Fredagsbrev, arkiv

22 oktober 2010

Stimulanspaket till 2 åringarna…

Ulrik Pedersen. Lägg namnet på minnet. Risken är annars att han förblir bortglömd, men vad gör kanske det?! Jag vill börja med att nämna att jag kört ungefär 600 lopp och fått drivningsböter två gånger. Jevelina båda gångerna. Ena gången så drog jag henne i svansen in på upploppet på Skrubbs. Hon tyckte inte om att jag gjorde det och pep därför undan till seger. Andra gången jag fick drivningsböter så var det “felaktig drivning”. Det var drivning med bakvänt spö. Denna drivning har ju alltid varit myromspunnen då måldomarna anat att kuskar som tränat med grisfösare (Åke Svanstedt t.ex) sedan använde denna drivning i loppen. Jag har förståelse för deras resonemang och kunde nog ta även den drivningsboten utan större ifrågasättande.

Tillbaka till Ulrik Pedersen. Den här grabben sitter nu och gråter ut efter att ha fått sex månader på bänken. Att ge en tvååring ett 20tal spöslag i ett lopp är ju naturligtvis tecken på sviktande mental hälsa. Pedersen försöker försvara sin drivning och tycker att straffet är på tok för högt. Pedersen säger, “-jag gjorde något liknande på Åby för ett par år sedan och då fick jag 2 000:- i böter, vilket jag tycker är en mer korrekt bestraffning”. Vad e det här för mupp egentligen?! Nej, kuskar har vi i överflöd. Ryck licensen direkt! Att Pedersen får försvar och medhåll av Klaus “Klyvarn” Kern kan väl knappast ses som förmildrande…

Nu får han hotfulla sms vilket jag får anses vara mycket fånigt. Läs mer här!

Mer trav. Stall Rosa har, som ni känner till, levt en tynande tillvaro under en längre tid. Anledningen är att jag haft ett “klent” material och inte riktigt känt någon lust att satsa på nytt i dagens travsport. Nu har jag i alla fall bestämt mig för att göra en liten satsning trots allt. Vi har en ny häst på väg in i stallet och det bör vara klart efter helgen. Stammässigt så är det en resa 30 år framåt i tiden. Bauxitens mamma är trots allt 22 år gammal och tittar man bakåt så ser man en tydlig trend. Där stamträdet går 4 led bakåt på Bauxiten så är det MINST det dubbla på alla Tant Gröns pållar. Hur som helst. Nu skall vi se om det går att trolla lite igen. Återkommer nästa fredag i ämnet.

Vi går över till Idol! Förra veckan så tippade jag ju att det usla hästansiktet Alice skulle fara ut ur Idol och mycket riktigt så “hängde hon löst” och fick sjunga om. Av någon märklig anledning så röstade snorungarna ut snyggingen Minnah istället för hästansiktet. Alice har varit usel, ful och haft kass utstrålning under alla sina framträdanden hittills så hon torde stå för allt som en Idol INTE ska ha. Förra fredagen så röstade kidsen alltså ut Snygg-Minnah samtidigt som Alice fick vara kvar. Jag antar att Alice vaknat på nätterna, sjöblöt av svett efter en ångestfylld mardröm vid ett flertal tillfällen efter förra fredagen och tänkt, “-hur kan usla jag vara kvar i den här tävlingen? Jag är ju totalt värdelös”. Igår kom i alla fall ett meddelande från Idol ut. Alice kliver av produktionen! Hon är alltså fortfarande kvar i tävlingen men känner sig så värdelös att hon hoppar av frivilligt! Detta innebär att snygga Minnah är tillbaka i tävlingen igen! Mums filibabba…

Denna fredagsfinal så är det Beatlestema. En av Idols stora favoriter är ju Johan Hedenbergs grabb, Jay. Han skall denna gång skrika sig igenom “A hard day´s night”. Detta blir naturligtvis ett praktfullt magplask men det märker så klart inte alla telefonröstande småtjejer. De verkar älska det där “farliga” som flottigt hår, ögonkontakt på de egna skorna, för trånga halsband och annat “tufft” innebär. Jay sitter säkert många fredagsfinaler till. Vi skall ju plocka in deg på UNIBET liren under dessa fredagskvällar så då gäller det att bena ut den här fredagen direkt. 2 stycken skall ju hänga löst och tvingas sjunga om. Tyvärr så ligger Minnah risigt till oavsett hur bra hon än är. Snorungarna som röstar lever ju jantelagen fullt ut så hon är den ena i kväll. Sedan gäller det att plocka fram den andra. Gubben Geir som snart fyller 50 verkar sitta säkert som berg varje fredag. Antagligen ungarnas lådvinsstinna morsor som tokröstar på denne hårfärgade gubbe. Linda Varg har ju hängt löst tidigare men hon har valt “Ticket to ride” och det räcker för att hon skall sitta säkert. Nej den andra som hänger löst ikväll är muminflickan Elin! Hon är 16 år och talar som en 30 åring. Fast det är inte därför hon hänger löst ikväll, nej det beror dels på låtvalet (“Can´t buy med love”) och sedan det faktum att hon faktiskt sjunger rätt kasst!

Summering. Klockan 22:30 ikväll så sitter Snygg-Minnah och Mumin-Elin i varsin “hänga löst stol” och kommer tvingas sjunga om. Jag hoppas naturligtvis att Minnah blir kvar och Elin får lämna Idol och sina blekmedel, packa väskan och resa hem till Muminland igen. Enligt UNIBET så ryker Minnah och det ger inget högt odds men vi får gambla lite. Det blir till att lasta in degen på att Elin åker ut! Oddset är på UNIBET nu, 7 gånger degen på att Elin åker ut och det får anses vara helt ok.

Registrera dig på UNIBET här och få 1 000:- att lira för!

Var det någon som såg “musikkonstnären” Andreas Kleerup på Nyhetsmorgon i veckan. Kleerup plockades in av polisen efter en Grammisgala då han hade fickorna fulla med knark. Nu är han aktuell som kompositör till en flumpjäs på Stadsteatern. Kleerup hävdar nu att han bara var “trött” under programinslaget. Här nedan kan ni klippet och döma själva. Hur som helst så är känner man sig ju “stolt” när en nedknarkad Kleerup anses vara bland det bästa kultursverige har…

Andreas Kleerup är lite “trött”.

Vi går vidare. Som ni säkert sett i era plånböcker så har Stallchefens lir suttit ruggigt bra på slutet och Nursery Rhymes stilseger till 14 gånger fläsket var ju bara den senast i raden klara. Nu är det Bergsåker som gäller och vi kanske kan hoppas på lite snömodd. Denna gång har jag fått klart i Guld. Det är kort distans där Rakas och Skully Gully ska köra bort varandra. Från bakspår får vi se Reven dÁmour. Denne pålle behövde en månads vila efter matlapparna i “Västerlandet” men det verkar inte ha räckt. Han var knackig och galopperade i comebacken och behövde tydligen en månads startvila till. Jag betvivlar att han är fräsch till den här starten och då kan vi räkna bort en till från detta Guldlopp. Detta innebär att vi bara har en kvar. Björn Goop passar perfekt på Colombian Necktie och jag blir inte förvånad om vi får 9 gånger smeten! Varsågoda mina vänner.

Nu måste jag dra vidare. Ut från fiket på Ekerö och sedan fara in till stan i detta vidriga snöslask! Jag önskar er en trevlig helg så hörs vi igen nästa fredag.

Så får det bli…

.

1 kommentar:

  1. Vad ruggigt ofräsch Reven dÁmour såg ut!

    Tvi...

    SvaraRadera