Fredagsbrev, arkiv

11 februari 2011

De dumma svenskarna…

När den moderna familjen lämnar sin bostadsrätt och sätter sig i den banklånade stadsjeepen för att åka och handla så intas de främre sätena av IQ begränsade varelser. Väl framme vid den stora matmarknaden så plockas barnvagnen i tiotusenkronors klassen ut ur bakluckan. 9 gånger av 10 så hänger det en liten “registreringsskylt” under barnvagnen där det kan stå “Loke”, “Tindra”, Theodor” eller liknande. Väl inne i matbutiken är det alltid mannen som drar kundvagnen, detta fenomen började då kunderna för ett antal år sedan fick möjlighet att scanna in sina varor själva. Sånt här gillar männen. De “skjuter” vilt på salladshuvuden, ostar, mejerivaror osv. Kvinnan rullar fram vagnen med lille “Theodor” i.

Är det, som idag, fredag så är det storhandling inför den stundande helgen som gäller. Ner i kundvagnen hamnar den obligatoriska fredagskvälls middagen, Tacos! Sallad, paprika, gräddfil ,tacochips. Här gör mannen det första aktiva valet. Vis av erfarenhet så väljer han bort Willys egna tacochips. Old el Paso ska det naturligtvis vara. Om det skall vara bönröra till så blir det så klart Heinz bönor och INTE “Eldorado”. Det är en otrolig skillnad i kvalité enligt mannen med kundvagnen. Med stor precisson görs urvalet under vandringen i butiken. Lille Theodor sitter snällt i vagnen och mumsar på en av de gratisbananer som brukar finnas vid frukthyllorna (fast mamma snodde en av de finare som låg till försäljning). Lördagens middag skall vara fläskfilé med klyftpotatis och Bea. Bland köttbergen i kylarna så river fanskapet fram en dansk fläskfilé för 59:-/kg. Vare sig mamman eller pappan i familjen fattar skillnaden på danskt skitkött och ekologiskt kött från Sverige. När barnvagnsjäveln skulle inköpas så var det en sjuklig besiktning innan man slog till. Det gungades, klämdes på hjul, fälldes upp, fälldes ner innan man slog till på en “Bugaboo Cameleon Ocean” för 11 900:- Men nu var det fläskfilé som avsågs och vips så var  den världsvana familjen ute i mörkret och famlade.

Den totala förnedringen sker när pappan plötsligt stöter på en kyl med TYSK fläskfilé! Den danska scannas bort och och plötsligt så har man krupit ännu längre ner i mörkret. Väl framme vid kassan så sätter pappan handtaget i konsolen för att rutinerat köra fram till kassan och “checka ut”. 2 965:- står det på kvittot. Vare sig mannen, kvinnan eller lille Theodor blinkar när pappan glatt stoppar in VISA kortet i läsaren och 2 965:- rensas från kontot. Det är en nöjd familj som rullar ut mot den banklånade stadsjeepen och allra mest nöjd är nog pappan som “sparat” MINST femtio spänn på fläskfilén.

Skulle det nu vara så att de stannar till vid ett möbelvaruhus för att handla så är jag tveksam till att de skulle handla en matta från Indien som vävts av en flicka, lika gammal som lille Theodors vindögde stora syster. Nej, här kommer tydligen någon form av “etiskt tänkande” fram. Inte skall väl en liten flicka få tillverka en matta som skall säljas i Sverige. Men hur är det då med grisarna? De tyska (och för all del även danska) grisar som sönderstressade föds upp under vidriga förhållanden bara för att familjen med stadsjeepen skall “spara” en femtiolapp. Nej, det här skiter familjen fullkomligt i och med den tydliga empatistörningen som familjen visar i matbutiken så kan man nog befara att lille Theodor kan komma att förvandlas till en ungdoms gangster som utan tvekan skulle kunna sparka ner någon oskyldig på en tågperrong för att sedan hängas ut i “Efterlyst”. Jag hoppas att lille papsen sätter tacochipset i halsen då…

Av detta kan vi lära oss följande:

Man får vad man betalar för och om 1 kg ost kostar 89:- kg i butik så tror jag nog att de flesta förstår att något är galet när 1 kg fläskfilé säljs ut för 49:- kg! Jag tar för givet att det krävs mer att föda upp och sköta en gris än att vända på 1 kg grädde på en hylla några gånger.

Att kvalitén är usel på sådant kött fattar de flesta utom Theodors föräldrar och likasinnade med dem. Rådet till alla er som hittills inte fattat det här blir då:

Köp ALLTID ekologiskt kött, helst svenskt. I och med detta val så kan du äta kött av bra kvalité och dessutom så gynnar du det sunda jordbruket där djuren föds upp och lever sina liv under vettiga förhållanden. Just nu så dumpas skitkött från Tyskland i Sverige och många svenska djuruppfödare får slå igen. Detta är vansinne och borde vara förbjudet i vårt land. Vi borde inte FÅ importera kött från djur som inte kommer från gårdar som håller samma krav som vi har i Sverige! På detta sätt så skulle vi slippa Irländsk köttfärs och tysk fläskfilé! Du kan läsa mer om vansinnet här!

Över till Paris. På söndag smäller det igen. Ready Cash v/s Maharajah. Att Maharajah är först i mål av dessa tvekar jag inte en sekund på men alla har glömt Orlando Sport! Det är den som Sobrilström får köra mot på söndag! Enligt de senaste rapporterna sitter en viss Hultman lätt tillbakalutad med en iskall Changbeer i handen. Maharajah får avnjutas via ATG-live. “Buffrandets mecka” Asien kommer att göra upplevelsen än mer spännande för Stefan!

Gör din sambo glad i helgen!

Och då tar vi vädret. Kan vi nu en gång för alla slå fast att hela spektaklet kring “växthuseffekten” bara är dimmiga hasch-psykoser från trötta gröngölingar. Snön vräker ner och de senaste 4 månaderna har det varit plusgrader 3 gånger! Snälla rosa vänner. Ställ bilarna på tomgångskörning en kvart varje dag så får vi hoppas att snöhelvetet sakta dör!’

Det väntar en ny spännande tv-helg. Ikväll är det Let´s Dance och så länge Pascalido är kvar vägrar jag att titta. Mer spännande är då Melodifestivalen. Att Dilba skulle floppa totalt (hon kom stensist förra helgen) meddelade jag ju här förra fredagen. Danny till Globen var lika givet men sedan satsade jag på en skräll, Rasmus Viberg. Jag gillade låten men tydligen inte de som röstade. Nu fick vi i stället med en USA-rappare som körde en Teddybears cover till Globen.

I morgon väntar deltävling 2 nere i Göteborg. Det är ett ganska ointressant startfält där korvryttare och flatsmällor kan sms bomba Babsan. Vi andra får leta kvalité bland bidragen. Det presenteras “håriga” bidrag denna gång. Sveriges hårigaste “kvinna” (Babsan) tävlar mot Brolle-Brylkräm och får även motstånd i form av Christian Walz vars polisonger får gamle kapten James i “Onedinlinjen 1973” att framstå som babyface.

1973_onedin_galchristian_walz_1_melodifestivalen_2011

Kapten James v/s Christian Walz.

Tillbaka till startfältet. Det är 8 rätt kassa låtar som tävlar och ingen av dessa kommer att ha någon som helst chans i Globen, garanterat. Walz leker Salem Al Fakir fast utan utstrålning och med sämre låt. Tanterna Sanna Nielsen och Elisabeth Andreassen kör tråkiga schlagers. Brolle känns som Martin Stenmark och han floppade ju totalt i Eurovision då det begav sig. Vi har två tidigare Idoldeltagare med denna gång. Loreen och Daniel. Daniel uppträder med “The Moniker”. Loreens låt är värdelös och det är egentligen Daniels med men jag tycker det luktar skräll i morgon kväll! De är tippade sist och ger 10 gånger degen om de går till Globen! Jag säger som jag brukar, töm lädret! Lira The Moniker till 10 gånger degen. Är du feg (klok) så kan du registrera dig för spel här nedan och då blir du bjuden på pengar upp till 1 000:- att lira för. Snacka om att smacka i sig hela kakan och ändå ha den kvar!

Unibet ger dig 1000 Kr att spela för! Klicka här!

Så var det dags att dra vidare i snöyran. Det är V-75 finaler på Solvalla i helgen och vi kan förvänta oss en hel del strykningar. Om det nu är så att Ludde lyckas komma upp med sina hästar idag fredag så är det bra. Då får vi högre odds på Marshland! De som tror att Ludde kommer förbi Sobrilström med en häst som drar höger bak och hänger på töm in i första sväng är ute på Monarken och trampar. Jag taxerar galopprisken in i första sväng för Ludde till 87 % 4 gånger degen på Marshland känns rättvist! Ha en trevlig helg trots den förbannade snön!

sulkysam67

 

Så får det bli…

 

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar