Fredagsbrev, arkiv

31 december 2010

Gott Nytt År!

Det är bara timmar kvar på detta år och mycket har hänt under året. Att vi skulle få en självmordsbombare mitt i julhandeln var ju ganska otippat även om vi naturligtvis inte skulle kunna vara det enda landet i världen som kommer undan dessa stollar. Att Sobrilström skulle få Stall Rosas Blyhandske 2010 var, även det, en skräll. I år så fick ju Fredagsbrevets läsare själva nominera och motivera Blyhandskar och då bar det sig inte bättre än att Örjan fick en rejäl hög med härliga blå Blyhandskar. Alla känner till att vi här snackar om en av världens skickligaste kuskar men även här presteras ibland riktigt smaskiga blystyrningar. Den där torsdagskvällen uppe på Gävletravet när Örjan pullar upp i ledningen med Jaded för att sedan se sig omspeedad av Westholms Annicka över upploppet vägde tydligen tungt enligt Fredagsbrevets läsare. Spiken i kistan var väl när Sobrilström efter loppet klagade på för lågt tempo… Var inte ledsen Örjan. Du tillhör en exklusiv skara Blyhandskeinnehavare. Tidigare år har ju bl.a. Johnny Takter och Lutfi Kolgjini fått priset och det är väl egentligen inte mer än rätt att Blyhandsken i år hamnar i Stockholm! Priset delas som vanligt ut under “Årets häst galan” nere på Rondo den 14e januari.

blyhandske

Stall Rosas Blyhandske 2010. Örjan Kihlström, Solvalla. Grattis!

Vad sägs om en kryssning helt gratis? Klicka här!

Under december hade alla som ville chansen att vara med och tävla i Stall Rosas Julkalender. Intresset blev stort och bildfrågorna var ganska knepiga. En bild på ett blyboots blev “ett halsskydd”, En bild på Ulf Nordin ansågs av någon föreställa “Per Erik Bullen Pettersson” osv. Vi hade även lite brudar med i Julkalendern och där blev det femväxlat för en del. Stackars Swahn förväxlades med “Agneta Sjödin”, Jennifer Tillman ville en del ha till “Henrik Hoffman” och Paula Asterie förväxlades med “Linda Rosing”. Som sagt det var svåra frågor men vi fick till sist tre skickliga vinnare av Stall Rosas Julkalendertävling och för dessa väntar eleganta priser.

1:a Christer Carlsson

2:a Ulric Svensson

3:a Björn Wikander

Vi säger grattis!

brudarna

Rätt namn på rätt brud!

Igår kväll startade Tiptop på Eskils. Lopp 8 och ett snöigt Sundbyholm väntade. Det gick inte så bra. När det var tre minuter kvar till start var det en jäntunge i vagnen som inte kunde hålla i. Hon åkte av och pållen började skena runt banan. Alla andra hästar utom Tiptop och en till hann av banan och kunde stå i stallen och vänta medan skenhästen var ute. 14 varv och 20 minuter tog det innan den var infångad. Sedan kallades det till start igen. Då, 1 minut kvar så hamnade nästa häst i snödrivorna och det tog ytterligare tio minuter innan den hästen var av banan. Denna uppladdning verkade inte ha främjat Tiptops chanser i loppet. Till slut kom de iväg och Tiptop hamnade i 3e ytter. Körande Mats Ulriksson tog i högertömmen efter 500m och gasade i tredjespår fram till dödens och sedan ledning varvet kvar. Då gick det 16. Tiptop blev lite het och 600m kvar så var ledningen stor. In på upploppet tog bensinen slut och jag vet inte riktigt om man kan vara besviken på hästen. Kanske han borde kunnat/velat mer. Hur som helst så blev det åter ett felfritt lopp och vi kan väl nu konstatera att vi hittat rätt där. Nu är det bara att trimma vidare och hoppas på lite mer flyt nästa gång.

Jag vill härmed önska er alla ett gott nytt år! Nästa år kör vi vidare som vanligt. Lite bättre, lite vassare. Ni skall även få årets sista vinnare som egentligen vinner först nästa år (i övermorgon för att vara exakt). Torbjörn Jansson på Igloo Skift i 6:e avdelningen blir en härlig kuskförstärkning! 15 gånger degen och vi skrattar gott åt alla utanför.

sulkysam9

Så får det bli…

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar