Fredagsbrev, arkiv

02 april 2010

Glad Påsk!Vi kör igång direkt och börjar med Erik Adielsson. För mig så är Erik en av våra absolut skickligaste kuskar. Han är dessutom både trevlig och klok. Det bär mig emot men nu måste jag få klämma fram lite kritik. För detta så går vi tillbaka i tiden. För ett antal år sedan så hjälpte jag en tjej med en, minst sagt "knepig" häst. Den aktuella hästen hade varit hos Åke Lindblom och även Erik Svensson. Hos Åke blev det ett antal segrar och det jag minns mest från tiden hos Svensson var när de var uppe på Östersund och skulle starta i långlopp under "Jämtlands Stora Pris". Hästen vräkte sig iväg från start, knäckte käken och gick sedan omkull på banan. När jag senare fick i uppdrag att köra jobben med hästen så var det en "spännande" upplevelse. I ett provlopp inne på Solvalla så var vi en hårsmån från att köra omkull Johan Hedenberg och det förbrukades en ansenlig mängd utrustningsmaterial innan vi hittade rätt med hästen. En käk med ett antal gummiringar gjorde att käken inte knäcktes då vi vände upp. Till slut var det dags för start och vi hade fått ett 1:a spår. Loppet gick uppe på Romme och värmningen ute på rakbanan höll på att sluta illa då denna rakbana slutade väldigt tvärt... I loppet blev det 2 omstarter och vi hade en "maktkamp" i varje start. När loppet väl gick igång så fick jag i alla fall iväg honom felfritt och det hela slutade i seger. En KUSKSEGER! Hästen hette Union Boxer.
Union Boxer vid segern uppe på Romme.


Tillbaka till Erik Adielsson. Det vi fick se nere på Jägersro med Hanoi fick mig att fundera en smula. Vid första omstarten bakom bilen så klippte Hanoi i galopp och vräkte sig iväg. Jag tycker väl inte att det såg ut som att Erik kämpade så värst mycket med hästen, istället så släppte han av Hanoi utanför vingen och omstarten var ett faktum. Inget att säga om det men nu kommer min kritik. Egentligen borde jag ha hört med Erik så hade jag kanske redan fått svar (hör gärna av dig). När det då kallas till ny start så skulle jag, om jag satt i vagnen bakom Hanoi, vänt upp 150 meter längre bak när bilen börjat rulla! Med Erik Adielssons erfarenhet och förmåga att alltid vara "rätt" så förvånar det mig stort att han lik förbaskat är framme vid vingen alldeles för tidigt och blir tvungen att galoppera förbi fältet utanför vingen på nytt! En ordentlig tappstart från spår 8 hade inte föranlett omstart. Däremot så hade Hanoi antagligen kommit iväg felfritt...

Vi fortsätter med Mattias Stenby. När Stenby satt som sportchef på Solvalla så skrevs det patetiskt usla propositioner. 3:åringsloppen staplades på varandra och vi fick ofta se massor med halvtomma startfält. Att dessutom stänga bort hästar med "3-4åriga" och "lägst ....:-" gjorde ju inte saken bättre. Efter att Stenby sedan lämnat Solvalla med svansen mellan benen så har det faktiskt blivit en aning bättre propositioner. Det är då med fasa jag får höra att Per Wetterholm nu tagit in Stenby som biträdande sportchef på Stc. Ett av hans uppdrag skall bli propositionsskrivande till Solvalla, vilken katastrof! Hur gick det då egentligen med Stenbys jobb som tipsnisse för den där "seriösa" spelsajten?!


Stenby hoppade som sagt av från Solvalla och han gjorde det tillsammans med Solvallas VD Stefan Lundborg. Alla som gick på allt svammel från Lundborg om Solvalla när han satt som VD förstår väl nu att han var och är fullständigt ointresserad av själva Solvalla. Det enda intresset låg i ekonomin och där gjorde sig nog Lundborg deg från flera håll. När han nu kliver in i styrelsen för UNIBET så fattar vi alla. Slutligen kan vi bara konstatera att Stenby och Lundborgs tid på Solvalla bara har skadat banan ytterligare. Tvi, tvi, tvi...

Dopning. Stig H ordnar fram ett nytt prov på Bobtail så rullar allt på som vanligt. Per Ludwig Nilsen med hästen Fjelstad Goggen riskerar 6 månaders avstängning. Är det något som jag missat?


Jag har fått en del mejl sedan Torvald Palema passerade mållinjen senast. Nu är han storfavorit i Olympiatravet och det får han gärna vara. Först lyckades han slå av Min Narkissos med en halv längd och senast då han fick motionsköra i ledningen så lyckades han avstannande hålla undan för Cooper Beech. Vilken superstjärna...


Spara upp till 50% på din märkesparfym. Handla tryggt mot faktura!


Lite annat. Förra veckan så vann Mattias Let´s Dance och ni som följde tipset här i Fredagsbrevet fick som vanligt bra utdelning. Från och med nästa vecka så skall vi hålla kollen på "Körslaget". Där finns det mer deg att göra.


Ett av mina favoritprogram på tv är "Halv 8 hos mig". Helge Skoog är halva behållningen. Den här veckan lagades det mat i Köpenhamn. Där visade det sig att konsumenterna nu verar acceptera den usla kvaliéråvarorna som erbjuds, utan att ifrågasätta det minsta. Att dansk fläslfilé är ganska vidrig och full med bakterier känner ju de flesta till och djuren föds upp under usla förhållanden. Värphönsen har, även de en fruktansvärd tillvaro fram till slakt. Nu visar det sig att äggen innehåller så mycket bakterier att man inte kan äta dem utan att de tillagas. Skall man då använda sig av äggulor vid bakning och liknande så köps dessa i små plastburkar där de pastöriserats innan! Vilket jävla skitland!


Nej, nu får det räcka för den här gången. Ha en skön påskhelg så skall ni få en riktigt klar vinnare till Rommes v-75:a. I andra avdelningen är Izara favorit. Låt henne vara det. Vi andra lägger degen på Chanel Håleryd! Jag tror att Söderqvist sitter i spets direkt.


Så får det bli...
4 kommentarer:

 1. Hmm du framställer dig själv i mycket seriös dager när du berättar denna romme historien. Du skriver att du hade spår 4 när hästen har nummer 1 på målfotot. Tittar man då upp detta på travsport.se ser man att det var ett b-lopp du tog denna kusksegern i och att du mycket riktigt hade nummer 1 med hästen. När började man ha spår 4 med nummer 1??? Men grattis till kusksegern iaf.

  SvaraRadera
 2. Stallchefen svarar:

  Det stod fel. Det skulle vara spår 1. Grejen var just den att fixa voltledningen med denne knepige pålle. Tack för att du sa till, det är korrigerat nu.

  P.S.
  Det stämmer att det var ett p21 lopp. Knepigare pållar och mycket svårare att lyckas med...

  SvaraRadera
 3. Jag har förstått att du ogillar Åke oerhört mycket. Men känns det inte som om du lurar dig själv när du påstår att Torvald inte är en stjärna?? Eller hur skall jag tolka din ironi??

  SvaraRadera
 4. Stallchefen svarar:

  Jag vill nog hävda att Torvald Palema HAR VARIT en stjärna. Låt Olympiatravets final passera så hörs vi igen.

  SvaraRadera