Fredagsbrev, arkiv

04 februari 2011

En kanonhelg i Paris!

Maharajah gjorde en topprestation som tvåa. Tussar kvar i öronen, i det närmaste okörd och dessutom tog han tre längder på Ready Cash! Hultman var nog besviken i 30 sekunder efter loppet. När publiken sedan jublande hyllade Maharajah som bjudit upp till kamp så värmde det naturligtvis alla svenska travhjärtan på plats. Hur skulle det ha gått till för att Maharajah skulle ha vunnit? Ja, om vi säger så här. Hade Örjan kört en liten aning snabbare i uppförsbacken så hade antagligen Ready Cash blivit kvar utvändigt hela vägen och då hade han ALDRIG tagit något på Maharajah över upploppet. Fast det är inte mycket att snacka om. Båda hästarna var totalt överlägsna. Man kan ju däremot fundera lite över formförbättringen på Cashen. Visst kan man skylla på felbalans i förra starten men han var ordentligt knackig då. 2 veckor senare gör han sitt livs lopp. Vi får hoppas att det inte dyker upp karamellpåsar bara…

Gör Facebook testet och få reda på vad dina vänner tycker om dig! Klicka här!

Vi hade hade en fantastisk helg där nere med god mat, trevligt sällskap och roliga travtävlingar. En som hade det “lite” värre var Ulf Ohlsson. Uffe och Båht kom glidande över gruset mot stallbacken och Ohlssons körväska gungade elegant över skinnrocken. Vid stallbacksvakten blev det totalstopp! Inga bonndrängar in på stallbacken, så det så. Tobbe Östergren fick rusa fram och tillbaka mellan platser och stallbacke i ett desperat försök att få in tränaren och kusken till Go Green Pellini. Till slut så var de i alla fall inne på stallbacken. Jag har en känsla av att Ohlsson vill glömma den där söndagen. Läs mer här!

Efter trasslet med vakten så blev det ju till sist dags för start. Då fäller Ohlsson en konkurrent vars kusk ramlar ur vagnen och fastnar med benet. Ett ben som tydligen delat sig i flera bitar. En blixtsnabb insats av en annan kusk som körde fram och tog tag i hästen innebar att den liggande kusken slapp hänga efter en skenande häst på Vincennes!

Vinn en iPhone - Hitta Skillnaderna!

Ohlsson körde snabbt bort från olycksplatsen och ville byta sitt gnisslande hjul. Tji fick han. Efter en lång stund så släpper till slut startbilen fältet. Orange lampa och omstartssignal. Alla tar upp och kör tillbaka men inte Uffe! Han brisar undan i 700m innan han ser att det är tomt runt omkring! I den giltiga starten så bombade han till spets igen. Det tog slut i god tid…

Efter loppet så kommer tränaren av den olycksdrabbade hästen fram och “talar” med Ohlsson. Jag vet inte exakt hur verbal Uffe var men populär blev han inte. Man kunde till sist se ryggen av en skinnrock och en gungande körväska försvinna ut genom bakvägen från travet…

Det finns just nu 4 platser kvar till vår resa till Phuket i maj! Vi är en liten exklusiv grupp som åker ner. Alla 50+ är välkomna med en förfrågan. Klicka här!

I söndagskväll hade vi en god och trevlig middag uppe på Place de Clichy. En diskussion kring huruvida våra travtränare i landet besitter någon mer spetskompetens inom yrkeslivet än trav gav många kloka inlägg. Själv har jag alltid haft svårt att se Åke Svanstedt som fingertoppskänslig säljare på ONOFF och den dag som Jan-Olov Persson svarar “-Eniro 118 118, jag heter Jan-Olov, vad kan jag hjälpa till med” så tror jag nog att jag lägger på luren. Eller som en i sällskapet, som dessutom är lärling hos en Rommetränare, vi kan kalla honom “Jörgen S Eriksson” uttryckte det. “-om vi lade ner travet så skulle vi fördubbla antalet uteliggare i landet”. Så sant, så sant. Det var hur som helst en mycket trevlig helg nere i Paris och nog finns det ett sug att åka ner om en vecka igen och titta när Maharajah leker med dem i Pris de France.

Jörgen Westholm var som vanligt på plats nere i Paris men till detta meeting hade han inga direkta chanser och det blev väl inga större framgångar men det kommer nog igen ska ni se. Någon ny Super Light lär det väl dröja innan vi får se och tills dess får Westholm drömma tillbaka om en svunnen tid. Här nedan ligger klippet där Westholm ligger klart under 2 promille…

Jörgen Westholm lämnar ett rökigt referat.

Det är inte ofta man får tag i det men nu finns chansen! Månvalla är ett av ALGAs bästa spel. Här driver du ditt stall tills det sedan blir dags för start. Det går naturligtvis att lira på toton. Med lite kompisar och riktiga pengar så är detta ett kanonspel! Här nedan finner du en auktion där du kan lägga bud på det exklusiva Månvalla.

manvalla

Lira med riktiga pengar. Vinn från polarna. Perfekt under reklampauserna i travsändningarna. Lägg bud och spelet kan bli ditt!

Let´s Dance! Nog är det väl märkligt?! Pascalido hänger kvar i sista strået på löshåret gång efter gång. Om hon inte åker ut ikväll så kommer jag att skita i Let´s Dance hädanefter. Som tur e så drar nu Melodifestivalen ÄNTLIGEN igång! Redan på lördag kväll går första deltävlingen. Det är Luleå som står som värd och av någon outgrundlig anledning så har Dilba krupit fram igen. Hon är naturligtvis totalt chanslös att gå vidare. Vi har ju inte glömt “Emilia” som gjorde ett tafatt försök till comeback. Nej Dilba blir fiasko. Danny provar lyckan utan övriga i EMD och han går naturligtvis vidare. Den andra finalplatsen är betydligt knepigare att plocka ut. Bidragen uppe i Luleå är av fruktansvärt usel kvalité och hade någon annan än Dilba framfört hennes låt hade den nog varit i final. Jag har hittat en skräll! Rasmus Viberg! Han har tyvärr “radioansikte” så det blir inga röster från småtjejerna i tv-sofforna men jag tror att han kan skrälla till och ta en finalplats. Han ger 18 gånger degen på UNIBET och just nu får du pengar att spela för om du registrerar dig på UNIBET.

Unibet ger dig 1000 Kr att spela för! Klicka här!

Nu får det räcka för den här gången. Jag önskar er alla en trevlig helg! Ni skall även få en vinnare som sitter som cement på Mantorp i helgen. I fjärde avdelningen så rullar Lennartsson in Jaguar Broline till 11 gånger degen.

sulkysam85

Så får det bli…

.

4 kommentarer:

 1. Byt till "komma" ut så blir det ännu bättre.

  SvaraRadera
 2. Tack Fredrik Lindström. Det är ändrat nu.

  SvaraRadera
 3. Vad tror du om V65-1 ikväll på Bergsåker? Robert Bergh, sonen Nicklas samt Ulf Eriksson i samma lopp!

  SvaraRadera
 4. Det låter som att det kommer köras in massor med totodeg där...

  SvaraRadera