Fredagsbrev, arkiv

28 maj 2010

Äntligen!

Du får 5,0% ränta
Hög ränta från första kronan
Inga avgifter

Så har då årets stora helg kommit! Vem skall till slut stå som vinnare? Jag vill varna för Israels bidrag! Eurovision Song Contest avgörs i Oslo i morgon kväll. Ja visst ja, det körs ju trav på Solvalla med. Det återkommer vi till. I går kväll gick andra semifinalen Av Eurovision Song Contest. Sverige gick för första gången i historien INTE vidare till final! Detta är naturligtvis en katastrof. Trabantbältet kan inte hantera svenska fräscha tjejer som sjunger gudomligt. Nej, till final gick istället gultandade Öststatsbrudar sminkade som horor, stapplande på för höga klackar och dessutom totalt tondöva! Fram med spypåsen… Hur går det då på lördag? Azerbaijan är storfavoriter vilket är fullständigt galet. Det är en skitlåt! Klockan 21:00 i morgonkväll kör finalen igång på Svt. Införsnack från 20:00. Kliv in på Israel som vinnare så har ni ordentligt med deg att lägga på årets dammiga Elitlopp! Israel ger 6 gånger!

Unibet ger dig 1000 Kr att spela på Eurovision Song Contest för! Klicka här!

Och för er som inte fattat Eurovisionens storhet är bara att beklaga. “Alla” gillar schlager! Tror ni att alla travnördar bara grottar ner sig i startlistor och tips inför helgen? Absolut inte. Sundbyholmtravets marknadschef, Stefan Eriksson har viktigare saker för sig den här helgen och jag förstår honom.

steffe

Stefan Eriksson, marknadschef Sundbyholmstravet.

stefan_oslo

Fullt ös i Oslo…

Ok, över till den stora travhelgen! På söndag är det åter dags för Elitloppet. Det är märkligt hur snabbt tiden går. Jag har ingen riktig “feeling” för årets Elitlopp. En anledning är att de startande hästarna nu för tiden inte alls är samma “profiler” som förr och det faktum att Jim Frick fortfarande ligger kvar på sjukhus i Uppsala gör helgens travmeeting lite “blaskigt”. Hur som helst så måste vi ju analysera försöken för att här kunna ge er vinnaren av årets Elitlopp. Här nedan följer en genomgång av de startande hästarna men först senaste nytt kring Svanens nya träningsmetoder!

Som de flesta känner till så har ju Svanen fått sluta med sina “traditionella” träningsmetoder. Detta innebär att han nu är inne i en febril fas då han provar lite allt möjligt på gamle Torvald. Nu har han testat att RIDA idiotintervaller med hästen.

_F_-CH_TORVALD_08_1200904l

Svanen gasar på med Torvald.

Men det här är inte det enda som testats för att få fart på skinnbiten. Förra veckan så lånade Åke Axevallatravets bana samtidigt som han hyrde in lite folk på platserna för att få upp stämningen lite vid banan. Sedan fick Torvald Palema smaka på en riktigt långsida! För att briljera lite extra så STOD Svanstedt i sulkyn och höll tömmarna med munnen! Här nedan har ni ett klipp från detta urblåsningsjobb. Om inte Torvald är på tårna, nu på söndag så vet inte jag hur man skall lyckas med det…

Svanstedt trimmar Torvald!

Tidningen, Driva eget!

Åter till Elitloppet.

Försök 1:

1: Nu Pagadi. Den här ängslige pållen har mer än en gång visat att han är blöt i psyket. Att då tro på felfri avgång från innerspår i ett Elitloppsförsök känns, i alla fall för mig, som att skrapa fram tre tv-apparater på en Trisslott. Startgalopp, ingen final.

2: Copper Beech. Fuxen blåser till ledningen direkt och släpper sedan till Lavec Kronos som i sin tur släpper till Lucky Jim. 3a i försöket efter invändig sargresa.


3: Quarcio du Chene. Den här snurrbollen är dömd att misslyckas här. Om galopprisken för Nu Pagadi är 75 % så ligger den för Quarcio på 97 % Startgalopp, ingen final.


4: Lavec Kronos. Det här är verkligen ingen krigare men då han blir släppt till ledningen av Cooper Beech och sedan själv släpper till Lucky Jim så räcker det naturligtvis till final ändå. 2a i försöket från ledarryggen.


5: Ilaria Jet. Det här är den av försökens hästar som absolut inte borde vara med. Märren är inte märkvärdig och hon är bara med för att man vill ha med Bazire på Solvalla. Hamnar på vingel direkt och backas. Sedan utanför finalplatserna. Tack och hej. Solvalla var med och betalade flyget…


6: Nimrod Borelais. Det här är en ganska bra häst. Tyvärr så är det lallarkusk bakom. Lite vingel och sedan dödens. Därifrån är det gonatt. Dödens efter vingelstart och sedan utanför finalplatserna.


7: Lucky Jim. Som vanligt så är det mycket snack och lite verkstad när det handlar om USA hästarna. Fullproppade med diverse preparat så går de tider som på en tusenmeters bana kan jämföras med Go On Pale. Nu blir de dock släppta till ledning av Albanen och därifrån så räcker det ju trots allt. Blir ju släppt till ledningen och då räcker det till försöksseger.


8: Triton Sund. Det blev ju ökenspår för Ekerös stjärna och nog ser det mörkt ut. Jag är rädd för att det här försöket blir ett blufflopp och då skall det ju vara omöjligt att ta något från 3:e ytter. Vi håller dock tummarna på att Triton kniper en finalplats. Med lite fart på loppet så får vi se Triton längst ut i banan när han nosar ut Nimrod Borealis om sista finalplats!


Försök 2:

1: Torvald Palema. Tore är mätt och less vilket innebär att han egentligen inte alls borde starta här. Pär Wetterholm lyckades få ner fingrarna i skålarna innan lottningen och på så sätt fick Svanen spår 1, som var bestämt. Jag vet inte om Åke kör i ledningen eller släpper till Beanie M.M. Det spelar mindre roll. Raketträning eller ej, Torvald är INGEN Elitloppsvinnare 2010! Ledning eller rygg ledaren. Blir trea i försöket på det.


2: Enough Talk. Diffus form och mögelkusk har ju inte gett några lyckade resultat. Nu är det Johnny i vagnen och det kan vara humörhöjande. Från andra ytter så tar han sista finalplatsen.


3: Oynnax. Helgens snyggaste, rosa ekipage visar upp sig. Det är snyggt men på denna distans så räcker det inte ända fram. Det blir 3e ytter och sedan lite vida spår till slut. Tar andraplatsen i försöket.

4: Beanie M.M. Jag ser helst att Svanen släpper till Torbjörn för då är det här loppet över. 70 % chans på ledningen. Väl där så blir det försöksseger.

5: Define The World. En fin liten brun pålle som gått hyggligt i Canada. Har han i ett Elitlopp att göra? Om man, efter smörlopp är 20 meter bakom Mahrajah i mål (när Maharajah dessutom var helt ur form) borta i Norge så blir svaret nej! Hamnar bak i fältet och stannar där i mål, ingen final.


6: Lisa America. Andra försökets enda sto. Hon var fin i Oslo men det var en Mahrajah med en krångelvecka bakom sig som hon slog av efter smyglopp. Stefan anser att Maharajah inte alls är klar för att starta i ett Elitlopp och då kan man ju undra hur “bra” Lisa egentligen var? Nja, det stämmer inte lika bra den här gången och då blir det heller ingen final.


7: Brioni. Jag vet inte riktigt var man har Brioni. Det kan vara fågel eller fisk. Nu blev det spår 7 och inget ont om Jocke Lövgren men jag har svårt att se hur han skall kunna lösa det här på ett optimalt sätt. Läget seger nej. Brioni missar en finalplats med ett huvud.

8: Iceland. Det är samma sak med Iceland som med Brioni. Skillnaden stavas K-I-H-L-S-T-R-Ö-M. Det är möjligt att Örjan lyckas sno sista finalplatsen från Enough Talk, möjligen…


Finalen av Elitloppet 2010:

Som vanligt så avgörs ju det mesta i spårlottningen så det är egentligen omöjligt att sia om detta innan lottning skett. Det står mellan Beanie M.M. och Lucky Jim. Sedan lägger vi hjärtat på Triton sund!

De fasta oddsen på UNIBET är ruggigt bra. Vad sägs om följande odds vid ev. Elitloppsseger.

Lucky Jim: 3,50

Beabie M.M.: 10,00

Triton Sund: 60,00 Smaka på det!

Det var Elitloppet det, vi går vidare:

Visbytravet har kört igång! De senaste 15 åren har jag kört ett säkert lir nere på Skrubbs. Lira ALLTID Roger Hassborg! Det kan vara lågfart från augusti till maj men nog faan slår han till så fort Visbytravet öppnar portarna. Det har nu körts två tävlingsdagar och Roger Hassborg har redan vunnit 2 lopp. Ena gången till 13,75 och senast till 34,35 ! hela säsongen nere på Skrubbs är redan i hamn resterande tävlingsdagar är bara bonus. Grattis Roger! Kör hårt…

Mer trav: Stall Rally har tomt i lädret och när man ännu inte fått de begärda fantasisummorna för gamle Lugdunum så har det blivit lite oro i lägret. Kari fick åka till Bjerke i veckan för att försöka krama ut några kronor ur fuxen. Det blev ett ägg till. Vad säger ni mina vänner? Skall vi gå ihop och köpa loss den stackars pållen och skicka honom på bete som pensionär?! Hör av er…

Nej. Nu är det snart dags för första loppet här ute på Solvalla. Jag vill önska er en underbar helg och med det så skall ni få en absolut stenklar vinnare till lördagens V-75:a. Johnny Takter kör Tom Raider i 6:e. Det räcker!

P.S.

För övrigt så tycker jag att 1 år och tio månaders fängelse är klent när man slagit ihjäl en gammal tant på en parkeringsplats.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar