Fredagsbrev, arkiv

21 maj 2010

Två dagar kvar!

Om två dagar avgörs Sveriges största travlopp, Elitloppet. Vi återkommer till det men börjar med lite rättsröta. I onsdagskväll så rök Leif GW och Hasse Aro ihop under sändningen av "Efterlyst". Leif GW ifrågasatte varför en del brottslingar "maskades" när de visades i inslagen medan andra blev offentliggjorda. Leif GW trodde att det handlade om rädslan av att väcka "främlingsfientligheten" i oss. De flesta av de maskerade personerna är, enligt Leif GW, oftast av utländsk härkomst. Hasse Aro hävdade att så inte var fallet och att det var han personligen som bestämde vilka som skulle vara maskerade eller inte. Hasse mumlade om att i fall där det redan är klart ang. skuld så kunde man offentligöra gärningsmännen. Att då "parkeringsmördaren" fortfarande är maskerad verkar då märkligt med tanke på att man är 100 % säker på att man har rätt gärningsman.

Vid dödsmisshandeln i Landskrona så är den skyldige:

Ahmad Akileh
Född den 12 augusti 1986
Boende i Landskrona

En person, som efter ett bråk om en parkeringsplats slår ner en 78 årig kvinna så att hon avlider borde offentliggöras 7 dagar i veckan. Ahmad har naturligtvis Silly Billy som advokat och då får vi höra det ena galnare än det andra. När Silly Billy försvarade dömde Åke Svanstedt så tyckte han att det var "- bra att Åke provat grisfösare tidigare", "-för då hade han ju haft möjlighet att märka att metoden inte fungerade" ! Nu säger samme Silly Billy att Ahmad "-agerat mänskligt" trots att han slagit ner en gammal kvinna så att hon avlidit!Under dagens rättegång så säger rättsläkaren att kvinnan INTE avled av själva slaget. Hon avled av de skador hon ådrog sig när hon träffade marken. Har detta någon som helst betydelse lilla Silly Billy?! Det är ungefär samma sak med alla dessa "balkongflygare" som handlöst faller mot marken då någon släkting gett dom en "hjälpande knuff" över balkongräcket. Det är sällan som själva knuffen är dödande men vid nedslaget så är risken ganska stor att man avlider om fallet sker från t.ex. fjärde våningen...Nej, Ahmad ska dömas till ett mycket långt fängelsestraff och sedan beredas en enkelresa tillbaka till Libanon.

Tillbaka til Elitloppet. Det är som sagt bara två dagar kvar nu. En del kanske tror att loppet avgörs först nästkommande helg men det är fel. På söndag kväll är det lottning av startspår och då avgörs, i princip allt. Det verkar som att vi kommer att få en segertid på strax under 1,10 och då går det inte vara med från ett spår 7. Ledning, vinnarhålet, tredje inner och andra ytter. Där har ni finalhästarna. Svårare var inte det. Nu skall vi tydligen få nöjet att få njuta av "rosa ekipage" från Frankrike men vad hjälper det? Franska hästarna är totalt chanslösa. I nästa Fredagsbrev så skall vi göra en ordentlig genomgång av heaten för att slutligen tala om vem som vinner årets Elitlopp. I morgon eftermiddag går ett Guldlopp på Solvalla där vinnaren är garanterad en plats i Elitloppet! Det är ett gäng helt utan form som skall ut och tampas och det blir ju Lill-Goop som vinner men jag tror de kommer tacka nej till en Elitloppsplats ändå.

Girighetens marknad:
Det har gått trögt för Stall Rally med försäljningen av Lugdunum. Således måste det försöka mjölkas några kronor till under tiden. Lugdunum åker till Norge och startar nästa vecka. Lycka till? En god vän till mig, som får anses ha en "hygglig" relation till Lugdunum tyckte att vi skulle starta en insamling typ, "Rädda Lugdunum". Ett antal personer med hjärtat på rätt ställe donerar en trehundring så köper vill loss Lugdunum, pensionerar honom och ställer honom på en gård någonstans på Gotland där han får leva livets lata dagar. Inte en dum idé alls faktiskt. Men som sagt, först ska det mjölkas på Bjerkebanan...

Med dessa ord ber jag att få tacka för den här gången. Jag önskar er en skön helg så hörs vi igen redan nästa Fredag. Vinnaren till helgens V-75:a har ni ju redan fått. Global Investment i Guld. 3 gånger?!

Så får det bli...

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt! att någon tar bladet från munnen angående misshandeln!

    SvaraRadera
  2. Var skickar jag 3hundringen ?

    Kecke

    SvaraRadera