Fredagsbrev, arkiv

12 mars 2010

Elände!

Olyckan som Jim var inblandad i vid onsdagskvällens tävlingar ute på Solvalla var fruktansvärd. Som tur är så är olyckor likt denna ganska sällsynta men det har ju Fricken ingen glädje av nu. Jag vet att det är många som håller alla tummar som finns att Jim snart skall kvickna till och att vi snart får höra att det skall ordna sig bra. Jim var ju min stora idol när jag som 13 åring började hänga på Solvallas stallbacke. Jim höll ju till i Rättvik men kom ganska ofta ner till Solvalla för att tävla. Hasse Bunter och Vulcan var mina favorithästar. Vulcan var en av de första hästar jag fick köra när jag var ute på Östuna gård när Jim lastat ner verksamheten och flyttat dit!

Idag känns det väldigt tungt. Utan Fricken så skulle travsporten bli ännu tråkigare. Jim tillhör ju den borttynande grupp av travtränare som gör HELA JOBBET! Sköter hela verksamheten samtidigt som han kör alla hästarna i loppen. Det är heller inte ovanligt att han kör bussen med hästarna till tävlingarna.

Som sagt, nu håller tummarna för att Fricken snart skall vara tillbaka. Dalmasar är stenhårda…

Mer om Frickens åktur här!

Let´s Dance.

Ok jag hade fel! I och för sig så är det skönt när korvryttaren Tony i juryn gör ner Willy så mycket han kan och som svar på det så tokröstar folket istället! Sånt är riktigt härligt. Visst, Willy dansar inte alls lika bra som t.ex. Stefan Sauk men vem är det som hävdar att Let´s Dance är en danstävling?! De som verkligen brinner för dansen och dess tävlingsmoment sitter naturligtvis inte i soffan och moffar ostbågar med ungarna en fredagkväll. Nej de stryker kråsskjortor, putsar dansskor och packar inför helgens alla dansbegivenheter. Let´s Dance är ett underhållningsprogram och inget annat. Vore det ett renodlat tävlingsprogram så skulle de valt ut de tävlande bland landets topp tio lista bland elitdansare och då hade programmet haft ungefär 15 000 tittare…

Folk gnäller på att Willy är kvar och skriker om ”fiasko” och liknande. Ungefär som när Bengt ”rufflaren” Westerberg reste sig ur soffan på valnatten då Bert Karlsson, invald av flera hundra tusen väljare kom och satte sig. Westerberg ville inte acceptera ett demokratiskt valresultat och gav således långfingret till alla som röstat. Nu verkar det vara samma sak med Willy i Let´s Dance. Och till dem som gnäller säger jag bara. Ring och rösta då, era snåla jävlar…

Själv tänker jag rösta på Willy hela vägen nu! Jag hoppas att många hänger på. Vi lirar på att Molly Sandén åker ut i kväll och på det får vi 1,95.

Melodifestivalen!

På lördag smäller det i Globen. 10 bidrag tävlar och jag ger er här mina betyg samt ett stenklart lir!

clip_image001

1: Darin

Odds UNIBET: 6,50.

Stallchefens omdöme och betyg:

Darin är nog den artist i tävlingen som har mest “stjärnglimmer” över sig. Framträdandet är i och för sig inte speciellt märkvärdigt. Det är mycket titta i marken, ledsna ögon och annat men det glimmar lik förbaskat rätt bra om Darin. Tyvärr så är det ett minus att starta finalen med en ballad.

Betyg: 4

clip_image002

2: Pernilla Wahlgren

Odds UNIBET: 75,00.

Stallchefens omdöme och betyg:

För alla som älskar schlager så är ju Pernillas bidrag det enda rätta. hade Amy Diamond framfört låten istället för tant Pernilla så hade det varit större vinstchans. Wahlgren kommer att få många röster från spridda grupper och är garanterat topp fem.

Betyg: 3

clip_image003

3: Andreas Johnson

Odds UNIBET: 35,00.

Stallchefens omdöme och betyg:

Låten är ok men Andreas ser bara skitnödig ut där han står och hänger över mikrofonstativet i sin fula gröna jacka. Dessutom har han redan provat melodifestivalen till förbannelse utan att lyckas. han gör det inte den här gången heller.

Betyg: 2

clip_image004

4: Timoteij

Odds UNIBET: 4,50.

Stallchefens omdöme och betyg:

Jag älskar den här låten. Som Nordman utan “pulver” eller Sarek utan skinnfällar. Tjejerna är söta och “goa” och framträdandet är lite udda. har vi otur så kommer folket att tycka att låtsasflöjteri, dragspel och annat. Det kan bli sol eller pannkaka.

Betyg: 4

clip_image005

5: Peter Jöback

Odds UNIBET: 35,00.

Stallchefens omdöme och betyg:

I balladträsket tävlar även Peter Jöback. Han sjunger skiten ur hela gänget och är faktiskt ruskigt snygg. Ljusshowen är magisk. Det enda som oroar är väl att Jöback har sin feta musikalstämpel i pannan men det kan nog vägas upp av att hela fjollträsket gör vågen. UNIBETS odds är dessutom sinnesjukt högt!

Betyg: 5

clip_image006

6: Ola

Odds UNIBET: 50,00.

Stallchefens omdöme och betyg:

Nej, det här är bara för klent. Han kan studsa runt hur mycket han vill, det blir aldrig en plats bland de fem ändå.

Betyg: 2

clip_image007

7: Jessica Andersson

Odds UNIBET: 20,00.

Stallchefens omdöme och betyg:

Finalens enda “riktiga” eurovisions ballad. Det är vackert men…… tråkigt. Numret blev så klent att man blev tvungen att slänga in en cellist i rutan. Det hjälper inte och låten är för klen.

Betyg: 2

clip_image008

8: Salem Al Fakir

Odds UNIBET: 3,50.

Stallchefens omdöme och betyg:

Det här är ett fullblods musikgeni! Tyvärr så tro jag inte att folket i sofforna förstår storheten och de gultandade i Ösat skulle inte fatta ett dugg i en eventuell final. För mig är det nog det bästa under kvällen och oddset är lågt. Kan det verkligen räcka?!

Betyg: 4

clip_image009

9: Anna Bergendahl

Odds UNIBET: 2,15.

Stallchefens omdöme och betyg:

Hon är ful snygg och har en låt som ger ståpäls omedelbart. När kameran under låten glider in bakom henne så man ser publikhavet så är det magi! Tyvärr så har hon nu plötsligt skrivits upp som favorit, en tjej som nästan ingen mindes från Idol. Detta gör att många kommer att “glömma” och rösta. Hon kan absolut vinna och dessutom så skulle det ge oss en bra chans i den stora finalen i Norge senare.

Betyg: 4

clip_image010

10: Eric Saade

Odds UNIBET: 6,50.

Stallchefens omdöme och betyg:

Låten är en klen BWO kopia och killen har hybris. Om nu sambon Molly Sandén åkt ut ur Let´s Dance under fredagskvällen så tror jag på ett upprepat fiasko även här. Då hjälper det inte att knatten tar en dusch i stället för att sjunga själv i slutet av låten.

Betyg: 2

Avslutningsvis så kommer då här mitt tips. Det står mellan Darin och Anna Bergendahl. Timoteij kan, även de vara bland de tre men vi skall ju ha sköna stålar och när UNIBET skänker bort 35 gånger degen på Peter Jöback så bara måste jag lira. Häng på!

Registrera er och gå in och lira här!

Stanna hemma! Nu kan du köpa parfym billigare än tax-free och dessutom få det hemskickat. Handla tryggt mot faktura!

För övrigt så hörde jag precis att flatsmällan och tillika vänstermuppen Pernilla Calmerfalk precis fått igenom en motion till Vänsterpartiets vårkongress om “det tredje könet”! Tydligen något för alla förvirrade som inte vet om de är hane eller hona… Lycka till min kära Pernilla, du verkar verkligen sund och klok.

flatis

Pernilla Calmefalk, kvinnan som inte

vill vara hane eller hona…

Nej mina vänner. Nu drar jag vidare och önskar er då en skön helg. Förra helgen så satt ju liret stenklart och det kommer att bli samma visa i brunostens vagga till helgen! 5:e avdelningen är ett långlopp och där har vi fått en riktigt skön vinnare till 28 gånger smeten. Main Ås var hästen! Spöförbud i Norge men Tobbe behöver inget spö!

Så får det bli…

1 kommentar:

  1. För en gångs skull har du kommenterat rätt om årets melodifestival. Anna vinner.

    SvaraRadera