Fredagsbrev, arkiv

12 november 2010

En lyckad start…

Onsdagskvällens debut med Mellby Tiptop på Solvalla gick ju minst sagt bra! En flytt från Timo Nurmos till Stall Rosa och sedan ställa undan Jorma, Lill-Goop och gänget och istället sätta upp en amatör som kör typ 10 lopp om året. Svårare är det inte! Skämt åsido. När jag bestämde mig för att göra en sista satsning i stallet så föll flera bitar på plats. Med hjälp av Norse nere på Mellby gård så kom chansen med Mellby Tiptop. Här hemma har han mest gått lugna turer i skogen sedan han kom och jag antar att Nurmos träning sitter i fram till nyår. Jag har haft lite koll på Tiptop under en längre tid och har naturligtvis sett att han varit hysteriskt osäker. Inte så att han travat illa eller så men det verkar som att han sprungit och spänt sig i loppen. Minsta lilla korrigering har inneburit galopp. Med andra ord så var det ingen direkt “enkel häst”. Efter vissa balansändringar i skoningen och lite annat huvudlag så måste jag säga att han var betydligt mjukare i onsdags kväll. Det verkar som att han redan börjat slappna av lite och jag blir inte förvånad om det här kommer att bli riktigt bra. Naturligtvis så kommer det säkert att krångla och häxa flera gånger framöver men det e lugnt, jag har enorm rutin på bakslag. Tills vidare så är det bara att glädjas åt 2:a platsen på Solvalla i onsdags. Att Tiptop inte drog en suck efter loppet gör ju det hela ännu trevligare…

På köpet har jag även fått känna på hur det är att ha häst i träning hos Timo Nurmos! Vi hämtade hästen på Fituna måndagen den 25/10. Ägarskiftet gick igenom 4 dagar tidigare. Naturligtvis så smaskade Timo på med en fet faktura för “träningsavgift” under den aktuella helgen. Nurmos var ju och tävlade under hela denna helg och man kan ju undra hur mycket “träning” som Mellby Tiptop fick under den helgen? 2 250:- har jag i alla fall fått en faktura på så jag hoppas att Nurmos var ute på gården hela helgen och trimmade Tiptop…

Visst är hon underbar?! Mona Sahlin verkar vara en smula psykotisk. Hon vill att alla i Sossarnas ledning skall avgå medan hon själv skall sitta kvar. Hur tänker tanten egentligen? Den första som skulle kasta sig ut ur Sossarnas gamla beundrarklubb är ju Mona.

mona

Byt bransch din gamla nucka…

Över till annat. K-G Holgersson, mannen som havererade min chans att bli ensam vinnare på Solvalla då han startade en halt Jego Boy i Walter Lundbergs en gång i tiden har som bekant skrivit 2 böcker. Jag har läst båda och tycker att de är mycket roliga att läsa. Han berättar en massa historier varvat med filosofin kring hur man handskas med hästar. Fast jag måste då även nämna Sören Nordins fantastiska böcker. Dessa borde våra nya talanger lusläsa och de borde ligga till grund vid alla läxförhör ute på travgymnasierna i landet. Sörens första bok hette “Spänn banden”. Tänk er den tiden då det var spända gummiband mellan volterna vid starten. Då var det inte många som “chansade” från start. Hur som helst så skrev Sören sedan boken “Mitt liv i sulkyn”. Den första boken innehöll massor med kloka ord som varje travtränare i Sverige skulle kunna ha stor glädje av även idag. Sörens andra bok “Mitt liv i sulkyn” är mer en betraktelse där vi får följa med under Sörens flytt till USA. Båda böckerna är mycket läsvärda och de går att köpa via traderas auktioner. För dagen ligger buden bara på 20:- per bok! Vill du ha någon av dessa böcker eller kanske det kan bli en perfekt Julklapp? Du kan då registrera dig helt gratis på tradera.se och lägga bud på böckerna. Här nedan har du länkar till detta!

Lägg bud på boken “Spänn banden” här!

Lägg bud på boken “Mitt liv i sulkyn” här!

Till veckans Idol! Förra veckan så var jag ju helt inne på att Elin skulle fara ut ur Idol men den undernärda Muminflickan klarade sig, IGEN! Jag gav er även rådet att spela BÅDE Geir och Elin och då snuskgubben Geir nu fick lämna så gick ni som lirade så plus ändå! Det är 6 kvar och jag är 99 % säker på vilka två vi har i final i Globen men jag måste se kvällens program innan jag kan lämna klart där. Den här fredagen så borde jag ju skrika att Elin ramlar ur men jag är inte så säker på det nu. Förra veckan så låg hon en halv ton för högt och sjöng falskt från början till slut men detta till trots så tokringde ungarna och röstade. Det troliga är att Minnah och Andreas Weise kommer att hänga löst men jag vill så gärna trycka in Mumin-Elin bland de löshängda ändå. Då är frågan. Minnah eller Andreas, vem kommer att sitta säkert? Minnah är ju galet snygg, har en skön distans osv. Weise är ju redan en entertainer av rang. Låt mig tänka en sekund……….

Ok, det blir Elin och Minnah som hänger löst och då jävlar skall Mumin-Elin ut! Vi lirar på henne och får nästan 4 gånger smasket!

1000 Kr i bonus till Unibets nya kunder att lira på Elin för!

Nu får det nog räcka för den här gången. Ni skall ha en skön helg så hörs vi igen. Förra helgen var jag ute på Korok men han fick käka hjälm hela loppet så det sket sig. Till helgen så ser det lite stabilare ut. Gävletravet står som värd och Maharajah skall lägga de sista pusselbitarna på plats. Tarzan som brukar tycka att bakspår kan vara helt ok verkar tveksam på sin springare i samma lopp. Vid Icelands senaste seger så var det ju ett blufflopp så det e klart att han givit upp nu. Nej, Maharajah kan gå ett “säkerhetslopp” den här gången ( hua vad Tarzan kommer att håna mig om Iceland tvålar till dem i helgen). Men vi skall vaska fram en riktigt skön vinnare och den har vi redan i första avdelningen. Jag tror att Svanstedt sopar rent med Sundbys Gidde till 11 gånger smeten!

sulkysam14

Så får det bli…

.

2 kommentarer:

  1. Först och främst så vill jag säga grattis till framgångarna på Solvalla i onsdags. Du verkar ha gjort ett kanonjobb och visar tydligt att du kan den här sporten. Sedan vill jag klaga lite på dina tips inför Fredagsfinalerna i Idol. Själv gillar jag Elin och jag tror att hon går till final. Det blir spännande ikväll.
    Ha det gott.

    Martina Ljunggren

    SvaraRadera
  2. grattis, ta fram propphäftet nu och visa att du kan matcha. bara 24,2 millar tills djurparkslallaren är satt på plats. du får ta o ringa anna skipper igen, kanske behövs en extraväxel i jollen oxå när han passerat första millen. :P

    SvaraRadera