Fredagsbrev, arkiv

04 mars 2011

AIK spelar slutspelshockey!

AIK har verkligen gjort ett strålande jobb under säsongen och nu verkar det som att det blir slutspel! Det värmer mitt AIK-hjärta. Canal+ har dessutom gjort en jättesatsning inför slutspelet. Man har utökat sändningstiderna ordentligt och det skall blir riktiga festkvällar för oss i tv-sofforna. En hel del nya grepp skall provas. Canal+ har bla. ordnat ett “kock slutspel” där andremålvakterna i lagen skall försöka tillaga “hockeymåltider” bredvid båsen under matcherna. Per Morberg skall vara “kockdomare”. Själv kan jag tycka att detta verkar som en ganska knasig idé men, men. I periodpauserna skall trubadurer spela uppe vid kommentators pulpeten. Det hela känns lite som tv-sändningarna från Friidrotts-EM förra året. Canal+ kämpar alltså för fullt för att locka nya tittare men är detta verkligen rätt väg att gå?

Ni fattar att jag skämtar va?! Naturligtvis kommer sändningarna se ut precis som vanligt under slutspelshockeyn. Men för travet verkar detta kunna bli verklighet! Om 2 veckor drar man igång direktsändningarna på lördagarna igen. Då kan vi åter följa V-75 direkt. Nu har man dessvärre slagit knut på sig själva och produktionen verkar bli ett fiasko.

Om jag väljer att följa en V-75:a från tv-soffan så vill jag se värmningar, intervjuer, reportage och travlopp! Precis som all annan sport visas i tv. Men nu är det travsport och då skall det tramsas. Det var länge sedan Benny Haag och Sven Melander Clownade bort travsändningarna iförda badmössor och det tackar vi för. Det var med skräck man för något år sedan kunde konstatera att Haag plockats upp ur en dammig kartong för att återuppstå i trav-tv, denna gång med Kuttersmycket Louise Medelberg på sin ena sida och Victor Åkerblom  på den andra. Det här var som sagt för några år sedan och programmet blev naturligtvis en stor kalkon som tv4 ganska snabbt lade i ugnen.

Några år tidigare var det ju grillning, badbollar och en falsksjungande trubadur som smetade ner travsändningarna och nu är man alltså på gång igen! Den här gången skall vi genomlida “Brolle” och en “da Silva” (denna gång Carin). Brolle skall tydligen sjunga och spela (jippie så kul) och da Silva skall åka runt och “hälsa på” vinnare runt om i landet! Det var inte länge sedan hon for runt och presenterade campingplatser! Vad har hon för störning?! Programmet skall direktsändas från en sponsorkrog och där kommer folk med “travanknytning” att vara på plats.

Jag fattar som vanligt ingenting. Skall det vara så himla svårt att göra en bra TRAV sändning? Det blir till att följa loppen via ATG-live. Lördagen den 19 mars är det premiär och jag ropar Buuuuu redan nu…

Erbjud pengar till Svansetdt och Ludde för att komma till Solvalla och köra! Det fick vi höra i veckan och nog var det knasigt värre. Det är många som ondgör sig över kartellen på Solvalla som hela tiden kör för “kommande styrningar” och jag har under flera år puffat för min idé om “etapp-pris”. Halva fösta priset till den som leder varvet kvar! Jag kan garantera att det blir full körning från 1 300m kvar ända in i mål!

Mer Svanstedt! Han har det stressigt för dagen. Snart skall han ju bli farfar, hmm, eller var det farsa?

ÄNTLIGEN! Så åkte hon då till slut. Alexandra Pascalido har hängt sig kvar alldeles för länge i Let´s Dance men förra veckan så var det slut. Tyvärr så fick många duktiga dansare lämna tävlingen under tiden Pascan tog upp plats men nu är hon som sagt borta. Tack.

I morgon kväll är det “andra chansen” i melodifestivalen. Förra veckan gick ju Nicke Borg direkt till Globen! Det var en skräll men jag hade ju tippat det så då fick man ett skönt tillskott i spelkassan. De sista 2 platserna till finalen i Globen skall tillsättas. Detta sker i kvartsfinaler och semifinaler och är riktigt spännande. Här nedan ser ni de tävlande och Stallchefens tips.

globben

Bästa spelet blir då Linda Pritchard till Globen. Hon ger 3 gånger och det är ok. Lirar gör du via UNIBET och om du registrerar dig här nedan så får du som vanligt pengar att spela för!

Unibet ger dig 1000 Kr att spela för! Klicka här!

Utflykten till Sundbyholm i tisdags gav ingen direkt utdelning. Först utanför pengar svider alltid lite extra men det mesta blev fel denna kväll. Spår 5 med Tiptop är ett dyngläge. han är knepig iväg och det blir ofta tappstart. Nu var han bra iväg från start men då tutar man omstart, orsak? “Tekniskt fel”. Sedan blev det ny omstart, han var hyggligt iväg då. I tredje försöket så kom man iväg, då stod Tiptop nästan still. Alla innanför plus bakspåren slank förbi. Även tilläggshästarna han täcka upp innan Tiptop kom ner i andra spår, 90 meter efter ledaren. Från 5e ytter är det alltid svårt, speciellt när de framför har tjänat mer än dubbelt så mycket! 800m kvar så klev de iväg från köplats och igenom sista sväng så var han fyra. Över upploppet så blev det pyspunka… När han väl var i stallet så skakade han ordentligt i bakknäna! Jo, jag hade bra med brodd men det hjälpte tydligen inte. Vi jobbar vidare och säg inte att han inte får jobba. Just nu drögtränas han uppifrån!

DSC00566

Mellby Tiptop jobbar tungt…

Batteriexperten.com

Nej, nu måste jag dra iväg och då vill jag önska er alla en skön helg i vinterhelvetet. Det är V-75 på Axevalla i helgen och det har ramlat in en klaring. I sista avdelningen så liras det på Ludde och jag fattar nada! Vi andra kliver in på New Line och hoppas att Uhrberg behagar köra felfritt. Vi får tydligen minst 20 gånger gruset för detta!

sulkysam71

 

 

Så får det bli…

 

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar