Fredagsbrev, arkiv

23 april 2010

Flyga, flyga inte, flyga…

Eyjafjallajökull har ställt hela Europa offside den senaste tiden. Lite rökpuffar från en vulkan på en liten ö någonstans ute i havet framkallar ett totalt kaos. Flyget stannar och "alla" blir drabbade. Det är ganska märkligt vad sårbara vi är. Askmolnet som lämnar Island är en stor katastrof för massor av människor. Skillnaden mot "vanliga" naturkatastrofer är att, den här gången är det Svenne Banan som blir drabbad och inte något fattigt folk "på andra sidan jorden". Nej nu slår det mot oss. Ovissheten om framtiden är frustrerande. Kommer alla våra köpta politiker kunna ta sig till Bryssel och käka snittar? Kommer Kiss verkligen att kunna flyga in all utrustning inför den stundande Europaturnén? Kommer alla semesterresenärer kunna ta sig hem eller kommer de att svälta ihjäl ute vid flygterminalerna runt om i Världen? Frågorna hopar sig. För mig är den viktigaste frågan om det är klar himmel ovanför Arlanda på söndag kväll för då skall vi ner till Phuket!

Olympiatravet: När Kihlas hamnade "i släpet" med Triton så blev det åkning med bakvänt spö. Nästa gång Triton Sund kommer ut så skall ni få se på mumma. Cooper Beech knäppte Beanie M. M på linjen och skrällen var ett faktum. Att Torvald Palema kastade ankar från rygg ledaren var ganska väntat. Förra året sprang han som att "blixten slagit ner i baken" på honom. Halvknackig och uppskrämd så vred man ut det sista då. I år är han bara mätt och less. Han tar sig inte ens vidare till finalen i Elitloppet var så säkra. Nu Pagadi är en ängslig liten pojke. Det knyter sig bakom bilen och pållen spänner sig, fegar ur och slår ihop. Nu hade Erik ändå bestämt sig för att köra på säkerhet bakom bilen. Någon spetsstrid hade det aldrig blivit tal om även om Stig H satt i kommentatorshytten och mumlade om att han galopperade då han var på väg att behålla ledningen... Nu Pagadi kommer aldrig att nå den absoluta eliten om det inte går att ladda med honom från start. Där har Johansson något att bita i och jag blir inte förvånad om han lyckas.

Walmann gråter igen: Stackars Roger. Nu skall han förnedras genom att behöva tillhöra Sundbyholmstravet! Stackars Walmann. Nu ryker stallet inne på Solvalla och "Norskens" parkeringsskylt skall nog omgående skruvas ned. Han får bli "en vanlig" travtränare när han besöker Solvalla. Även Gooparna är ledsna. Själv förstår jag inte varför man låtit dessa tränare plocka ur alla russin ur travbanornas kakor utan att någon sagt ifrån. Naturligtvis så skall tränarna tillhöra den bana de har närmast. Det är ju hela idén med anslutningen. Annars kunde väl "alla" få stå som tränare på Solvalla? Alla skulle väl då få ha sitt "egna" stall och sin privata parkering inne på stallbacken.

Carl-Erik Lindblom har sin licens på Örebro och Björn Goop har sin licens på Åby. Vem av dem tror ni har en egen parkeringsplats inne på Solvallas stallbacke?

Nej, jag tror vi kan strunta i vad alla dessa snylttränare gnäller om. Ni skall tillhöra rätt travbana, punkt!

Spara upp till 50% på din märkesparfym. Handla tryggt mot faktura!

Adrian Kolgjini: Kolgjini har stallet närmast banan och grabben har väntat i år på att få köra ut till sitt första lopp. Då inleder han med att komma för sent till defileringen och få böter! Väl i loppet så blir det vilda Western körning och avstängning. Farsgubben säger då, “-han gjorde det jävligt bra". Detta påminner mig om ett lärlingslopp på Solvalla för många år sedan. Sören Nordin hade anmält några hästar och flera lärlingar fick chansen i loppet. Det blev en totalsmäll med flera ekipage i backen. En av kuskarna var "Putte". Det var han som låg bakom Uffe Nordins trippel i Kriteriet en gång i tiden. Hur som helst, när hästarna kommit lösa och kuskarna börjat resa sig i bråten av vagnar och utrustning så skriker Putte, “-allt gult är mitt". Det här var alltså på den gamla goda tiden när det kördes lite hur som helst i loppen. Idag är det mycket mindre marginaler och tillbuden har duggat tätt på slutet. Nog borde väl Ludde ha "lite" högre krav på grabben idag, 2010?!

Tarzans hemsida: Stefan Melander har plockat ihop ett gäng aktiva som fått säga vilket som varit deras största minne i sporten. Fina bilder och intressanta kommentarer. Kolla här!

Sms lån trots betalningsanmärkning

I helgen är det V-75 uppe på Umåker. Stefan har sovit knackigt i veckan. Olyckskorparna kraxar för fullt ute på Ekerö och aldrig har väl “allt att förlora och inget att vinna” varit mer aktuellt. Hultman tillhör ju kategorin tränare som talar med hjärtat. Mediafolket hetsar Stefan så fort de kan. De vill ju bara ha “bra tv”. Nu är jag helt övertygad om att Hultman inte har några större problem med detta. Tyvärr så vill ju pöbeln gärna trampa lite extra på någon som “bjuder på sig själv” när saker sedan går sämre än förväntat. Att då vara “känslomänniskan” Stefan Hultman och samtidigt driva en verksamhet där lagerkransar och champagne sprut är en självklarhet och där en 3:e plats i ett p21 lopp anses vara ett fiasko måste vara stentufft. Stefan hade ganska stora problem med Milliondollarbaby när denne var i hans träning. Kapacitet i överflöd men ett lynne som sabbade det mesta. Efter några turer så hamnade pållen hos Ludde. För Kolgjini blev det då ombytta roller. “Allt att vinna och inget att förlora”. Skulle det bli fiasko var det hästens fel och skulle man få ordning på honom så riktades applåderna direkt till Kolgjini. Nu har Milliondollarbaby äntligen börjat fungera och Ludde får mottaga ryggdunkningarna. Naturligtvis så har man gjort att bra jobb med hästen men framför allt så har han fått “tid”. Ute på Menhammar så finns inte den “tiden”. Naturligtvis så hade Hultman kunnat få ordning på Milliondollarbaby om tiden funnits och de orimligt höga kraven var borta! Nu har ju Stefan trots allt valt att arbeta i en verksamhet där pengar styr och kraven är ohyggligt höga så han får bita ihop. I onsdags skulle Kjelle Brandt “spräcka nollan” för i år. Han skulle vinna med Middle East. Det blev ingen seger. Kjelle är en heders kille men vinner inte så förfärligt ofta. Ingen klankar på honom ändå. Host Stall Brandt måste det finnas en helt annan förståelse och ödmjukhet bland ägarna. Motsatsen till de krav som ställs på Hultman. Är det då verkligen så “enkelt” att vara Hultman?

Så för er som tänker “silversked” när Maharajah sänker dom på lördag så kan ni ju tänka lite på ovanstående…

Här har du GARANTERAT vinst!

Vi fortsätter med helgens V-75:a. Efter Ryan Trots tömning vid senaste ägget så har Kari Lähdekorpi funderat ut något humörhöjande. 6 dagars vila och sedan en bussresa från Halmstad till Umåker för ny tömning. Hur tänkte man där? Jag gasar tills det rasar?!

För två veckor sedan så blev Stallchefens stenklara tips, Super Khan, knappt slagen som 2:a till ett ev. odds på över 20 gånger degen. Förra helgen så var det Rano som till 9 gånger dödade motståndet från dödens men blev avslagen på linjen av en Katching som blivit utknuffad från 3:e inner och sedan påknuffad över mål. Det har varit tungt men det vänder. Antagligen redan i helgen. I andra avdelningen så blir det tokkörning. När alla kört klart så får Robber Bergh möjligheten att avgöra med Trotteur. Vi får 8 gånger askan!

Nu får jag önska er en trevlig helg och om det inte puffar för mycket ur Eyjafjallajökull under helgen så kommer nästa Fredagsbrev från en poolkant med kall Changbeer som förfriskning.

Så får det bli…

4 kommentarer:

 1. Möjligt att du har rätt om torvald men vore du bättre påläst visste du följande om fjolåret;

  5 förluster. 3 av dom över 2100m, 1 över 2640m, och 1 över 1640m. Han vann inte Olympiatravet då heller, men säsongen blev ju skaplig ändå. Över kort distans ska nog speeden bita bra i år också, eller om det går långsammare än 1,12 första varvet över full väg som det gjorde på Åby.

  Kämpa på /Puss

  SvaraRadera
 2. Snart är det 1 år sen du skrev på Dennis the....
  Vi väntar på uppdatering

  SvaraRadera
 3. Hej Dennis...
  Jag önskar dig en trevlig semester i förskott!
  Lita på att Stig H Johansson hittar nyckeln till NU PAGADI:s startsnabbhet! Den vackra hästen kommer att bli en världsstjärna över medeldistans, men någon sprinter som vinner elitloppet tror jag inte han kommer bli! Ha det gott! Mvh Chibbe ( travaren.se )

  SvaraRadera
 4. Tack för ytterligare ett suveränt fredagsbrev. Ha en underbar semester!

  SvaraRadera