Fredagsbrev, arkiv

28 januari 2011

Så var det då dags…

48 timmar kvar sedan vet vi. Återkommer till det men börjar med Bergharn. Det var värst vad forcerad Robber var på telefonen under tv-sändningen i onsdags. Bergh gjorde vad han kunde för att försöka sopa undan stötkörningen uppe på Bergsåker när han släppte ut stallets andrahäst. Som vanligt när det ska cashas in så var det Uffe Eriksson som var uppsatt på andrahästen. Lennart Forsgren låtsas som att Bergharn inte gjort något fel alls, att det ibland kan “bli fel” när man kör. Samma Forsgren som brukar hylla Bergh som en av de mest taktiska kuskar vi har och som brukar ha en hel rävfarm bakom öronen.

Om vi tittar på händelsen så kan man konstatera följande: Bergh sitter i ledningen med favoriten och har en seg häst utanför sig 400m kvar. Han vänder sig om för att konstatera att andrahästen sitter i rygg. Omedelbart så viker han fram spöet och kastar åt tömmarna. Uffe Eriksson flinar glatt och tar i högertömmen. I mål så är Eriksson knappt 2 längder före Bergh. Hade Bergh väntat i 50 meter med att släppa ut Eriksson så håller han undan med en halv längd!

Under telefonintervjun i onsdags så svamlar Bergh om att han inte ville “packa fältet” 500m kvar med en trög häst som gick för fullt. Vaddå “packa fältet”? Det var ett utspritt fält som inte hade något med utgången att göra. Den enda som kunde slå Berghs häst var den han hade i rygg.

Robber Bergh ifrågasatte sedan Micke Nybrink som i media undrat vad Bergh sysslade med. Bergh jämförde sin stötkörning med att en hockeymålvakt släpper in ett mål några sekunder innan slutsignalen. Det skulle då inte ifrågasättas som “fusk” enligt Bergh. Nej, så klart det inte skulle. Men om Henrik Sedin skulle ha pucken i ett anfall under en NHL match och då tvärvända för att elegant sprätta upp pucken i nättaket bakom sin egen målvakt, ja då skulle det väl ändå bli liv?! Det var precis det Robber Bergh gjorde förra helgen. Det ryktas om en rak dubbel på Staro Dow Jones och I´m Alone Face. Inom travet kallas det stötkörning. När hela Boltic spelade uppgjorda bandymatcher så kallades det spelkupp.

När man tänker tillbaka på en leende Bergh efter Drottning pokalen när Åke Svanstedt släppt fram andrahästen till seger så blir det lite löjligt när Bergh nu snackar om att han kört ett “dåligt lopp”. Suck…

Nog om detta. Vi är nu 48 timmar från svaret. Kommer Maharajah att knäcka baguetterna? Det känns faktiskt som “nu eller aldrig”. Hultman följer sin plan in i det sista och han verkar märkbart samlad och det känns som att allt i planeringen gått perfekt. Det blir en spännande söndag och det skulle vara kul att ha pulsmätare på Stefan under eftermiddagen. Ready Cash anser man vara det största hindret för Maharajah men efter förra kalkonstarten så kan vi nog lägga det bakom oss. Det står mellan Maharajah, Orlando Sport samt Fru Fortuna! I morgon bitti bär det av och lunchen skall jag inta på Grosbois!

4 platser kvar till vår 50+ resa till Phuket i vår!

Nu går vi till farliga extremister. I Danmark förblir de “svenska” terrormisstänkta kvar i häktet. När jag arbetade som mentalskötare på Rättspsyk var jag kontaktperson till en av de nu häktade. Han var dömd till Rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för sexuellt utnyttjande av barn och hade dessutom diagnosen Aspergers syndrom. Jag kan nu konstatera att, om denna person nu är inblandad i förberedelse till terroristbrott så är han LIVSFARLIG! Det är dags att ge polis, SÄPO och berörda grupper betydligt mer resurser annars smäller det snart igen. När Jimmie Åkesson pekar på faran med islamistiska fanatiker så får han genast smäll på fingrarna. I debatten försöker de styrande sudda ut den här uppenbara faran genom att bunta ihop dessa extremister med alla möjliga och omöjliga grupperingar. Än så länge har vi inte sett en våg av Buddistiska självmordsbombare och tills vidare vill jag tillåtas se riskerna där de bevisligen finns. Läs mer här!

Vi går över till Let´s Dance. I två veckor har Pascalido (förortsbruden från Östermalm) hängt på repet för att åka ut. Hon har märkligt nog hankat sig kvar. I kväll far hon äntligen ut med stilettklackarna före! Jag lirar tungt och skrattar gott o soffan! Vill ni lira så kan ni registrera er och få pengar gratis att lira för! Klicka här!

Nej mina rosa vänner. Nu är det dags att säga adjö för den här gången. För er som inte valt att resa med till Paris så kan jag bjuda en vinnare till tröst. Jag fattar inte hur spelarna tänker men det gör ingenting Vi får 17 gånger på Nu Nu Hill i sista avdelningen.

sulkysam58

Så får det bli…

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar