Fredagsbrev, arkiv

17 april 2010

Empatistörning av det grövre slaget...

Prenumerera på Sydafrikanska viner
från Sveriges störta vinbutik av Sydafrikanska viner direkt till din dörr


Vi börjar med de fyra lågbegåvade killar som nu står åtalade i Södertörns Tingsrätt för djurplågeri. De åtalade killarna har alltså filmat när de plågat kaniner!

Här kommer lite info:

Den ena filmen visar hur den andra kaninen stampas till döds i en källarlokal i Farsta, samtidigt som en man skriker ”ta den” till sin kamphund Lady. Hunden gnäller och gnyr men vill inte attackera kaninen. Den andra filmen är utomhus i snön i Skarpnäck och visar hur en av de fyra männen binder en kanin i bakbenen, dränker den i tändvätska och tänder sedan på pälsen. När hela kaninen är en levande fackla försöker den desperat komma undan. Först efter flera minuters kamp dör kaninen. Samtidigt skrattar kompisarna.

De åtalade:

Simon Svensson, född 1990-04-10 (nekar). Tidigare dömd för rån, misshandel, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman m m.

Emil Svensson, född 1992-01-22 (erkänner). Tidigare dömd för rån, vapenbrott, förberedelse till rån, brott mot knivlagen, stölder, narkotikabrott m m.

Danjel Skoglund, född 1988-11-02 (erkänner). Tidigare dömd för grov misshandel, olaga hot, misshandel, hot mot tjänsteman m m.

Kyösti Savander, född 1988-04-01 (nekar). Tidigare dömd för rån, övergrepp i rättssak, försök till mord, tillgrepp av fortskaffningsmedel, stöld m m.

Fina killar det här. Gå gärna in på "ratsit.se" och sök upp adresserna. Kanske några liter bensin i deras brevlådor skulle liva upp det lite för dessa sjuka familjer!

Måsta bara sansa mig lite innan jag fortsätter, är "en aning" upprörd...


WSPA

Lite trav:
Jag har inget emot våra nya "talanger" bland kuskarna men nog ser det märkligt ut när Daniel Redén, Marcus M Melander och grabbarna sitter i sulkarna och kör lopp samtidigt som Jorma, Torbjörn Jansson m.fl. får stå vid staketet och titta på?! Har verkligen våra stora kuskar tacklat av så mycket att långstroppparna helt tagit över...


Fricken:
Personligen så känner jag ingen som helst glädje i travsporten nu. Så länge Fricken ligger där han ligger så är det bara tomt! Det känns lite märkligt när jag sitter hemma i köket och tittar på segertavlorna där Jim vänder upp med Coritz Harold. Att Åsa och personalen håller oss alla uppdaterade genom Jim Fricks hemsida (www.jimfrick.se) är fantastiskt. Ni håller modet uppe på oss alla och nog faan ska vi få upp Fricken i form igen, så är det bara...

Olympiatravet i helgen:
Nybrink och grabbarna har kört helgens lopp i badkaret minst hundra gånger och vid alla tillfällen så har vinnaren missats! Det snackas om huruvida Nu Pagadi skall kunna hålla upp ledningen (chansen är 3 %). Sedan vem som skall kunna överta. Torvald Palema som lyckades skaka av sig Min Narkissos med en halv längd för några starter sedan kommer att få syna dödens, det är ett som är klart. När gruset lagt sig så har det blivit ytterligare en segerkrans till Ekerö. Grattis Stefan! Ja, där fick ni en bonusvinnare till helgen...


Carl-Erik Lindblom:
Var det någon som tittade på travet från Örebro igår? Calle satt upp bakom Quantum Beau i den 4e avdelningen. Lindblom fick vika fram spöet från start och efter att ha fått tokköra för att få ledningen så fick han genast svara ut en attack. Sedan var det ordentlig tömföring under resten av loppet. När handbromsen skulle slängas i 200m kvar så stack pållen istället undan till lätt seger! Vilken ruggig prestation!

Delta i undersökningen och vinn bensin för 3000 kr! Allt du behöver göra är att svara på ett par frågor om dina vanor och titta på några bra erbjudanden på nätet så är du med och tävlar!

Lite Elitlopp:
Jag kan inte påstå att jag hört så värst mycket surr kring årets Elitlopp ännu och då är det, trots allt, bara sex veckor kvar. Däremot så verkar det vara ett ordentligt drag kring Elitloppsfesten. "Hockeyligan" har som bekant klivit in mer och mer som partysamordnare i travet och nu verkar årets Elitloppsfest bli större än störst. Är detta bra? Inte vet jag. Men nog känns det som att tiden då Rolle Davidsson, Kihlas, Åke Lindblom och grabbarna gled runt på Lorry sista lördagskvällen i maj i sina konfirmationskavajer är en svunnen tid. Nu är det stekarna som tar över. Man börjar väl bli gammal...

Hur går det förresten för Djurparkslallaren nu? Jag har ju hela tiden hävdat att Nisses enorma framgångar på travbanan till 97 % berott på den enorma turen att ha fått "skrapa fram" Opal Viking på sin första trisslott. Förra året körde Stall Enqvist in 5,5 mille. Av dessa så kom nästan 5,4 från Opalen. På träningslistan finns för dagen 16 hästar förutom Opal Viking och dessa pållar har i snitt sprungit in 875:- i år! Raaaaap!

Så där ja. Nu tar vi helg. Ha en skön sådan så hörs vi igen.

Förra helgen var ju Super Khan stenklar på Mantorp. Han torskade, med en hals, till över 20 gånger degen. Jag är ledsen men här kommer en gottgörelse. Triton Sund tar jag på känsla men en riktig vinnare måste ha mer substans än så. Det är därför vi alla kan lasta in degen på Rano i sista avdelningen! Jag har fått klart och oddset bör hamna runt 9 gånger kebabtallriken.

Så får det bli...

3 kommentarer:

 1. Fan vilka vidriga as som plågar djuren. Bra att du lägger ut namnen...

  SvaraRadera
 2. Hej Dennis... Håller med dig helt att det är fel på människor som plågar djur, oavsett vad det är för djur! Däremot har du fel när du skriver citat "Kanske några liter bensin i deras brevlådor skulle liva upp det lite för dessa sjuka familjer!" Dessa killars familjer skäms nog för, vad deras söner har ställt till med och frågan är, om dom kan bo kvar i området? Killarna behöver hjälp och vägledning, om vad som är rätt och fel här i livet! Önskar dig en trevlig helg! Chibbe ( travaren.se )

  SvaraRadera
 3. Tack Dennis,
  De här killarna saknar nåt.
  Deras familjer skäms och de med rätta.
  Fortsätt att jaga de som misshandlar djur och värnlösa människor.

  SvaraRadera