Fredagsbrev, arkiv

24 december 2010

God Jul!

jul

Idag har vi Julafton och med det så väntar en trevlig helg med god (ekologisk) julskinka och en hel del Julöl! Jag är ganska säker på att de flesta av Stall Rosas vänner har lite mycket att stå i en dag som denna så vi kör ett kort Fredagsbrev.

Som de flesta känner till så är nu årets vinnare av Stall Rosas Blyhandske klar. En nyhet i år var ju att läsarna själva kunde vara med och nominera aspiranter och även lägga kommentarer. I år så blev det mycket jämnt mellan 2 stora kuskgiganter men vår vinnare knep några fler röster. Att en så etablerad kusk vinner Stall Rosas Blyhandske kan kanske ses märkligt men vi skall inte glömma att de som kör mest lopp är faktiskt de som hinner med att prestera en ansenlig mängd Blystyrningar. Som vanligt så delas Stall Rosas Blyhandske ut under Årets hästgala nere på Rondo i januari. Tills dess har vi även motivering klar till det hedersfulla priset. Vill ni veta vem som fick Stall Rosas Blyhandske 2010? Klicka här!

Om en månad är det dags för Prix dÁmerique! Maharajah har laddat för fullt medan blötingarna Cuarcio du Chene och Nu Pagadi redan givit upp kampen. Det har blivit dyrare att resa ner och njuta under Pda helgen då det verkar som att flygbolagen har koll på denna helg. Glädjande nog så finns det en chans att resa ner löjligt billigt i alla fall. Det gäller att lägga om resplanen lite bara. Här nedan ligger ett reseförslag:

  • Flyg ner lördag morgon 29/1 från Skavsta. Du är inne i Paris vid elvatiden på förmiddagen och då hinner man med både Grosbios och eftermiddagstävlingarna på Vincennes.
  • Under söndagen så blir det stortrav på Vincennes med Maharajahs kraftmätning på programmet. Till kvällen blir det skaldjursplatå vid Place du Clichy.
  • Måndag innebär en trevlig dag i Paris eller ett nytt besök ut till Vincennes för nya travlopp.
  • Hemresan sker först på kvällen på tisdagen och detta innebär en dag till i Paris!

Det är således flyg Skavsta/Paris t/r. Utresa lördagen 29/1 och hemresa tisdagen 1/2. Till detta så är det tre nätter på bra hotell i Paris. Totalkostnad för denna resa (flyg + hotell) blir då: fr959:- per person! Jo, det stämmer. Under 900 spänn per person med flyg och tre hotellnätter. För att få detta pris så gäller det att slå till omedelbart! Här nedan finner du länkar till både flygbokning och hotellbokning. Vid flygbokningen så väljer du Stockholm7Paris (Beauvais), utresa 29/1 och hemresa 1/2. En annan fördel är hotellbokningen. Du betalar inte hotellet förrän du anländer dit! Alltså hinner januarilönen dimpa in på kontot!

Länk till flygbokning.

Länk till hotellbokning.

Veckans Grotesco!

Nu får det vara för den här gången och nästa gång vi hörs så är det årets sista Fredagsbrev! Ni skall få en skön vinnare till söndagens V-75:a på Solvalla. Iceland skall ut och han möter Jaded. Jag är rädd för att Jaded inte kan hålla ut Tarzan och då blir de fast där bakom när Iceland lägger in handbromsen. Hultman blir då arg men det går över i samma sekund som han konstaterar att Jörgen måttar in Triton Sund till segern! Vi får över 20 gånger degen på pållen som knäckte Commander Crowe.

sulkysam54

Så får det bli…

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar