Fredagsbrev, arkiv

13 maj 2011

Allt rullar på…

Här nere på Phuket har man det fortfarande underbart. Våra seniorresenärer verkar nöjda med vår service och vädret har hittills varit perfekt. Igår var vi uppe på Soidog Foundation som vi har ett litet samarbete med. För varje bokad resenär med oss hit ner så bidrar vi med 500baht till Soidog. Igår var det då dags att åka upp och hälsa på samt lämna pengarna. Soidog Foundation har funnits på Phuket i många år och det skall hundar och katter här nere vara mycket glada för (och det kan jag garantera att de är). Ett 20tal personer arbetar där uppe med att ta hand om ett stort antal hundar och katter som farit illa på ön.

Organisationen är mycket professionell och jobbar stenhårt varje dag, året runt för dessa stackars djur. På anläggningen finns hela tiden 3 stycken veterinärer som opererar och behandlar djuren. Hundar som kan ha blivit påkörda, eldade på, misshandlade, fulla med löss, undernärda osv. Man har över 200 hundar på plats i olika “stationer”. En del hundar adopteras ut i världen, en del tas senare omhand av thailändare och fastboende turister på Phuket. Sedan finns det ett antal hundar som inte kan återanpassas på ett sätt att de kan klara av att leva med en vanlig familj. Dessa hundar får stanna på Soidog så länge de lever och de får ett gott liv tillsammans men andra hundar.

Det finns möjlighet att skänka ett bidrag, sponsra en speciell hund och även adoptera en hund hem till Sverige! Kostnaden för detta innebär oftast endast flyget och med ett samarbete med Air Berlin så bukar det bara bli någon eller några tusenlappar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Årets bidrag till Soidog överlämnas.

Alla som någon gång varit på Phuket eller som kommer att resa ner borde självklart lämna ett litet bidrag till Soidog. Är ni nere på ön så är ett studiebesök en hjärt värmande upplevelse. Här nedan finner du all information kring Soidog. Ett litet bidrag dit går DIREKT in i verksamheten! Just nu kämpar man med att försöka få ihop pengar till att köpa loss den del av mark som man för närvarande bara hyr. Om detta inte kan genomföras så är risken att man måste flytta efter alla dessa år! Snälla trogna läsare av Stall Rosas Fredagsbrev. Ge ett bidrag till Soidog, med alla mina läsare kommer dessa bidrag verkligen göra skillnad!

 

 

Här kan du ge ett bidrag till Soi Dog!

Soi Dogs hemsida.

 

Jag har för tillfället ingen större koll på hästspringandet hemma men jag läste att Jan-Olov Persson “inspirerats” av Tarzan när han gjorde sin egen “anmälningskupp” med Fakse uppe på Romme. Det är bara en stor skillnad. Melanders plan innebar alla prispengar i loppet in på kontot (över 50 lax). För Perssons del innebar kuppen ett “ägg”, poäng bort ur raden och en jumboplats utan ett öre in! Nu fegade Romme ur och strök helt sonika Fakse. Som sagt, 87 % av Sveriges travtränare är bonnfolk utan studieskulder. Tarzan v/s Jan Olov Persson. en diff på ungefär 7hg hjärnceller (till Tarzans favör, om nu någon undrade).

kiss

Nej nu är det bråttom. Skall hinna med ett litet dopp nere på Kata Noi innan det blir dags att hjälpa iväg gästerna till Phuket Fantasea Show.

Ha en underbar helg så hörs vi nästa fredag igen. Jag vet inte vad som hände med Katjing senast men det blev i alla fall inte bra. Nu kommer istället återbäringen till helgen. Hur Bachelores Dream skall kunna torska i sista avdelningen kan ju någon förklara. Det är inte omöjligt att vi får 6 gånger ändå!

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar