Fredagsbrev, arkiv

03 juni 2011

Kacke Nilsson i maktposition.

Då var det fredag igen och solen skiner över Munsö. Uteplatsen snart i ordning och poolehelvetet har genomogått skurning inför sommaren. Det har bara gått några dagar sedan Elitloppshelgen dundrade på och här kommer några betraktelser:

Att Flemming Jensen tillhör de absolut skickligaste tränarna vi sett konstaterade jag för flera år sedan och under Elitloppshelgen visade han åter prov på detta. Redan i sista loppet på fredagen fick vi se en uppvisning. Ouch D.K. och Beau Mec visade upp otroliga resurser när de slogs om segern i ett 3km lopp (kolla gärna atglive). Uppvisningen med Local Conch i Sweden Cup var underbar. Han slaktade hela fältet med tussarna kvar och de som mumlade om vinstchans med Rakas bla, bla, bla är ute på cykeltur. Local är garanterat 50 meter bättre.

Karbo Cake visade på söndagen en fullständigt obegripligt gigantisk formförbättring i montén när han dundrade runt på 1,11,4. Enligt listan så togs ett “slumpmässigt” dopingprov på Karbo efter loppet. Tror ni Kari vilar på hanen efter den tömningen? Inte då, ute på V75 i helgen igen!

I första Elitloppsförsöket så blev Brioni 5a efter ett mördarlopp. Paul Macdonell bjöd sedan in Brioni till finalen då han i desperation försökte trycka sig ut fån ryggläge. Här skall nog Jocke skicka upp en flaska bubbel till Kacke Nilsson i måldomarrummet. Vid situationer likt denna så brukar det vara MÖRKA solglasögon på där uppe men nu var det liksom inget snack. Bra jobbat. Två lopp tidigare lyckades Calr-Erik Lindblom finta bort Christel Berntsson när han med en lätt tryckare skrämde ner henne på innerspår igen. Lindblom vann loppet, Berntsson tvåa och Kacke kunde inget göra…

Reven dàmour. Jodå, det gick precis som man kunde vänta sig. Han fick ett ägg och en ny konvalecensperiod efter att ha hoppat runt på tre ben en bra bit bakom fältet. Vad hade han i Elitloppet att göra?!

Iceland. Det är inte kul att konstatera men “Propellern” vill verkligen inte tävla mer. Sanningen är ju den att han faktiskt sett BÄTTRE ut nu än inför förra årets Elitlopp. Men nu vill han bara inte och Tarzan fattar nog ett beslut snart.

Vad får Arch Madness för karameller i USA för att kunna gå  2 heat? Utan godis blev det snabbt tomt i tanken under finalen.

Att Mellby Tiptop är stark känner man ju till och att se halvbrorsan Yarrah Boko bli 2a i Elitloppsförsöket för att sedan leda in på upploppet i finalen efter dödensresa för att slutligen hålla till fjärdeplatsen var en fröjd.. Här kommer vi att få se ett flertal topprestationer i sommar (detta gäller även Tiptop, pass upp).

Prince Tagg gjorde en bra insats med tanke på det stentuffa lopp han fick. Först full gas framåt och så fort han fick position var det dags att gasa i spåren igen för att runda “Propellern”. Med ett bättre startspår hade det garanterat räckt till en finalplats.

Trinite De S Vals var en ruggig flygmaskin i stonas 4åringslopp. Hon förnedrade de övriga i loppet genom att lämna fältet med hundra meter och vinna “okörd” på 1,10,5. Hon hade naturligtvis varit bland de tre i Elitloppet…

Brioni då? Ja han blev ju tömd totalt i försöket och att då resa sig och vinna en Elitloppsfinal är stort, mycket stort. Ska vi vara riktigt ärliga så vann han efter ett smörlopp, på målfoto före en häst som tappat 50 meter från start. Men det spelar ingen roll. Grattis Jocke, ruggigt bra gjort.

Tv-sändningarna höll som vanligt hög klass och ni får säga vad ni vill men Jessica Almenäs är riktigt bra, så är det bara.

Nu har tydligen Beanie M. M. fastnat i ett dopningstest. Ett preparat som finns i Sobril. Vem fan dopar med det? Ingen naturligtvis men hur har det gått till? Jo, precis som det var ett tag med alla “ipren fall”. Då var det Fricken och grabbarna som ofta tog en drill i någon box innan de åkte ut till nästa lopp. Jag kan slå vad om att det är någon stressad Norrbagge som knaprar Sobril som lånat boxen som toalett…

Om drygt en vecka så smäller det uppe på Östersundstravet. Maharajah v/s Yarrah Boko?

Nej, nu måste jag dra vidare. Födelsedagskalas för ut. på söndag så det är lite som skall fixas. Förra helgen så strök dom ju helgens klara vinnare så vi plockar väl fram en ny klar till denna helg. I första avdelningen nere på Mantorp så ordnar Lill-Goop ett smörlopp åt Growup. 11 gånger osten!

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar