Fredagsbrev, arkiv

01 april 2011

Maharajah, Annicka och Mellby Tiptop.

Ovanstående hästar har ett gemensamt men jag återkommer till det. Vi börjar att gräva i veckans hög och finner “Vinnarfesten” högst upp igen. Efter förra lördagens sändning så talar man nu om någon form av “tittarsuccé”. Jag blev naturligtvis mycket konfunderad och tittade lite närmare på detta. Var det möjligen så att gästen Martin Stenmark drog massor av nya tittare (den Martin som med sin låt “Las Vegas” såg till att Sverige fick kvala för att få vara med i Eurovision Song Contest året efter). Eller var det möjligen så att Jessica flaxat med benen mer än vanligt?! Nej sanningen var den att programmet parallellsändes i tv4 och tv4+ samtidigt, detta gav naturligtvis ökade tittarsiffror. Mitt förslag är att man kör “Vinnarfesten” i ALLA kanaler! Från Svt1 via tv3, tv4 samt Kanal5 och kanske även på Discovery och MTV. Med de två sistnämnda kanalerna så får travet även med min dotter och gamla svärfar bland tittarna. “Vinnarfesten” skulle slå ett gigantiskt tittarrekord!

I onsdagskväll så var Stall Rosas, Mellby Tiptop ute på Solvalla och tävlade. Efter ett par “stolpe ut” lopp så blev det den här gången en säkerhetsstart från 20 och vips så satt han sist utvändigt för 4e gången i rad. Tiptop gick barfota runt om, utan några skydd och travet flöt perfekt. I och med detta så fick han plötsligt sitt “rätta” fäste i banan. Lill- Goop vann loppet med en 13 avslutning sista 800m. Tiptop fick gå på i tredjespår sista varvet och hade trötta hästar framför sig hela vägen. Det blev fritt först i utgången av sista sväng och han tog in 50m på täten och gick snabbast av alla över upploppet trots den snabba avslutningen. Det blev en humörhöjande 6e plats och vi är mycket nöjda med både häst och kusk. Nästa start skall bli ett långlopp där han står start. Jag har vårt att se någon häst passera honom på ett sistavarv i den form han är i nu, pass upp…

2 nr av PC-tidningen + trådlös ljudöverförare eller digital tv-tuner

Mer Tiptop. Vad var det nu som han hade gemensamt med Maharajah och Annicka? Jo, vi skall också ut på “kontinenten” och tävla framöver! Som de flesta säkert läst tidigare så har ju Svensk Travsport haft ett litet samarbetsprojekt med Sydafrika. Ett antal hästar samt en hel del utrustning har gåt ner dit och travet har nu börjar ta form på allvar där nere. Planen är nu att Mellby Tiptop skall göra 2 starter nere i Sydafrika i augusti! Travbanan ligger vid samhället Dundee som i sin tur ligger på den östra delen av Sydafrika. Till skillnad från Maharajah och Annicka så finns det naturligtvis inga ekonomiska förutsättningar för detta äventyr men ibland så lägger turen och ödet en fantastisk väg för en.

Stall Rosa har sedan många år ett sponsorsavtal med Spårbyggar´n AB, Örebro. Detta genom min far som, då han var i livet, arbetade med Spårbyggar´n i olika projekt. I vintras fick Spårbyggar´n ett stort uppdrag i Sydafrika där bland annat flera mil industriräls ska läggas. Räls och visst material ska naturligtvis produceras på plats men det är mycket maskiner, specialverktyg och även personal som skulle behöva flygas ner från Sverige för detta byggprojekt. Mats som är chef för Spårbyggar´n och som samtidigt är ansvarig projektledare för hela bygget nämnde vid ett besök i Sydafrika att han var med som sponsor till en liten travtränare i Sverige. Killen vid det Sydafrikanska företaget som beställt hela jobbet visade sig vara bror till, James Ovent vilken i sin tur är ansvarig för travbanan vid Dundee! De hade en en kväll där nere en helt tokig diskussion  och det hela slutade med att man ville ha ner en häst från oss ner dit för att tävla! Området där industrirälsen skall läggas ligger endast 30 mil från travbanan i Dundee. Eftersom man redan har flyg ordnat för själva byggprojektet så var det liksom inga problem att få med en häst med flyget! Nu har det däremot varit en hel del papperstrassel runt det hela men till slut verkar det nu som att allt är klart. Flyget skall lastas och gå från Landvetter den 2 augusti. Väl där nere så har vi fått plats på en gård som ligger 5 km från själva travbanan. Planerade starter för Tiptop är den 12 samt 29 augusti. Planerad hemresa med flyget blir först den 15 september så detta innebär en “långsemester” för Stallchefen! Kommer naturligtvis att återkomma i detta ärende löpande under vår och sommar!

ekbrgaststall

Stall Rosa och Spårbyggar´n mot Sydafrika!

Nu byter vi ämne. Det är nu mindre än en månad kvar tills startbilen släpper iväg Elitloppsfältet! Våra svenska “stjärnor” har börjat visa upp sig på travbanorna och frågan är om vi sett några potentiella Elitloppskandidater. Tillåt mig hosta lite försiktigt.

  • Wellino Boko. I comebacken fick han sitta i ledning och bestämma, höll sedan undan med ett huvud mot Rutger Raket. Hmmmm?
  • Torvald Palema. Han årsdebuterade på Örebro där han fick skritta till ledning mot några få skinnbitar. Ok, han vann ganska lätt över “kanonen” Indiana Brave men han sprang långsammare än vad Tiptop gjorde i onsdags. Nu väntar ett nytt skitlopp i helgen med spets och slut när han sedan blir 4a i Olympiatravs finalen så är det med dessa tre lopp vi skall bedöma hans Elitloppschanser, raap…
  • Reven dÁmour. Han var ute på Rommetravet för årsdebut och jag skall villigt erkänna att han inte alls var lika bakhalt som han brukar vara (högst 1 grad  nu). Han vann detta lopp. Det skall då tilläggas att det krävdes ett mördartempo (1,08) med tokpress på favoriten Colobion Necktie i ledning samtidigt som Reven smög med där bak samt en grov trängning av Fredrik Bly över upploppet innan målfotosegern mot tappre Necktie  kunde kungöras. Elitlopp? prosit…

 

Nej, från ovanstående har vi inget att hämta för ett Elitlopp och när dessutom Raja Mirchi floppade i går kväll så får vi leta på annat håll, kanske ute på Ekerö…

Sveriges högsta sparränta 5,0%
Inga avgifter - Förtur till lägenhet
Spara max 50.000:-
www.akelius.se

Hittade ett härligt gammalt tv-klipp från ett förlorat Solvalla. Var det inte bättre förr?!

Solvalla som bäst!

Hörde att fuskaren Svanstedt annonserat i Axevallaprogrammet för sin tipstelefon. Han vill alltså fortfarande ta betalt för att ge sina kunder (ägare och spelare) information kring stallets hästar! Kanske dags att lägga upp Svanstedts tips på stallrosa.se igen?!

Nu finns åter chansen att lägga bud på ett “Månvalla-spel”! Detta är ALGAs succéspel där du tränar travhästar och startar i lopp. Naturligtvis finns ett totospel inbakat i spelet. Byt ut låtsassedlarna och lira med riktiga pengar! Perfekt spel med polarna under reklampauserna på travets sändningar!

manvalla

Lägg bud på Månvalla spelet här!

Nu tänkte jag säga adjö för den här veckan. Det kommer en riktigt bra vinnare till helgen här! Rumbleinthejungle är fullständigt stenklar i sista avdelningen. varsågoda mina vänner.

sulkysam25

 

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar