Fredagsbrev, arkiv

17 december 2010

Det mullrar här ute…

Vi börjar med “mullret”. Nästan varje gång som jag passerar igenom “det gröna reservatet” på min väg till eller ifrån hemmet så ser jag en lång rad med hästar som drar gröna rockards. Längst fram brukar det sitta en fryntlig kille som “leder gruppen”. Den sista tiden tycker jag mig ha sett en antydan till ett lite “fånigt leende”. Jag har väl sedan inte tänkt så mycket mer på det men nu fattar jag varför. Det vi fått se den senaste tiden är ganska fantastiskt!

Vi börjar med Jaded. En gammal Elitloppshäst som varit helt uträknad. Han kvalar, går sedan ut i två riktiga skitlopp där han i och för sig vinner men detta är segrar fullständigt utan värde. Att spöa Seko Boy med Jaded uppe på Romme skapar inga feta rubriker direkt. Inget ont om 12årige pensionären Vilde Gral men det var väl ingen direkt skräll när Jaded lyckades vinna över honom på Färjestad. Sedan blev det Gävle och då blev som sagt stryk av Westholms, Annicka! Sobrilström gjorde sin analys där han kom fram till att Jaded åkte dit på kortspeed. En mycket korrekt analys, problemet var ju bara det att det  var just Sobrilström som satt i ledningen och verkade jaga en ny Blyhandske. Det spelar egentligen ingen roll. Jaded är väl helt enkelt “slut” även fast han sett rund och fin ut i ovanstående skitlopp. Jag har en känsla av att den fryntlige gröne mannen varit av en helt annan uppfattning ang. sin springare. Så var det då dags att lasta Jaded till V-75 uppe på Bergsåker. Ett ganska klent guldlopp där han antagligen skulle kunna “rinna undan” tänkte man. Starten går och varvet kvar, precis då, så får vi se det fantastiska. Jaded nyper i och kliver ifrån fältet och den uppsyn han visade genom sista sväng och över upploppet var helt fantastisk! Nu står man där med kepsen i hand. Att ställa tillbaka en häst som Jaded i det skick vi fick se honom uppe på Bergsåker inger respekt!

Sedan var det Maharajah. Uppe på Gävle fick vi se en “plattmatch” av Maharajah (1,14,5 full väg på “något tung bana”! Är det många tränare som har en häst som går det?). Det visade sig att han var ordentligt nedsatt av herpesvirus! Tarzan konstaterade i sin krönika, “-det är konstigt att Hultmans hästar alltid är sjuka när de förlorar”. Nu var spekulationerna igång igen. “Han e slut”, “räcker inte i Paris” osv. I onsdags kväll så var det då dags att prova lyckan igen. Denna gång väntade årets Elitloppsvinnare, Iceland! En häst som skulle få ledningen gratis och sedan skulle slås från dödens. Inga enkla grejer således. Precis som med Jaded så började vi se “kvittot” 900m kvar. Maharajah pulveriserade den forna Elitloppsvinnaren (i och för sig ett av de klenaste Elitlopp som körts) och dundrade förnedrande ifrån sin rival över över upploppet, totalt okörd! Det verkar som att Hultman fått ordning på grejerna även med Maharajah, i elfte timmen!

Vi kan sedan avsluta med Never Again. Att You Bet Hornline är en “blöting” som fått pengar kastade på sig efter ett flertal smörlopp där vare sig kapacitet eller löphuvud satts på prov är ju redan känt. Men när han nu fick bestämma i spets så var det nog inte många som trodde att han skulle torska. Speciellt inte när han hade andrahandsfavoriten i dödens. Men nu är vi där igen. En grönklädd fryntlig man står och tittar vid staketet samtidigt som Örjan börjar köra lite försiktigt på Never Again. In i sista sväng så spottar You Bet Hornline ut bettet och börjar slå med svansen medan Never Again dundrar vidare över upploppet. Dödensseger även här och dessutom okörd!

Ni får gärna lägga rösterna på Albanen eller Grisfösarkungen inför Årets häst galan men personligen så tycker jag nog att den grönklädde fryntlige mannen kunde få priset istället! Jag är övertygad om att SHK tycker detsamma vid sextiden på kvällen den 30 januari…

Stallrosa.se i samarbete med Euroads AB bjuder på en kryssning för fyra. Klicka här!

Dunder och granater, sa Kapten Hadock. Var vad det jag sa, säger jag. Vi har nu fått vår första present av en förvirrad och ond “Musse”. Det small ordentligt när klantskallen Taimour Abdulwahab sprängde bort hela magen på Drottninggatan i lördags. Är det någon som är förvånad? Skulle Sverige förbli det enda landet i världen som förskonas mot Islamistisk ondska? Naturligtvis inte. Nu står alla muppar i Piratpartiet och kliar sina huvuden. FRA lagen är inte bra, integriteten är viktig. Ingen skall få avlyssna mig, bla, bla,bla. Nu är det nog dags att vi börjar tänka lite längre en snoken. Låt SÄPO göra sitt jobb ordentligt annars kommer det bli fler oönskade fyrverkerier i Sverige, var så säkra. Med tanke på det som hänt så borde vi kanske börja agera kring det elände som ligger till grund för ett sådant attentat vi nu fick bevittna. Dags att börja rensa bland våra friskolor med “speciell inriktning”. Hur vore det om alla svenskar betedde sig som just svenskar?! Ok,  ni kan börja mejlbomba mig med allt som vi tror är “svenskt” och förklara att allt kommer från andra länder. Kåldolmar, julgranenen osv. Det spelar ingen roll. I Sverige dansar vi kring den där jävla granen ändå och vi skickar INTE våra barn till bombskolor i Afghanistan. Mer kåldolmar och mindre Islam i gamla Svedala tack…

Veckans Grotesco!

Det är nu en vecka kvar till Julafton! Alla julklappar köpta? Inte? Då skall jag hjälpa er. Här nedan finner ni några perfekta Julklappar och det fina är du inte ens behöver lämna soffan! Ge bort en tidningsprenumeration! Tidningen börjar skickas ut till din vän direkt efter Jul och du får fakturan. Kan det bli enklare? Kanske någon som är värd V-75 Guiden eller någon annan tidning i Julklapp?

Ge bort en prenumeration i Julklapp här!

Knarkar Jay vann som väntat Idol och jag spelade med hjärtat och torskade degen på Minnah. Det är sånt som man får leva med och jag har redan hittat en kompensationsplan. Det är V-75 nere på Åby i helgen och i stoloppet (avd:3) är det märkliga saker på gång. Stefan Persson som ofta får dåliga lägen med Frillan Filiokus väljer nu frivilligt att ställa henne 20 i ett kortlopp?! Hur bra skulle hon vara om hon anmäldes start och fick 3:e ytter någon gång? Kari försöker mörka bort Sybaris Hanover från bricka 1 så mycket det går men vi lyssnar aldrig på Kari. Söderqvist sätter henne i ledningen och sedan beror det på om han kör för bästa möjliga placering eller efter körorder. Jag vill INTE se Jorma i spets efter 300 körda. Vi får 9 gånger på Sybaris och det är bra. Nej, det får väl vara allt för den här gången. Vi hörs naturligtvis på Julafton!

sulkysam6

 

Så får det bli…

 

.

1 kommentar:

  1. Du är helt ute och cyklar när det gäller FRA och övervakningssamhället.
    /Anders

    SvaraRadera