Fredagsbrev, arkiv

05 augusti 2011

Varning för Muslimer…

Årets spektakelvecka är åter i full gång här i Stockholm. Flatsmällor och korvryttare från hela landet samlas i huvudstaden för att få manifestera att dessa 3 % av befolkningen är “precis som alla andra”. Man gör det genom att låta en kvinna med mustasch vara öppnings talare. En kvinna som knaprat hormoner som värsta Ludmila men som sparat själva “muffen” för kommande aktiviteter. Och mycket riktigt. Nu föder den barn på löpande band och visst känns det  att han/hon är “precis som alla vi andra” ?!
spacad
Nej, det är inte George Michael som väntar på lavemang, det är “Thomas Beati” som är på ultraljud för att titta till att den lille krabaten i magen mår väl på sin väg ut i den “helt vanliga” värld som väntar…
Själv blev jag mobbad när jag inte hade ÄKTA “Puss & Kram” jeans som knatte. Jag törs nog drista mig till att gissa att “Thomas Beatis” lilla knatte kommer att få det knepigt vid gungställningen på dagis den dagen det är dags.

Jag arbetar för närvarande med ett flertal homosexuella på min arbetsplats och vi har det riktigt trevligt tillsammans när vi jobbar. Diskussionerna kring homosvängen i allmänhet och Pride spektaklet i synnerhet är ofta spännande samt givande. Det är egentligen en enda punkt som stör mig kring detta ämne. Jag tycker att alla människor får gilla vem och vad de vill så länge man är snäll mot varandra. När man talar om homosexualitet kommer ofta orden “normalt” och “onormalt” upp. Jag tycker inte om dessa ord. En läkare som jag arbetade med på min tid på Rättspsyk ville istället tala om “vanligt” och “ovanligt”. När man använder sig av ordet “normal” så finns det omedvetet en “norm” som avgör. Denna “norm” kan vara satt av vilken galning som helst. När man i stället väljer “vanlig” så är det precis verkligheten man talar om. Jag kan inte hävda att det är “onormalt” att vara blind men jag kan med 100 % säkerhet säga att det är “ovanligt”, till och med MYCKET ovanligt.
Det är precis detsamma med de homosexuella. Det är INTE onormalt att vara homosexuell men nog fan är det OVANLIGT! Nu till det här som jag stör mig på. I Sverige har vi kommit ganska långt vad beträffar homosexuella. Dessa människor har kämpat länge för att bli en normal (läs vanlig) del av samhället. Kan då någon förklara för mig varför de homosexuella då, i princip ALLTID, gör allt vad de kan för att “sticka ut” och INTE vara “vanliga”?! I morgon går den traditionella “Prideparaden”. Likt ett studentspex kommer alla dessa människor som vill vara “vanliga” att vandra fram. De kommer att gå på händer, gå baklänges, vara kroppsmålade, ha peruker och naturligtvis mycket “naket”. Precis hur “vanligt” som helst…
Nej, det viktigaste för en homosexuell är tydligen inte att vara “vanlig”, det gäller istället att urskilja sig. När Jonas Gardell presenterar sig, som person eller som artist så gör han det som “bögen” Gardell inte "Jonas” Gardell. För honom är det viktigaste som finns att manifestera att han är homosexuell, inte att han är vänsterhänt eller “personen” Jonas Gardell. Det här tycker jag är hyckleri.
Vinn en systemkamera!
Varför är det så många homosexuella inom “media”, “klädindustrin” och andra områden där det gäller att synas och höras? Varför finns inte dessa personer inom gruvindustrin eller bland landets lokförare? Här kommer min tes:
För merparten av de homosexuella är det inte en “läggning” utan bara ett sätt att få synas och höras och känna gemenskap. Precis som att 90 % av alla medlemmar i motorcykelklubbar är tunnhåriga tjockisar som haft det knepigt med kompisar som barn. Det gäller att finna en tillhörighet…
Kära korvryttare och flatsmällor, gå nakna, kräv att få gifta er i kyrkan (trots att Svenska kyrkan står för allt som ni INTE står för), hylla Babsan, tyck att det är charmigt när farbror Rikard Wolff blir ihop med en 17 årig pojke, skratta när Gardell gör grimaser, ja gör vad ni vill, jag gillar er, bara ni är snälla, men försök ALDRIG få mig att tro att ni är “vanliga”. Jag tror faktiskt att det är vanligare att vara blind ( i alla fall om man är fladdermus).


Nu går vi över till de farliga Muslimerna. Jo, de ÄR faktiskt farliga, riktigt farliga just nu. Jag säger bara Ramadam! Eftersom muslimerna har en egen kalender som går “lite för fort” så rullar Ramadam runt över våra årstider vartefter åren går. I år ligger den mitt i sommaren. En sann Muslim har ju som bekant en hel del “klurigheter” för sig. Balkongkastning och syraattacker är bara en del, sedan har vi halalslakten där djur skall plågas lite extra. Burkor på dagismammor och kvinnliga brandmän är, även det, en “egenhet” som Muslimerna gärna går igång på. Men nu var det alltså Ramadam mitt i sommaren. Vad innebär detta? Jo, en Muslim får nu inte äta eller dricka under dygnets ljusa timmar (och de är ganska många här uppe i norr under sommaren) under en hel månad! En av mina kollegor är Muslim och jag minns för några år sedan då vi jobbade tillsammans under en helg. Han tränade ganska hårt och var i god form och Ramadam närmade sig. Han fuskade med att be och tog gärna några öl men Ramadam höll han hårt på. Efter jobbet åkte han hem och bytte om för att ta ett pass nere på gymet. Väl hemma så duschade han och satte sig i soffan för att vänta ut mörkret. I kylen stod allsköns läckerheter och väntade på hans bulimi attack. Tyvärr så somnade han och när han vaknade på soffan var klockan 8 på morgonen och solen sken in genom fönstret! Detta är att jämföra med en omvänd “Mogwai” i filmen “Gremlins”. Det var bara att sätta sig i bilen och gasa ut till vårt behandlingshem för ett nytt 10 timmars pass. Min kollega befann sig sittande på expeditionen mest hela dagen, med filtar runt sig satt han med kraftig huvudvärk och illamående!
Vi klarade av den arbetsdagen men inte var han till stor hjälp. Så, mina vänner, innan n i kliver på bussen eller sätter er i taxin, kontrollera om det är en Muslim som kör. Om så är fallet så kan han ha suttit och kört i stekhet sol en hel dag utan vare sig mat eller en droppe vatten! Och skulle du, hemska tanke få tryck över bröstet och hamna på akuten be då till han där uppe om att det inte är en törstig Muslim med dåsig blick så lutar sig över dig med skalpellen i skakande hand…
kkkllll
Får det lov att vara en iskall Coca-Cola?
Idag skulle Mellby Tiptop ha startat på Solvalla. Han är pigg som bara den och i veckan så slog han i långvagnen. Naturligtvis träffade han “järnkroken” som håller fast stänkskyddet på vagnen och han skalade av ganska mycket skinn och päls. Ingen start alltså och Wetterholm får vänta på att få “hata bort” Tiptop i lopp.
Nu vill jag önska er en trevlig helg. Förra helgen var jag inne på Hot Tub och det blev helt fel. Att Reven dÁmor skulle tappa 5 längder från rygg ledaren var dock givet. De testar igen och han är nästan spelad till favorit! Vi skrattar åt detta och lägger degen på “propellern” i stället. Ohlsson upp i vagnen och ett perfekt smyglopp innebär seger trots att pållen säkert gör det mesta för att slippa vända upp efter mål. 8 gånger tror Tarzan att han ger.
Så får det bli…

6 kommentarer:

 1. Underbart Fredagsbrev igen!

  Gasa på...

  SvaraRadera
 2. Du e go;)

  SvaraRadera
 3. varför gillar du inte åke? vore kul och veta

  SvaraRadera
 4. Redan när jag arbetade hos Sören och Uffe Nordin kunde jag konstatera Svanstedts tillkortakommanden då han var uppe i vårt stall och fikade. Redan på Zoogins tid strömmade han hästarna (vilket han själv erkänt). När personal till slut vågar gå ut och berätta att detta fortsatt nere på Bjertorp så visade Svanen vilken typ av människa han är näar han satt och ljög. Hans personal döms för "medhjälp" men dem de har "hjälpt" går fria. Det är den största anledningen till att jag har "lite svårt" för denne person...

  SvaraRadera
 5. Vad gjorde ni själv på sörens tid skulle vara roligt att veta Och du Dennis har du blistrat nån gång och vet du det är inte lagligt svara ärligt.Men det kommer du inte att göra Varför vittnade du inte om du visste otroligt besviken på dig för det, eller är du en ynkrygg

  SvaraRadera
 6. Där har du fel det han erkände hände för 30 år sen och inte på Zoggins tid så sluta ljug

  SvaraRadera