Fredagsbrev, arkiv

19 mars 2010

Pölselandet agerar…

Idag är det taggarna utåt så jag börjar på en gång!

Tomas Olsson sitter som ordförande i Svenska Lammproducenterna. Han bedriver även djurfabriken Norrby gård i Kungsör. Där håller man lamm instängda från födsel till slakt! Är det några djur som absolut bör gå ute och som dessutom är så enkla att ha ute så är det ju lamm. Men muppen Olsson tycker att det är enklare och mer produktivt att ha dem inlåsta hela deras liv. I sin presentation av sig själv på lammproducenternas egen hemsida skriver han, “att producera bra slaktkroppar är högsta prioritet i lammproduktionen. Vi arbetar mycket med att finna rationella och lättarbetade lösningar och har provat alla möjliga sorters byggnader till djuren”. Som sagt, degen i fokus och djuren i femte hand. I Sverige äter vi ju ganska lite lamm och det är ju synd. Nästan allt lammkött som importeras till Sverige kommer från djur som gått ute. Nu måste man alltså börja bojkotta SVENSKT lammkött pga.. puckon som Olsson! För jävligt tycker jag.

Hör gärna av er till Tomas Olsson och hör er för om han tänker släppa ut de små lammen eller fortsätta att köra uppfödningen i en inomhusfabrik.

olsson

Tomas Olsson

Telefon: 070-687 08 61

E-post: tomas.olsson@u.lrf.se

 

 

Vi går vidare:

Stc är verkligen kundfientliga. Från Stc dräller det in fakturor i jämn ström. Ibland är det boxhyror på tävlingsdagar där de 4 spadtagen spån kostar nästan 500:- Annars så är det anmälningsavgifter, licenser, påtvingade försäkringar och annat smått och gott som pryder fakturorna. Eftersom Stall Rosas hästar presterat “något under medel” under en tid så blir det sällan kvittningar med insprunget. Nej, det är bara att pytsa in. Nu var det ebb i kassan för någon månad sedan och Stc kastade iväg ärendet till Lindorff (låter som en gammal tysk nazist) inkasso. Väl där så går resan till kronofogden i en rasande fart om man inte är med på noterna. Nu fick jag i alla fall ett brev från Nazist inkassot och då kunde jag konstatera att Stc hade “delat” min påminnelse i två delar. På så sätt kunde de mata på med dubbla inkassoavgifter! Nog är väl det här underbar kundvård av de fattiga trashankar som driver travsporten i mörkret?! Som sagt. EN påminnelse från Stc blir TVÅ ärenden hos inkasso. Tack för kaffet…

 

Dansk folkeparti visar vägen!

Att sk. “flyktingar” kommer till Sverige då de flytt från hemlandet i rädsla för sina liv är ju inget ovanligt. Dessvärre är det inte heller ovanligt att dessa “flyktingar” senare reser hem på semester regelbundet! Alltså till det land de flytt ifrån! Det finns även massvis med exempel på personer som moffat åt sig en “förtidspension” i Sverige för att sedan “flytta hem” igen och få degen med sig! En integrationspolitik som är under all kritik naturligtvis. Vad görs då åt det här hemma? Inte ett dugg. Men våra grötgrannar har agerat. Nu får de som vill resa hem till hemlandet sitt uppehållstillstånd indraget i 10 år! Vilken kanonidé. Dessutom skall inte invandrare som plockar ut socialbidrag få hämta upp anhöriga heller. Man vill att de först bör ha klarat av att ordna sin försörjning på egen hand. Nu väntar vi bara på att Sverige skall agera. Hur lång tid kommer det att ta? Vi får hoppas att valet i höst kan påskynda det hela en smula…

 

Trav:

Så åkte då till slut även Stig H dit för dopning av travhästar! Ja, jag vet. Han är oskyldig osv… Jag tänker inte spekulera i huruvida det är en olyckshändelse eller liknande. Jag blir bara förundrad över de aktivas reaktioner. Stig H själv säger, “Men de flesta förstår att vi i mitt stall inte medvetet skulle ta risken att använda ett otillåtet preparat”. Skulle det betyda att vi kan anta att andra tränare som åkt dit för samma sak kanske skulle ha gjort det medvetet?! Även Forsgren och Uhrberg verkar hålla med. Jag är naturligtvis av samma åsikt. Stig H har ju inte gjort detta medvetet. Det är bara det att flera tränare har “åkt dit” genom åren men nu när det är självaste Stig H som trillat dit då skramlar det om att han skulle ha högre moral och trovärdighet än andra. Själv anser jag att trovärdigheten inte kan mätas i framgångar. Däremot kommer nog “sabotage tesen” att drivas flitigt i framtiden…

Läs mer här!

 

Melodifestivalen:

Jag tippade ju Anna men lade in degen på Peter Jöback. Det sket sig. Landets korvryttare och flatsmällor var inte alls med på noterna så det liret flög all världens väg. Under Elitloppshelgen så går ju Eurovision Song Contest i Oslo. Anna Bergendahl har toppchans, vi återkommer då det drar ihop sig!

 

Let´s Dance:

Jag tippade ju att Molly skulle kliva av förra veckan och det liret gick ju fint. Nu “rasar” alla dansnördar! Willy är kvar och de “riktiga” dansarna åker ur. Men fan, det är ju bara att rösta. Demokrati kallas det. Jag läste att Tony Erving i Juryn blivit polisanmäld av något spelbolag. Han anses manipulera med resultatet i sin iver att få bort Willy. Jag önskar verkligen att Willy hänger kvar till finalen men tyvärr så kommer det inte att ske. Han åker ikväll och UNIBET ger höga 1,55 i odds om Willy åker ut!

Registrera dig här och spela på Willy så får du dubbelt upp på det du sätter in! Du kan alltså inte förlora, bara vinna… 

 

Nej, nu får det vara nog för idag. Ha en skön helg så höres vi. V-75 på Färjestad denna gång och jag har fått information om riktig klaring redan i första avdelningen. Giddman var namnet och vi säger grattis till Stenströmer och Jakobsson!

 

Här kan du hålla koll på alla odds på spelen och jämföra!

 

Veckans videotips! Jag såg nyligen den nya Beckfilmen “i stormens öga”. Filmen var halvdan och Gunvald har tacklat av. Tacka vet jag den gamla hederliga Gunvald. Se och njut!

 

Så får det bli…

2 kommentarer:

  1. Ang. Det där om räkningar från STC. Det har hänt oss också. Men då skickade dem hela beloppet till inkasso och kronofogden fast mer än hälften var betalt enligt överenskommelse. Vi överklagade och skiten gick till domstol. Och vi vann!!!!! Helt otroligt. Det trodde jag inte på själv ens.

    SvaraRadera
  2. Rättegång kanske man ska skriva. Det är lite mer rätt än domstol. :-)

    SvaraRadera