Fredagsbrev, arkiv

08 oktober 2010

Knattarna i Riksdagshuset...

Våra etablerade politiker fortsätter med pajkastning och busstreck. Vänstern ville inte sitta och "jobba" i samma hus som de nyinvalda i Riksdagen och vips så byggde man om så att strumporna fick en "egen" avdelning. Lille Lars Ohly är jätteledsen och har grinande berättat att han minsann INTE tänker äta lunch i Riksdagshusets matsal tillsammans med de där "dumma killarna och tjejerna som valts in i Ohlys egna lekstuga.


Det har nu gått några veckor sedan valnatten och det lär dröja ett tag till innan tramset klingar av och ev. konstruktivt politiskt arbete kan påbörjas i Riksdagen. Media har följt en, sedan lång tid, uppritad plan hur man skall hantera SD. För att ha ryggen fri så körde man innan valet ett antal hatkampanjer och annat för att visa att man stod på "rätt" sida. Efter valet så har man låtit ett antal stollar tycka till, kasta skit och bygga på sin inskränkta förnekelsefas.

Nu har man tagit nästa steg och nu kan vi läsa krönikor i de flesta tidningar som på ett klarsynt sätt ifrågasätter politikers och medias inskränkta beteende. Efter SD:s uttåg ur kyrkan fick media dock backa tillbaka ett steg och köra ett varv till med pajkastning innan man nu åter börjat gå över till kritisk granskning av politikers syn på det demokratiska arbetet.

I veckan så var det debatt på tv4 hos Ekdal. Dramaturgin var simpelt uppbyggd. Man sätter, som vanligt, Jimmie Åkesson ensam på ena sidan och pajkastarna på den andra. Den här gången fick Jimmie dock visst stöd från en KD kille med invandrarbakgrund samt från en frispråkig Centerfarbror. På den andra sidan liknade uppställningen en freakshow. I startfältet hade man satt upp Nalin Pekgul. Denna kvinna är riktigt farlig om hon skulle få chansen. Hon svettades, skrek och jollrade med tungan som en inbiten Burkabrud från Bagdad. Det var förstås mest lögner och floskler som hon rapade ur sig men falsettläget framställde henne som "farlig". Bredvid placerade man en Vänstertjej (även hon av utländsk härkomst) som hyllade både galningen Ohly och den demonstration som låg till grund för SD:s uttåg ur kyrkan. Hon var inte speciellt farlig alls, bara lite förvirrat vänsterskruvad. Sist med absolut inte minst så hade man satt dit en präst i laget. Inte vilken präst som helst utan en flottig transvestit iklädd läderkalsonger och med rosa läppglans på de söta läpparna. Han/hon skulle alltså vara den som försvarade biskopens politiska brandtal i kyrkan. Jag kan inte påstå att det bet så bra när denna "präst" öppnade munnen. Nej, tankarna gick mer i riktning till de katolska präster som bjuder pojkarna på "mer" än bikt i båsen. När Pekgul skrikit klart och prästen slickat sig om munnen färdigt så var "debatten" slut och Jimmie Åkesson kunde åter räkna in ett ökat stöd ute i stugorna. Bra jobbat kära stollar.

Nu väntar vi bara på att den riktiga debatten kan börja i Riksdagen. Det är inte långt kvar tills man skall diskutera frågan om huruvida vi skall ha svenskar nere i Afghanistan och kriga eller inte. Lars Ohly och hans "vänner" har ju sin ståndpunkt helt klar och med hjälp av SD så kommer de antagligen att få igenom sitt krav på att vi skall lämna Afghanistan Kanske dags att då ta en lunch med Jimmie som tack för hjälpen?! Det ser spännande ut i höst...


Tänk dig att vakna i en vattensäng med denna man/kvinna...Pekgul gormar och kraxar men ingen lyssnar.

Så var det dags för lite trav. Robber Bergh och Ludde är inte överens. Diskussionerna går heta kring uppfödarna och den katastrof som väntar runt hörnet. De "rätta" hästarna har ju som vanligt penningstarka köpare (gamla hockeyspelare bl.a) som gärna öppnar lädret för att få chansen att köpa sig lite glans och några lagerkransar. Sedan var det ju "resten". Där börjar det nu gå utför i rasande takt. Oavsett om Bergh eller Ludde har rätt så lutar det åt samma håll. Anledningen till detta är ju att man struntat i "bredden" och fotfolket inom travet de senaste 15-20 åren. Nu får vi se resultatet. Svensk travsport har under lång tid drivits fullständigt vansinnigt både från centralt håll och ute på många av banorna. Tyvärr så tror jag inte att det går att vända trenden nu och våra stora elefanter får väl vrida ur de sista kronorna innan bygdetrav åter blir en folksport.

Åke Svanstedt som ju erkänt att han använt sig av grisfösare och dessutom haft anställd personal som beordrats att utföra detsamma på hästarna är naturligtvis spiken i kistan för svensk travsport. Försök gärna att "snacka upp" din kära sport vid fikabordet och se hur många sekunder det tar innan du får frågor kring "-den där jävla idioten Svanstedt". Prova sedan att dra ihop ett gäng till ett konsortium..

Nej det e gonatt nu.
Över till Idol!
Nu drar det igång och jag skall åter igen guida er rätt genom fredagsfinalerna så att ni kan plocka ut ordentligt med deg på liren! I kväll är det första omgången och jag vill se en vända live innan jag kan börja plocka ut alla loosers under veckorna. En 45+ are är ju med och han åker väl i och för sig direkt och på det får ni 8 gånger degen på UNIBET.

1000 Kr i bonus till Unibets nya kunder!


Tack för i dag och ha en skön helg så hörs vi igen nästa fredag. En del tror att Rano tappat formen men det har han inte. På Hagmyren så smäller han av dom i sista avdelningen med ett brak till 11 gånger smisket. Mums.


Så får det bli...
.

3 kommentarer:

 1. 10 nya hästar till Kung Åke i Veckan.

  SvaraRadera
 2. Ja visst. Det är precis det jag belyser i ovanstående text. Mupp.

  Puss, puss.

  SvaraRadera
 3. Allt år som förut Borgås skriker Kung Åke Härligt har saknat det

  SvaraRadera