Fredagsbrev, arkiv

11 juni 2010

Regnig fredag…

Sitter, som jag brukar, på fiket i Ekerö Centrum och skriver. Klockan är snart åtta. Under veckan som gått så har “studenter” (alla som hasar sig ur ett gymnasium eller liknande har tydligen “tagit studenten”) åkt runt i stan på lastbilsflak och brölat. I Stockholm har detta blivit ett så stort problem att polisen överväger att helt enkelt totalförbjuda denna cirkus. När ett tiotal lastbilar rullar runt i city så lamslås ibland trafiken fullständigt. Min bror, som kör ambulans, har berättat om patienter som avlidit i köerna på väg till KS pga. dessa så kallade “studenter”. Här i centrum har det varit flera skolavslutningar den här veckan. I härlig försommarsol har ungdomar fikat, sjungit, fått betyg osv. Men inte idag. Nej nu är det regn och rusk utanför fönstret, det känns liksom lite “höst”.

Har sambon tappat sexlusten? Prova tabletterna som hjälper!

Ekerö och Mälaröarna är lite som Stockholm, fast tvärs om. De flesta som bor här ute är utflyttade från stan. Inne i Stockholm är det ju precis det motsatta. 90 % av de som bor i Stockholm kommer ursprungligen från andra delar av landet. På lilla Ekerö har vi dessutom en hel del “kändisar” boende. Mest “B” och “C” kändisar, men ändå. Här nedan följer ett axplock och vi går från “A” och nedåt.

 

Agneta Fältskog. Absolut “A” kändis men vi ser ganska lite av henne trots allt. Hon lever sitt stilla liv vid sitt residens på vägen mot Kaggeholm. Förr brukade hon sitta i bilen utanför ICA Nyckelby och vänta in sjuslaget på kvällen. Sedan klev hon in i butiken och fick på så sätt handla “i lugn och ro” för sig själv. Som sagt, Agneta är en doldis som vi sällan får veta så mycket om men min sambo jobbar ju på Systembolaget här ute och hon har i alla fall stenkoll på vilka lådviner som töms ute hos “Fältskogs”.

agneta 

Agneta Fältskog.

 

Ludmila Engqvist. Ja, jag vet, det är ett ordentligt skutt ner på kändisstapeln. Ludmila brukar man i alla fall stöta på här ute. Hon driver en egen verksamhet med någon form av “friskvård”. Vi får hoppas att hon inte även sköter kostråden åt kunderna för då vet vi ju hur det kan gå. Senast jag såg henne var i kön på ICA. Keso och havregryn i korgen.

ludmila 

Ludmila Engqvist.

 

 

 

Anders Bagge. Har man jobbat med Céline Dion, Idol och äger fler än fem åkgräsklippare så ÄR man en kändis. Bagge håller till några kilometer från Skå. När jag var riktigt liten hade vi sommarställe på “Söderberga”, 3 km från Bagges mastodont villa. Även han syntes till vid delikatessdisken på ICA förra veckan.

ANDERS~1 

Anders Bagge.

 

Richard Sjöberg. Kändis? Tja, de flesta har väl sett “postkodlotteriet” där Sjöberg sitter i rostfri stol och ställer frågor. Han håller till vid Ekerö kyrka (den kyrka där Agneta Fältskog en gång gifte sig med en läkare). Fru Sjöberg driver en butik här ute. En butik som säljer barnkläder till hutlösa priser.

rickards 

Rickard Sjöberg.

 

 

Stefan Sundström. Ja men han ÄR en kändis, vare sig ni vill eller inte. För någon vecka sedan var han inne och klafsade med sina gummistövlar på biblioteket. Han lånade lite böcker. Sundström är en skön lirare. Han bor vid Skå kyrka och har sitt Grammispris hängande i hönshuset! Idag fyller han för övrigt 50 bast! Detta firar han någonstans i Europa. För några dagar sedan drog han iväg på “interrail”. Något han även gjorde på 70talet. Nu säger han att han blivit bekvämare. Han skall bo på Hostels istället för tågperronger den här gången. Grattis Stefan!

stefansundstrom 

 Stefan Sundström.

Johan Hedenberg. Är vi nere på “C” nu? Inte alls! Johan är egentligen den kändaste av dem alla. Jag har skrivit om det tidigare och gör det igen. Det går INTE EN DAG utan att Johan Hedenberg förgyller allas vår tillvaro. Hans röst är nämligen landets mest använda. Om du, av någon anledning (barn i familjen t.ex) slår på typ, Disney channel eller liknande så tar det inte många minuter innan du får njuta av Hedenbergs kraxande. Oftast är han “banditen” i det animerade stycket. Vi hör honom även dagligen i reklamavbrotten på tv. Har du någon gång i livet haft problem med magen och köpt “Actimell” så kan du tacka Hedenberg! För några år sedan utlyste jag en tävling här i Fredagsbrevet där den som kunde namnge flest reklamsnuttar under en vecka som Hedenberg var med i kunde vinna ett pris. Om jag inte minns fel så var det fem olika reklamsnuttar! Och nu är Johan hetare än någonsin. Han spelar ju “Grünvald” i Kommissarie Späck på bio! Dessutom har han varit "rockstjärna"! All heder åt Johan Hedenberg…

johanhedenberg_10 

 Johan Hedenberg.

Stefan Hultman. Ska han gå som “kändis”? Klart han ska. Stefan har garanterat mer tv tid i rutan än Lill-Babs och Kicki Danielsson tillsammans! Naturligtvis så är Stefan en “kändis” här ute.

hultman 

Stefan Hultman.

Rico Rönnbäck. Vem? Nu är vi väl ändå ganska långt ner på listan?! Ja, säg inte det. Själv satt jag i alla fall som klistrad vid tv:n varje gång som “Varuhuset” gick! Vidrigare person än den som Rico spelade får man leta efter! En sådan som, Thomas Hellberg, som spelade kapten Lager i “Rederiet” och som privat ägnat sig åt lite sexuella övergrepp mot barn får anses som en from ängel i jämförelse med Rönnbäcks karaktär i “Varuhuset”. Mer tv. Även Johan Hedenberg hade en mumsig roll i “Lackarlänga” där han låg i sitt rum och försökte ragga till sig småflickor, hua… Hur som helst. Rico bor på Adelsö och jobbar bl.a med olika ungdomsprojekt. Han gör visst ett jäkla bra jobb dessutom.

ricock_1 

 Rico Rönnbäck.

Helena Bergström/Colin Nutley. Räknas sommarboende? Ok, inte det. Då tar vi bort dem.

helacolin 

 Colin/Helena.

Lalla Hansson. De

 

 

finitivt “B” eller “C”. Han drog en en ordentlig sudd på V-75 här ute en gång. Fast hur var det nu? Hade han flyttat härifrån eller inte?

 lalla

 Lalla Hansson.

Som sagt, nog har vi kändisar här ute… Kommer ni på någon mer så får ni gärna mejla mig!

 

 Vi går vidare. Dräggen i Rosengård som först satte eld på ghettot och sedan kastade sten på brandkåren när de kom för att släcka har jag redan skrivit om. Nu är det Rinkeby som står i lågor! Att det hela tiden sker en massa skit ute i förorterna där folket med “invandrarbakgrund” bor känner vi väl till. Precis som vi i “Efterlyst” får det bekräftat vecka efter vecka. I årtionden har man diskuterat vad detta kan bero på. Ärligt talat så skiter jag i vad orsaken är, rensa upp upp bara! Vid de senaste kravallerna ute Rinkeby så sköt en polis ett varningsskott i luften. Det skulle han inte ha gjort. Nu blev ligistungarna “stötta”. Vi fick i nyheterna höra polisbefäl som hade viss förståelse för ligisternas uppträdande. “-När det kommer ut poliser som ungdomarna inte känner igen så blir det problem”. “-Många av de poliser som brukar vara ute i Rinkeby är ju kända hos ungdomarna och de har en relation”. Känner ni igen denna tankevurpa? Våra poliser skall alltså vara ute på fältet för att “bygga broar” mellan sig och ungdomsgängen! Det är ju helt befängt! Polisen finns till för att hålla ordning där folket inte klarar av att göra det. Om man begår en handling som anses olaglig så kliver ju polisen fram. Har det verkligen gått så långt att vi i Sverige har “kompispoliser”? Vad tog auktoriteten vägen? Ni tror väl inte att den Thailändska polisen åker runt och “bygger broar” bland de kriminella? Nej, kära poliser. Ut i förorten och rensa! Kompisar får ni skaffa på annat håll. Och förresten. Säg till era chefer att era uniformer bör bytas ut. Ni ser ut som sotare i för stora arbetsoveraller! Be om att få riktiga uniformer så att ni i alla fall ser ut som poliser…

 

Fotbolls VM. Nu skall det kickas boll i fler veckor! Jag kan inte säga att jag är speciellt intresserad. Hade det varit roligare om Sverige varit med? Kanske det, men personlig hoppas jag att jippot är över så snart som möjligt.

 

Till Fotbolls VM 1000 Kr i bonus till Unibets nya kunder!

 

I morgon spelar Kiss på Stadion. Jag ska inte kolla. Jag minns när jag köpte min första Kissplatta. Det var på “Skivcentrum” i Sundbyberg. Jag var nog en av de första fansen i Sverige. Jag var tidigt med i “Kiss Army” och fick bland annat sitta i en ungdomsjury och se en förhandsvisning av Kiss kalkonrulle “Kiss meet the Phantom of the park”. Det här är 70tal. Jag köpte alla skivor och hade ett hundratal Kiss affischer på väggar och tak! Jag har väl sett ett tiotal konserter ända sedan Gröna Lund och jag högaktar Gene Simmons och Paul Stanley som, på väg mot de 60 fortfarande kan ösa på i platåskor och smink i flera timmar per kväll. Helnyktert och utan droger genom  snart 40 år i branschen! Jämför det med de nedknarkade gubbarna i Rolling Stones. Peter Criss och Ace Frehley fick sparken ur kiss för många år sedan. Alkohol och droger tog överhanden. Något som Paul och Gene inte accepterade. De fortsatte utan smink med nya medlemmar. I mitten av 2000 talet så gjorde original Kiss comeback! Ace Frehley fick lämna urinprov dagligen under överinseende av Paul Stanley. Detta ingick i kontraktet. På så sätt så blev det alltså en bejublad comeback som jag avnjöt på Globen. Peter och Ace trilla dock dit igen och från den dagen så blev det 2 nya medlemmar i Kiss. Det är alltså inte HELA Kiss som spelar i morgonkväll så jag står över…

 

Lite trav. Vi knagglar på med pållarna och kanske ser vi en liten ljusning. Paula Index är ruggigt fin i jobben och är nära en start nu. Skulle hon bara behaga att bjuda till lite så har hon massor med deg i benen! Bauxiten går sina ridjobb och vi letar auto lopp för fulla muggar. Att vi travtokar lever i samma värld men med “något” olika utgångslägen blev tydligt i går. Jag satt och snackade med min vän, Andreas som bl.a har “Xanthis Seastar” i stallet. Vi snackade om att skicka undan lite stenar från vår rakbana. Det har krupit upp lite sten i materialet och att lägga på nytt material är dyrt. Fick vi bara bort lite småsten så skulle nog rakbanan bli fin igen. Då kommer “Lunchen” Magnusson förbi och lämnar ett lånat hästsläp. Magnusson jobbar sedan många år hos Stefan Hultman. Andreas frågar då varför Hultman inte åker in lika ofta till Solvalla och kör jobben med hästarna som de brukar göra. Magnusson svarar, “-Stefan tycker att banan e för stum inne på Solvalla för dagen, bättre att köra på banorna hemma på Menhammar istället”. Fattar ni? Ett banunderlag hemma på gården som håller högre klass än Solvalla! Som sagt, samma travvärld men olika förutsättningar…

 

Till sist. Tv4 gör en ny stor travsatsning i sommar. Förra året var det Viktor som ledde det “fantastiska” travmagasinet på onsdagsnätterna. Nu är det nysatsning som gäller. Ny programledare blir, Linda Kjellén. Jag vet inte riktigt vem hon är men hon beskriver sig själv enligt följande: “-För ett år sedan kunde jag inget som sporten”. Linda halkade in via ett helt annat jobb och fick det här jobbet av en tillfällighet. Det verkar lovande…

 

Nej alla riktiga vänner. Nu lägger vi ner för den här gången. Ha en bra helg så hörs vi igen nästa fredag. För en tid sedan så hade jag fått klart på Rano. Trots ett tungt lopp i dödens nere på Åby så var allt klart 100m kvar. Då knuffar man ut Katching från högen och Erik lyckas förvånad åka förbi Ohlsson på linjen och stjäla segern. I helgen så möts de igen. Nu är det bricka 1 för Katching vilket betyder, bye bye. Rano har fått ett perfekt andraspår och som det låter från ladorna så är det hundra procent klart. Lira Rano i sista avdelningen, med lite tur så får vi 9 gånger smeten!

 

Så får det bli…

2 kommentarer:

  1. Hej Pajass Hur tycker du farbron var i dag då Men som vanligt inget svar Puss din

    SvaraRadera
  2. Inget svar?

    Vilken farbror?


    Puss, puss.

    SvaraRadera