Fredagsbrev, arkiv

25 mars 2011

Roulettens röda…

Spelsystemet på Rouletten som går med vinst till 100 % har väl alla hört talas om?! Återkommer till det lite senare men vi börjar med travsport i tv. Jag var tidigt ute och och idiotförklarade hela konceptet “Vinnarfesten”. Adielsson och Tarzan tycker inte att man skall döma ut något “i förväg” men ibland tycker jag nog att man kan det, det kan väl kallas självbevarelsedrift. Ungefär som när Reinfeldt och Hyckel-Mona efter valet sa att de ALDRIG skulle medverka till att SD skulle få igenom sina väljares spörsmål. Till och med en 4 åring från Hammarby Sjöstad skulle kunna förutspå att det inte skulle bli så som dessa politiker stod och ljög. Idag så samarbetar båda sidor med SD i alla möjliga frågor. Det är samma sak med programmet “Vinnarfesten”. Upplägget var och är dömt att misslyckas. Det finns flera orsaker till att det är på det viset och hade Kanal75 varit kloka nog att konsultera mig i frågor kring tv-produktioner för travsporten så hade det sett annorlunda ut.

  • “Nyhetsvärdet” på travloppen som ju ändå är stommen i programmet är mycket lågt. I princip ALLA som lämnat in en egen V-75 kupong har redan sett loppen under eftermiddagen (på plats, i tv4+ eller via datorn).

 

  • Sändningstiden. En timme är för kort ( i en reklam-tv kanal med flera avbrott) om man vill göra ett program där någon form av “feststämning” skall kunna uppstå. Nästa vecka går vi över till sommartid vilket betyder att “festprogrammet” som går klockan 18 skall avnjutas med eftermiddagssolen gassande genom vardagsrumsfönstret vilket sänker “partynivån” ytterligare.

 

  • Att blanda sport med nöjes-tv är omöjligt. Hela den tanken att mixa underhållning med sport är en omöjlig ekvation. Tänk er programmet “Hockeyfesten” där vi får se Ankan Parmström stå och grogga med Hardy Nilsson, lite sånguppträdande med Kalle Moraeus och sedan klipper man in lite mål i efterhand mellan AIK-Färjestad och Skellefteå-Luleå. Ni förstår att det inte fungerar va?! Om man nu vill se travet som mer “spel” än “sport” så går det i alla fall inte att göra det som ett nöjesprogram, där “spelet” redan är avgjort. Tänk er att hela listan på vinnande Bingolotter skulle visas direkt på tv under eftermiddagen. På kvällen kör sedan Lotta Engberg sitt “Bingolotto” med sina c-kändisar där man  varvar underhållningen med en eftersändning av dragningen…

 

Nej, “Vinnarfesten” är och förblir en fet kanon. Att Tarzan dessutom tycker att programmet är riktigt bra gör mig, än mer konfunderad. Har dom haft något giftutsläpp i grundvattnet kring Enköping?

9185635308

Köp K-G Holgerssons bok här!

Tillbaka till Rouletten. Visst går det att spela på Roulette med 100 % garanti på att man går med vinst. De flesta känner till det “idiotsäkra” systemet. Lira RÖTT! 1 mark på rött och det blir rött innebär en vinst på en mark. Blir det svart så är det bara att dubbla på rött, 2 på rött och det blir rött så har du satsat totalt 3 marker och vunnit fyra. Detta är således ett system som går med vinst till 100 % Har ni sedan kollat det där med riskorn på ett schack på ett bräde? 1 korn på ruta ett, 2 korn på ruta två, 4 korn på ruta tre osv. Dt blir en himla massa riskorn till slut. På samma sätt är det med det där att lira på rött. 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256 osv. Där kommer ordet “sannolikhet” in i bilden och detta ord går inte ihop med “100% garanti”. Här spekulerar man i hur många gånger i rad som det “sannolikt” kan bli t.ex. “svart”. Kan det bli svart tre gånger i rad? Eller fem gånger? Eller 10 gånger. Till slut “måste” det ju bli rött igen. Sammanfattningsvis, har man OBEGRÄNSAT med deg så är det 100 % säkerhet med detta system.

Vart vill jag komma med detta resonemang? Jo, travsporten ser ut exakt så. Tränarna brukar skylla på “skit i stallet”, infektioner, foderbyten osv. när sanningen är just det där med “rött” eller “svart”. Det kan alltså gå stendåligt hur länge som helst för att sedan plötsligt vända. Detta beror alltså mest bara på slumpen, så är det bara. Det borde ju vara anledningen till att en sådan som, Charles Degiorgio hamnat i gruvan. För drygt ett år sedan stod det 51 segrar och nästan 3,5 mille inkört. Årets facit säger 3 segrar och en tiondel så mycket på tränarkontot! Vad har hänt?! Ungefär som att Stefan Holm plötsligt drar med sig ribban på alla försök när den ligger på 1, 12. Nog är väl detta ganska märkligt hur en tränare som varit “så bra” nu är “så värdelös”. För mig är det inte konstigt alls, det är bara “Roulettesyndromet”. Med andra ord så är det bara att vänta, snart kommer en formidabel metamorfos och då gäller det att vara med på toton!

Ikväll är det final i Let´s Dance. Det är skönheten mot odjuret. Är det bara jag som tycker att Frankieboy ser lite obehaglig ut? Blicken och den spända munnen påminner om en sån där “lirare” som man kan se en kväll nere på “Plattan” lutande mot en stolpe med extrem muntorrhet. “-Du grabben, ska du köpa bilstereo billigt? Läser dvd och har USB, billigt alltså, 300 cash, ok?” Dessutom så dansar han inget vidare, nej ikväll står Jessica som vinnare och Frankie får nöja sig med en hedrande andraplats.

Sjunger Frank bättre än han dansar?

Sitter och skriver detta Fredagbrev ute på Solvalla lunchtrav. Det blåser och ramlar ner mer snö helvete. Det har varit två löshästar ute redan. En från Hultman och en montéhäst men Solvalla kör på som om inget hänt. Montéhästen kommer skenande i bakvarv på lilla banan samtidigt som man fortsätter att köra provstarter bakom bilen. Det hade sett fint ut om den stackars skenande pållen vridit ut på stora banan och frontat med startbilen, då hade vi fått en äkta “Lindskogare”, DOM KOMMER FRÅN ALLA HÅLL! Som tur var så gick det bra…

Nu skall jag slå ihop maskinen för idag. Jag skall över till Wallén Trading (han som fortfarande syr de snyggaste täckena) uppe i Sumpan. Tiptop har ett elegant täcke som väntar. Ni får ha en härlig helg så hörs vi igen. Till helgen så har jag precis fått ett sms. Det sägs att Peter Ingves skall blåsa till spets i sista med Nu Nu Hill. Tack säger vi och kliver in till 17 gånger degen.

Till sist. Det finns ett sista rum till vår resa ner till Phuket i maj! Det är nedsatt pris på dessa 2 platser. Om du vill göra en förfrågan så skriver du “Fredagsbrevet” i rutan “annat”. Du får då förtur på det sista rummet! Läs mer här!

sulkysam17

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar