Fredagsbrev, arkiv

05 mars 2010

Kupering förbjudet…

Sedan flera år är det i Sverige förbjudet att kupera hundar. Kupering, dvs. skära bort och klippa av kroppsdelar på sina husdjur förekommer fortfarande i många länder. Hunden föds med svans men den är tydligen inte önskvärd hos många hundägare?! Även öron klipps ibland till för att uppnå “rätt form”. Själv skulle jag tycka att det skulle se trevligt och lite skojigt ut om man kunde amputera taxar precis ovanför knälederna fram. Kan ni se framför er vilken “fräck” lutning det skulle bli på lilla vovven då.

Nu har tydligen galenskapen avtagit i Sverige och hundarna får behålla sina svansar. Värre är det för ett flertal pojkar och flickor i gamla Svedala. Där skall det amputeras och snittas! Som vanligt är det muslimerna som står för dårskapen men det finns även andra grupper av folk där kupering (omskärelse) anses vara en självklarhet. Vissa stollar hävdar att omskärelse på pojkar minskar risken för HIV! Ungefär lika begåvat som när Påven med mössan hävdade att kondomer spred HIV… Läkarhuset i Skärholmen och Resevaccin center i Tumba bedriver idag omskärelse för fullt. Skulle det vara så att ni känner er sugna på att fixa till sonen lite “där nere” så kan ni boka tid på Omskärelsecenters egna hemsida. Bokningsformulär finner ni här!

Även flickor blir omskurna. Naturligtvis samma galenskap men dessvärre betydlig mer smärtsamt för tjejerna! Här finns tre olika metoder att tillgå och det är bara fantasin som sätter gränser.

Typ 1: "Sunna"
Borttagandet av "förhuden" över klitoris. Ibland utökat till att delar av eller hela klitoris skärs bort.


Typ 2: Klitoridektomi
Hela klitoris skärs bort tillsammans med delar av eller hela de inre blygdläpparna.


Typ 3: Infibulation (även kallad faraonisk omskärelse)
Hela klitoris, de inre och delar av de yttre blygdläpparna avlägsnas och huden sys sedan ihop. Endast en liten öppning lämnas så att mensblod och urin kan passera. Vid giftermål måste kvinnan öppnas för att mannen ska kunna tränga in vid samlag.

Typ 3 verkar lite krånglig… Det är ungefär 6 000 flickor om dagen som blir utsatta för dessa övergrepp. Här är det mest i Afrika som detta förekommer, även Egypten praktiserar omskärelse. Sedan kan vi kan bara ana hur många hobbykirurger det åker runt i Sverige och skär sönder flickor. Allt detta är naturligtvis fullständigt vansinne och att de hjärnor som ligger bakom dylika övergrepp måste helt enkelt ha någon form av defekt! Vad manlig omskärelse beträffar så hävdar dess anhängare att detta ingrepp skall anses “helt naturligt”. Visst, tjena. Rätt som det är så har vi väl en trend bland dalmasar och samer spridit sig, där rakblad och knivar kommer höra till vardagen då man åker med smågrabbarna till badhuset…

Källa: Amnesty, Omskärelsecenter.

4 platser återstår till Senior resan till Phuket i höst! Klicka här.

Vi lämnar galenskapen och kastar oss in på Let´s Dance. Förra veckan stod det mellan Gudrun och Molly. jag räknade ut Molly och lirade. Gudrun åkte och mitt lir åkte i soptunnan. I kväll står det mellan Molly Sandén och Willy. Om Molly åker så får vi 1,65 på UNIBET och för Willy får vi 4,50. Oddset på Willy känns helt rätt och jag tror tyvärr att det tar slut ikväll och då tröstar det en aning om man har en tvåhundring i “stödlir”. Nästan en lax in när Willy åker ut!

Registrera och lira här!

Melodifestivalen!

I morgon är det “andra chansen”. Här möts de 8 bidrag som inte nådde ända fram till Globen för att tävla om de sista två platserna. Upplägget är “kvartsfinaler”, “semifinaler” och “final”. Nu har ju Fricken laddat med 7 mobiltelefoner och även kört hård lobbyverksamhet för Kalle Moraeus och Orsa spelmän! Åke Sundberg, Claes Eskilsson, Witasp och en pensionärsförening i Rättvik skall dela ut flygblad under både fredag och lördag i sin kamp att få med Kalle och gänget till Globen! Jag har ju själv tippat dem som vinnare av hela tjottaballongen men nu har det dykt upp lite farliga motståndare. Jag återkommer med det slutgiltiga tipset för Globen nästa fredag. Nu i helgen gäller det ju först att få med Kalle Moraeus och gubbarna till finalen. Vägen dit sker via följande:

I första kvalet så möter Kalle en krullhårig tönt med käpp som leker BWO. Jag räknar kallt med att muppen får knäcka käppen över knäet medan Kalle och gubbarna går vidare!

I andra kvalet möter Kalles gäng Alcazar eller Jessica Andersson. Här blir det knepigt. Möter de Alcazar så går de vidare lätt men skulle det vara Jessica så blir det stenhårt!

Vi hoppas att Alcazar slår Jessica och möter Kalle för så går de till Globens final. Melodifestivalen på lördag kväll blir således en riktig rysare. Inte missa!

Summering: 2 bidrag skall till Globen och vi lirar på två och kan få full pott.

Kalle Moraeus och Orsa spelmän till Globen: odds, 7,00.

Crucified Barbara till Globen: odds, 2,25.

Lira båda och håva in deg!

Registrera dig på UNIBET och lira på melodifestivalen. 1000 Kr i bonus!

Lite trav:

Kari “protestgolfar” i Frankrike. Tja, så mycket protest är väl svårt att finna i detta men det “skramlar bra” i travmediet i alla fall. Lähdekorpi är en utomordentligt skicklig tränare men det är tydligen väldigt beroende på vilken typ av häst han får in i träning. Åke Lindblom är ju en tränare som fått släppa iväg fina hästar som tjänat grova pengar i hans träning för en flytt till Karifabriken. Nu råkade det vara så att dessa hästar inte var några “vanliga skinnbitar” utan ganska knepiga djur.

Mumbo Jumbo, en Mack Lobell valack som Åke kört in dryga halmillen med försvann ju till Kari. Att få bra resultat på en valack efter Mack Lobell är inte lätt men Åke lyckades som sagt mycket bra. Inte en enda seger och bara knappa 50 000:- in på kontot det senaste året hos Kari.

Lugdunum. Det här var ju ett högriskprojekt som Lindblom lyckades förvalta fantastiskt bra. Han var svår från start, hetsig och var knepig att hålla fräsch. Nästan 2 miljoner inkört innan han tvingades lämna Gröndal för sin färd mot fabriken i Holm. 50 000:- in på ett år hos Kari talar sitt tydliga språk.

Ryan Trot. Det är möjligt att Ryan var en rusare med tveksam moral även hos Åke men dryga 900 000:- på kontot och ett rekord på 11,4 blev facit hos Stall Lindblom. Sedan ett halvår så står Ryan Trot hos Kari och där har det ramlat in 25 000:-

Jag hävdar fortfarande att Kari är en duktig tränare men då krävs det att det är “enkla djur” som fungerar i stordrift, handlar det däremot om lite mer komplicerade hästar så är det tydligt att det krävs travtränare med högre kompetens, typ Åke Lindblom…

Designa din egen klocka.

Nej mina vänner. Vi säger tack och hej för den här gången. Det har varit lite oflyt ett tag på liret nu. Därför är det dags att ställa allt tillrätta igen. Det blir duggregn nere på Jägersro i helgen. En fin vinnare hittar vi i 4:e avdelningen. Tipsmupparna mumlar om Boman och det får de så gärna göra. Då får vi 11 gånger på Notre Crown!

Förresten så måste jag dela med mig av en liten video igen. Staffan Hildebrand är ju regissören som gjort så många underbara filmer där han skildrar “äkta” ungdomar. För er som brukar se när Paolo Roberto står i tv4+ och lagar mat med sina fastrar eller pekar med hela handen i Robinson så är det kanske på sin plats att påminnas om hur denne charmknutte började sin mediala bana. Detta skedde just i en film av Hildebrand och där fick Paolo verkligen jobba med känslor och finlir. Lars Norén sägs ha sett Paolo i detta mästerverk och sedan gått ut på sin balkong och skrikit, “- filmkonsten har nått en ny nivå, Roberto till Dramaten nu!”.

Spara upp till 50% på din märkesparfym. Handla tryggt mot faktura!

Så får det bli…

1 kommentar:

  1. Underbart Fredagsbrev igen!
    Du e den "riktiga" Kungen...

    SvaraRadera