Fredagsbrev, arkiv

07 januari 2011

Årets första Fredagsbrev!

Då var vi redan inne på 2011. Snön ligger i vidriga drivor utanför fönstret. Säga vad man vill men det är fantastiskt vad “växthuseffekten” gör! Det skall visst bli varmare och varmare men ändå har vi kallaste vintern på hundra år! Nej fan kom igen nu. Släpp ut all freon ur kylskåp och spreja mycket med alla sprayburkar som innehåller “rätt” gaser. Jag vill ha värme och barmark nu!

Micke Nybrink svor frenetiskt under sändningen från Solvalla i onsdagskväll. Nybrink och gänget har naturligtvis ett hyggligt gage för medverkan i travprogrammen och det finns säkert vissa “råmärken” som de bör hålla sig innanför. Nybrink struntade i allt sådant och dundrade på för fullt samtidigt som Lennart Forsgren försökte frenetiskt att “sopa igen” Nybrinks svador. “Fan” och “för jävligt” morrade Nybrink när Lill-Goop kastade sig på rygg i ledningen och släppte fram vinnaren till ledning. De borde “tävla” om pengarna istället för att “dela på dem” sa Nybrink. Forsgren kontrar, “men får han bara luckan så kan han hinna fram”. Classe Sjöström satt och tokskrattade i ledningen när han till slut släppte fram Lill-Goop till andrapriset.

Jag förstår Nybrink helt och hållet. Det är allt för ofta som vi får se hur våra häståkare hjälper andra kuskar och kunder (travtränare) i loppen. Stallkörningar och “släppa till största tränarkunderna styrningar” är vardagsmat på Solvalla. Samtidigt så ser jag den andra sidan av det berömda myntet. Nurmos hade tydligen beställt “rygglopp” för Yucca Boko och då fick slaven lyda. Jag drar en parallell till Stall Rosas Mellby Tiptop. Efter några tveksamma insatser på slutet så vill jag gärna se ett rygglopp nästa gång efter ett antal “3:e spårs styrningar” och den kusk som struntar i mina önskemål får smaka mumma. Naturligtvis så är det en balansgång för våra största kuskar då de “vill vinna” samtidigt som de skall “lyda kunden”. Nu skall vi i alla fall ha i minnet att Lill-Goop inte brukar vara blyg i loppen och jag är ganska säker på att han oftare är på gränsen till FÖR offensiv enligt sina kunder. Sobrilström står för den andra sidan. Hur som helst så är det skönt att höra Nybrink. Först gnäller han på att Lill-Goop, som vinner mest i landet igen, INTE är nominerad till “årets kusk” för att lite senare, i samma tv-sändning, konstatera att Lill-Goop inte “tävlar” och kör som en kratta! Micke är som jag själv, man måste våga skrika, åt alla håll. Ni som misströstar får stå i skuggan och knyta nävarna i era byxfickor…

Jag får ofta frågor om resor, hotell och annat. Antagligen för att jag jobbar lite med just detta. En specialitet är ju Thailand och Phuket och det är många som hört av sig till mig och låtit mig kapa priset med tusenlappar då de skall boka. Nu har det varit ganska mycket med hotell och flyg till Pda som har legat på men det kommer ett Elitlopp också! Redan nu börjar det bli ont om rum under Elitloppshelgen. Vill ni vara säkra på att få ett rum så kan ni boka via länken nedan. Förutom att ni får rummen till garanterat lägsta pris så behöver rummen inte betalas förrän vid ankomst! Bra va?!

Boka hotell till Elitloppshelgen!

I vår så skall vi köra vår “Senior resa till Phuket” för andra gången. Förra resan blev en succé. En del kära travvänner har nu bokat in sig på vårens resa men det är många som hör av sig och undrar när man är “senior”. Så här ligger det till. Vi riktar in oss på resenärer 50+ men det är inget absolut krav. Vi har med oss ett antal gäster som ligger på “fel sida” om strecket. Här nedan ligger en videopresentation till vårens resa och under den så finner du en länk där du kan gå in och göra en bokningsförfrågan. Det vore skitkul om vi fick med lite mer travfolk ner. Det finns för dagen 3 rum (sex platser) kvar!

Video presentation för Seniorresan till Phuket.

Är du intresserad av att resa med till Phuket? Klicka här!

Vi fortsätter med annat. Som ni sett så är stallrosa.se uppgraderad. På sidan finner ni bl.a. Maharajah:s Blogg och den är riktigt läsvärd. Vi får följa allt inför den stora söndagen om dryga tre veckor. Jag vet inte vad ni tror man jag känner på mig att det är något “stort på gång”. Hultman och gänget ute på Yttersta förbereder och filar in i minsta detalj och en bättre chans till en Pda seger kommer ingen svensk tränare att ha på många år! Min förra fru jobbar nu lite extra hos Hultman och det är tuffa dagar. Att Stefans personal är av renaste stål och sliter imponeras jag av och när man då får höra av förra frugan att det är “lite svettigt” då blir jag än mer övertygad om vilket jävla “hästjobb” de utför hos Hultman för hon är ingen latmask. Nej, kämpa på så håller vi alla tummar om tre veckor…

Spara upp till 50% på din märkesparfym. Handla tryggt mot faktura!

Grattis alla ni som fortfarande köper skitkött från Tyskland eller andra länder som struntar i etiken och som dessutom producerar usla produkter. Nu har ni antagligen ätit kött från djur som fodrats med restprodukter efter framställning av biodiesel till fordon! Mums...

Vi rullar vidare. Det är många “Mussar” som ropar och tjoar för att vi skall förstå att bombattentatet i Stockholm var “en galnings verk” och INGET som har med Islam att göra. Tjo hej du. Det är ingen “galning” som planerar och genomför ett sådant attentat. Det är en beräknande muslimsk fundamentalist som har jobbat stenhårt i sin iver att mörda oskyldiga människor. Att han sedan var en klantig klåpare får vi tacka ödet för. Att det är en Islamist som sår bakom ett sådant attentat är ju en självklarhet. När senast hörde ni om, eller såg, ett gäng buddistiska munkar springa runt med ett bombbälte i ett främmande land med målsättning att mörda oskyldiga?!

ddd

Vem köper du bil av?

Vi dundrar vidare. Lars Ohly den gamle kommunisten är en riktig hejare på brudar. Hans, sedan åtta år, köpta sambo, Åsa Hagelstedt är ju Lasses senaste erövring. De har varit ihop i snart åtta år och lilla Åsa (typ 20 år yngre än farbror Ohly) säger att Lasse är en hejare i sängen! Man kan kräkas för mindre. Om ni ser den “näpna” Åsa (ful för sin ålder) så kan ni väl fråga vad Ohlys älskarinna har för betyg på sin kommunisthingst? Lasse är notoriskt otrogen så det borde finnas fler betyg på hans jobb i sängen…

Lars_Ohly_och__sa_H_237647b

Kommunist Ohly med sambon (älskarinnan ej i bild).

Så där ja, det känns som ett helt ok första Fredagsbrev för 2011. Det är dags att säga adjö för den här gången. Jag vill passa på att nämna det här med Svanstedts grisfösar T-shirt som blivit något av hårdvaluta. Expressen har hört av sig till mig då bilden med Svanen och grisarna har någon form av “upphovsman” som nu gråter. Upphovsmannen´, som är en kvinna, gillar inte att Stallchefen prånglar ut tröjor och muggar med Grisfösarsvanen som motiv. Jag håller just nu på att förhandla med Expressen och vet inte riktigt hur det slutar. Ni som redan beställt tröjor skall således bära dem med stolthet och räkna med att de är hårdvaluta nu!

Ni skall få årets första stenklara vinnare till helgens V-75:a på Jägersro. Den här gången blir det så löjligt lätt. Alla som kan någonting om trav fattar att det är något fel med Elliott Hall. Lik förbannat spelar mupparna honom till favorit i första avdelningen. Vi låter Per Nordström smyga med när han från spår 1 kör som en gud med Delvin Gold. Vi som har klart för oss får 15 gånger degen!

sulkysam50

Så får det bli…

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar