får väl räcka för den här gången, är lite för irriterad för att kunna skriva vidare. Måste i alla fall lägga till två små iakttagelser. När Visbytravet körde sin Gotlandslöpnings kväll så åkte Fredrik B Larsson i början av tävlingsdagen på böter efter att ha spöat sin häst på ett oreglements enligt sätt. Vad lärde han sig av det? Inget, några lopp senare dängde han på stackars Superman så att det blev nya böter och avstängning. Fin kille, det där…
Och slutligen till min andra iakttagelse. Ingen har väl missat att en galning skjutit ihjäl och sprängt oskyldiga människor i Norge. Frågan är, vågar man åka upp till Åre i vinter eller kommer en tvillingbror att ta över där?!
osian
Pass upp för Byggmark i vinter…
I helgen kör man uppe på Hagmyren och Stall Larsson lastar upp trashanken Reven dÁmour i Guld. Det finns tokar som spelar på pållen och det ger 10 gånger degen på Hot Tub!
Så får det bli…

9 kommentarer:

 1. Bra skrivit Dennis.
  Det är lättare att vända en oceanångare, än att få rätt mot travets höjdare.
  Jag förstår att du var upprörd, i vanliga fall vet du att REVEN DÁMOUR tränas av Henrik Larsson. Lycka till i nästa start med Mellby Tiptop.

  SvaraRadera
 2. Jag hade väntat mig en rejäl drapa mot kristna eller islamhatare efter Breiviks terrordåd. Men inget av det. Har du tappat stinget?

  SvaraRadera
 3. Sekreteriatet29 juli 2011 10:24

  Per Wetterholm är en lallare som ett flertal sportchefer ute på travbanorna har svårt att samarbeta med...

  SvaraRadera
 4. Undra om det finns nån vettig människa i silvergrisen ,Wetterholm o överveterinär Forsberg är väl dom största puckorna men det finns nog fler

  Mvh
  Norrlandsmuppen Håkan

  SvaraRadera
 5. Hur skall det gå till för att Hot Tub skall vinna i morgon,helt omöjligt!!

  SvaraRadera
 6. Andreas Bergman29 juli 2011 17:09

  Allmänt känt att Wetterholm är en paragrafryttare de Luxe. Tjänsten på ST är verkligen en våt dröm för denna fjant som på ett sjukligt vis går igång på att agera superbyråkrat med exakt noll procents vilja att göra svensk travsport bättre.

  Wetterholm, Hörnberg och Forsberg. Sovjets styre var i jämförelse med denna trio en öppen och synnerligen välutvecklad organisation.

  Tydligen finns det en mycket stark lobby som tycker att det är så här svensk travsport skall styras. Helt jävla fantastiskt och stanken av dåtid är överjävlig. Hur lång tid dröjer det innan förändringens vindar börjar blåsa? 10 år? 20 år? Dröjer det mer än 5 år är det säkerligen för sent att rädda det sjunkande skeppet från totalt haveri.

  SvaraRadera
 7. Per Wetterholm klantar igen.
  Anmälningarna till bronsdivisionen i Rättvik, blev struligt.Per W hade skrivit upp anmälningar till Rättvik, på en lapp.
  Seriös kille Per W, anmälningar på lappar.
  Ordning och reda verkar inte vara hans favorit, dags att söka nytt jobb.

  SvaraRadera
 8. Tja, ständigt denne Wetterholm. Det senaste verkar ju vara skandalerna med Guldtäcket på Dannero. Har han makt att sitta kvar som han vill?? Eftersom Wetterholm medverkade i lottningen av Elitloppsekipagen kan man väl förvänta sig nästa skandal där!!
  Herodes

  SvaraRadera
 9. Hur kan denne Wetterholm fortfarande vara kvar i branchen? Gav skandalen med Danneros Guldtäcke inga följder alls?? Årets resultat, (2013),att inte alls premiera kallblodens monté verkar ju vara en följd av hans tidigare misslyckanden!!!

  SvaraRadera