Fredagsbrev, arkiv

26 november 2010

Feghet, flathet och orättvisa…

Vi börjar med fegheten bland ansvariga runt om i landet. Aftonbladet är ett obehagligt exempel på detta. Niklas Lindgren, även “Hagamannen” kallad, blev uthängd i Aftonbladet med namn och bild långt innan han erkänt eller blivit dömd. Att han hade egna barn och en sambo som fått leva helvetes kval var naturligtvis inget som Aftonbladet tog någon notis om. Samma tidning har nu redan gått ut med namn (Peter Mangs) och bild på den “misstänkte lasermannen” i Malmö. Mangs har inte erkänt eller blivit dömd ändå har bl.a. Aftonbladet som sagt lagt upp all info om Mangs.

När det istället är brott begångna av förövare med invandrarbakgrund, ja då är det locket på. Nere i Landskrona slår en kille ihjäl 78åriga Inger på en parkeringsplats. Han har erkänt och är dömd, lik förbannat så skyddas hans identitet av Aftonbladet! Killen som nu är dömd heter Ahmad Akileh och är 24 år gammal.

snor

Ahmed Akileh slog ihjäl Inger 78.

Vi kan gå vidare till “hedersmordet” I Katrineholm. Där mördas 21 åriga mamman Jian av sin styvfar. Fadern har redan erkänt brottet och han säger sig även vara stolt över handlingen. Aftonbladet har fortfarande honom maskerad och “anonym”. Mördaren heter Subhi Aref Othman och är född 1948. Man kan verkligen fråga sig vad det är som gör media så här otroligt fega och styrda.

Pizza via nätet, gratis hemkörning!

Vi övergår till travets värld där precis samma sak sker. Åke Svanstedt som under lång tid använt sig av grisfösare i träning och även erkänt att han tidigare gjort så, sitter idag och flinar ute på banan som om ingenting hänt. Detta samtidigt som den enda av hans personal som vågade stå upp för sina handlingar då han erkände att han kört med grisfösare tillsammans med annan personal hos Svanstedt nu blivit avstängd från alla travbanor i sex månader! Erik Fredriksson får inte ens gå på trav men Svanstedt rullar vidare. Fruktansvärt om ni frågar mig…

En annan mycket märklig sak är just domen mot Erik Fredriksson. Han dömdes för MEDHJÄLP till brott mot djurskyddslagen. Vem har han hjälpt? Vem blev dömd för själva brottet? Ingen! Ja du Åke, i min värld är du skräp. Läs mer om idiotin här!  Vi lämnar denna tråkiga faktastund och går till annat.

Veckans Grotesco!

Taliban bea…

Nu gör vi ett litet kast mot Idol! Jag lirade bort en rejäl slant på Olle förra fredagen. Jag var rätt säker på att han skulle åka men istället kastade man ut Andreas Weise. Jag kan bara beklaga detta och skall nu se till att plocka fram rätt “uråkare” ikväll. Det är 4 kvar nu. Jay verkar sitta cementerat säkert. Det spelar tydligen ingen roll att han knarkar på för fullt när sändningarna är slut. Kidsen älskar denna flottiga, gultandade slusk. Vi har då tre kvar och här är det fruktansvärt jämnt. Minnah har problem med rösten men hon är så läcker så hon FÅR bara inte hänga löst ikväll. Jag håller alla tummar och då har vi alltså Olle och Linnea på “hänga löst stolarna” i kväll. Vem åker då? Eftersom Olle valt “rätt” låtar denna afton så säger vi adjö till clownen Linnea! Hej då… Vill du lira på henne så får du 3 gånger vilket får anses bra. Här nedan finner du en länk för att registrera och lira. Du får dessutom dubbelt upp på det du sätter in så man kan säga att du alltså kan spela utan att det kostar ett öre. Allt att vinna inget att förlora.

Lira på Idol! Få dubbelt upp…

Över till annat. Det börjar hetta till mellan Iceland och Maharajah nu. Tarzan undrade nyligen “-varför är Hultmans hästar alltid sjuka när de förlorar?” Jag tror att det blir ett härligt krig mellan Stefan och Stefan framöver. Man kan ju kontra och fråga varför Melander startar sina hästar när de, enligt egen utsago är dåligt tränade? Loppet nere på Åby när Iceland tvärnitade kan väl knappast gå under kategorin “humörhöjande”?! Som sagt, det blir en härlig kamp men frågar ni mig så ser jag inte riktigt “kampen”. Inte kan väl Iceland stå Pda distansen, vem tror det? Nej jag citerar Örjan Kihlström på frågan om hur Smaragden verkade den gång han körde Smaragd Rosa åt Stallchefen. Sobrilström svarade: “-nja, det var kanske 2 varv för långt för henne” (distans 2 140m). Som sagt, Iceland är distanssvag!

kl2

Vi rusar vidare. Hur prioriterar ATG? Veterinärkliniker för travhästarna torde vara mycket viktigare än att erbjuda gratismackor till häståkarna ute på banorna. Jag läste att Gunnel Fredriksson fick åka från Boden ända ner till Uppsala för att kunna genomföra en bukoperation för sin häst, Nobile Ral för en tid sedan. Här borde ATG som sitter med alla kulor ha ett ansvar att ALLA hästar som tränas i Sverige skall ha närhet till komplett djursjukhus!

kalsonger.nu - Märkeskalsonger till låga priser

Nej mina vänner. Nu skall jag ut i snöhelvetet och sko lite häst! Ha det gott så hörs vi igen. Förresten nu när snön yr utanför fönstret så frestar ju Thailand och Phuket lite extra. Brukar du boka dyrt när du reser ner eller ser du till att ALLTID betala lägsta pris när du reser? På phuketsidan.se finns de lägsta priserna på flyg och hotell ALLTID! Ni ska få en skön vinnare till helgens V-75a uppe på Rommetravet. Iceland icke! Sedan är jag lite rädd för att Triton är missgynnad av en hård Dalaoval Den som redan nu sitter och njuter av SMHI.s rapporter är naturligtvis Hockey! Fattar ni så lätt Acclaim susar ifrån dem till slut?! Vi får 6 gånger isen och kan skratta hela vägen.!

bjerre

Så får det bli…

.

3 kommentarer:

 1. Dennis,
  Tack för att du finns, sanningen kommer fram.

  SvaraRadera
 2. Ännu en gång ett sylvasst Fredagsbrev. Du ÄGER!


  Mia.

  SvaraRadera
 3. åk inte till fel bana bara för tävlingarna hålls på romme inte i gävle din lallare.

  SvaraRadera