Fredagsbrev, arkiv

20 maj 2011

Där tog Djurparkslallaren slut…

Orkar jag säga, “-vad var det jag sa?” Alla har ju redan sagt allt om lallaren Enqvists dopningsaffär så det finns inte mycket att tillägga. Jag har ju hävdat att denna man alltid varit en lallare av rang och när han nu dessutom blivit påkommen med alla knubbiga fingrar nerstoppade i godispåsen så är det naturligtvis spiken i kistan. De flesta kan väl historien om Djurparkslallaren som ramlade över en “trisslott” och till slut var med i Prix dÁmerique. Utan grannen och hästkarlen Arne Pettersson hade Pisse Nisse inte kommit i närheten av ett kval ens. Arne Pettersson och Lennart Forsberg petades i ett tidigt skede trots att deras insatser låg till grund för en fantastisk inledning på karriären för Opal Viking. Micke Stjernström var en i raden som utnyttjades för att sedan sparkas ut i mörkret när storhetsvansinnet började bubbla hos Djurparkslallaren. Att Opal Viking var en häst utöver det vanliga råder det ingen tvekan om men utan “karameller” hade det inte blivit alls så mycket deg in på kontot i Kolmården. Hemma i Sverige blev det ju inte många starter för Opalen sedan han klivit in i eliten. Några plattmatcher fick vi se där Opalen såg ordentligt halt ut. Sedan bar det iväg ner till “kontinenten” och då var han plötsligt en “ny häst” igen.

Höj din fettförbränning snabbt och effektivt. Sommarerbjudande 15% rabatt.

Det senaste halvåret har vår Mellby Tiptop sprungit in mer pengar än hela djurparklallarens stall på 14 pållar, klart han blir desperat. Nu är historien om Djurparkslallaren som dessutom visade sig vara en fuskare slut och vi andra kan gå vidare. För oss gäller det ju att “städa på tomten” ännu en gång och den dag då travet är slut i Sverige så kan vi till viss del skylla på “internet” och “trav-tv” men Åke Svanstedt och Nils Enqvist som visade sig vara fuskare har en stor skuld, de med.

Opal Vikings första avkomma. Det verkar som att steroiderna kan ställa till det en aning.

Pisse Nisse erkänner att han pumpat anabola i pållarna samtidigt som Stig H på frågan säger att “-det är mycket tråkigt om det nu stämmer”. Vaddå OM? Tänk vad svårt det skall vara att stå upp för det rätta. Även fast Svanstedt erkände att han använt grisfösare så ville Johansson och “kollegorna” hålla en försiktig framtoning där man ofta fick höra “om”, “vittnen vill honom illa” osv. Jag har svårt att fatta sån där feghet men vi är väl tillbaka till det gamla vanliga. Travtränarna i Sverige är till 87 & bonndrängar utan studieskulder och då gäller det att hålla varandra bakom ryggen i vått och torrt annars så…

BT maize test

Nissse Enqvist, idésprutande egenföretagare med många järn i elden…

Elitloppet närmar sig och som vanligt så gäspar jag en aning. Rakas och Reven dÁmour i ett Elitlopp = låg klass. Idag finns det säkert mer än hundra hästar i Sverige som kan går 11-12 tider i kortloppen. Inte ens där skulle jag säga att en pålle som Reven skulle tillhöra de bästa. Nu väntar ändå en Elitlopps start och jag säger en, någon final blir inte aktuellt för den knackige pållen. Iceland gick efter en medveten tappstart felfritt senast och gjorde sen en hygglig insats som 2a i mål men hua vad sursvansen vevade över upploppet. Undrar om han blir “gladare” barfota? Tillåt mig tvivla. För mig finns det 2 tänkbara vinnare i årets Elitlopp och jag tänker då på Brioni och Yarrah Boko. Återkommer till Elitloppet nästa vecka.

Torvald Palema är sedan länge slut och i den senaste starten såg han bedrövlig ut. Halt enligt alla som såg, “trött i benen” enligt Svanstedt. Gääääsp…

Ett fåtal hotellrum kvar inför Elitloppshelgen! Mornington Hotel Bromma, nära Solvalla. Fre-sö dubbelrum inkl. frukostbuffé. pris 1 490:- per person.

Han har gjort det igen! Johnny Takter har kört innanför pinnarna ännu en gång. Jag undrar varför man inte sätter specialbevakning på honom ett tag. Klart det är svårt att hålla rak kurs med hästarna när tömmarna hänger längs sidorna. För någon månad sedan satt Takter med BÅDA fötterna dinglandes över upploppet i 12 tempo. Knepigt värre…

Dags att dra vidare. Förra helgen så satt vinnaren åter som en smäck och vi fortsätter i samma fotspår. Nu är det Gävletravet som kör och i sista avdelningen så har vi tre pållar ut med Gotlandsbakgrund. Det är inte så vanligt att man plockar hem V-75 segrar då men nu verkar det som att Lehrberg trimmat ordentligt ute på sin potatisåker. Royal Neo vinner till 21 gånger smeten. Varsågoda.

sulkysam82

Så får det bli…

1 kommentar:

  1. Olof Eriksson, Hudiksvall20 maj 2011 16:50

    Du har ju länge ifrågasatt Enqvist. Det verakr som att du till sist fick rätt. kanske har du rätt ang. Svanstedts grisfösare med?!

    Det är bra att du skriver det du gör, kämpa vidare.

    SvaraRadera