Fredagsbrev, arkiv

26 februari 2010

Hedin på vingel…

Vi börjar med Olle Hedins styrning i onsdags på Solvalla med Lage. Han blev ju sågad vid de berömda fotknölarna när han höll på att köra omkull Brian Key i sin iver att komma ut från rygg ledaren. Tv4 vevade upploppet framifrån ett tiotal gånger och där fick vi se hur Hedin är nära att fälla Brian! Men sanningen är den att styrningen egentligen inte var speciellt “ful”. Om man tittar noga så syns det i och för sig tydligt att Hedin trycker sig utåt i banan över upploppet. Peter Walltin gjorde vad han kunde för att trycka tillbaka Hedin. Det är när Hedins sulkyhjul glider förbi Walltins som de plötsligt åker ut en halvmeter i banan och nästan fäller Brian Key. Klantigt? Ja visst. Men jag vill nog påstå att det såg värre ut än vad Olle hade tänkt sig…

 

Spara upp till 50% på din märkesparfym. Handla tryggt mot faktura!

 

OS rullar in i sista veckan och pucknissarna har tackat för sig. Det är klart att man inte, av ett lag vars spelare tjänar dryga 20 millar om året på sin sport, kan begära någon medalj. De överskattade mupparna har varit ute på “allmänhetens åkning” och då tar det slut helt enkelt… I övrigt så kan man väl säga att de svenska presterade ungefär som förväntat, dvs. hyggligt men inte mer.

 

Lite trav igen:

I onsdags träffade jag en kompis och tillika travtränare med gutedialekt i Solna centrum. Hans årliga semester nere i Rio stundade och hans beslut att nyttja skjuts med sin medresenär, Jan Raumer får nog ses som både vågat och chansartat. Att lägga punktlighet i händerna på travtränare Raumer är ungefär detsamma som att placera Kristina Lugn som huvudansvarig uppe i Arlandas flygtorn under högtrafik! Jag är som sagt inte alls säker på att Gutetränaren verkligen sitter med en drink i handen och en Brasilianska i knät vid det här laget men är det så så får vi önska honom en varm och skön semester…

Let´s Dance!

Precis som jag sa så åkte Elin Kling ut ur programmet med dunder och brak förra fredagen. Oddset var väl inte speciellt högt men ändå ok. Det borde vara dags för Gudrun Schyman men jag tror nog ändå att Molly Sandén får kliva ur pumpsen i kväll! Oddset på UNIBET är nu 3,25 på Molly! Vill du registrerar dig för spel så gör du det här!

 

Sedan är det ju den 4:e omgången i Melodifestivalen som väntar på lördag. Jag tippade ju både  Timoteij och Darin till Globen men oddsen var usla och det blev ett chanslir på “Elin Lanto” men det sket sig totalt. Nu är det då dags för sista omgången och de åtta bidrag som tävlar håller tyvärr märkligt låg nivå.

 

Peter Jöback:

Visst, det är kvalité och det är svulstigt men ganska musikaltråkigt. Nu verkar dessutom lille Jöback blivit “gubbe” och det ger inga extraröster. Naturligtvis är han storfavorit till en direktplats i Globen men 1,60 är för lågt för att vara spelbart.

 

Py Bäckman:

Gammeltanten har förvisso skrivit massor med musik och texter och det hon skrivit för Nordman är ju helt ok. Här har hon dock rökt ner sig till den milda grad att det blir obehagligt uselt. Vidrigt dålig låt helt enkelt.

 

Pernilla Wahlgren:

Den beryktade Wahlgrenkräksjukan har ju härjat fritt under snart 30 år i Sverige och är man inte vaccinerad så blir man här garanterat smittad med svåra kräkanfall som följd. I annat fall så är det här en helt ok låt som jag faktiskt tror går direkt till Globen. 2,50 är lite lågt men i alla fall ett rätt säkert spel. Vi kliver in med degen från Elin Klings utdansande förra fredagen. Lira tungt!

 

Lovestoned:

Tralligt och sömnigt. Globen är uteslutet men kanske de halkar in till “andra chansen”.

 

Anna Bergendahl:

I Idol var hon ju en ganska tråkig figur med utslätat agerande. Tror inte hon ändrat på sig. Låten är lagom sorglig men jag tror bara hon kommer “leka” ledsen på scenen. Tack och hej…

 

Neo:

Stort hår kanske går hem i stugorna. Han låter väl ungefär som Bröderna Rongedahl. Mycket falsett således. Andra chansen kanske?!

 

Sibel:

Med äkta GrodBritney knarr på rösten så har den lilla sparven från idol spottat upp sig ordentligt. Jag gillar låten och är övertygad om att hon slåss om en finalplats i Globen mot Pernilla och Korvis Jöback.

 

Noll disciplin:

Det var ett bra tag sedan “Jumper” stod och sjöng, Tapetklister och plötsligt åker vi 10 år tillbaka. “Tuffa” knattar med käcka snedbenor som vill låta stenhårda blir nästan alltid komiskt. Det här är inget undantag. Om dom här smågrabbarna går till Globen så får vi 15 gånger degen på UNIBET! Bidraget är naturligtvis fullständigt värdelöst men med erfarenhet av de tjejer i yngre tonåren som har sina sovrum på vår övervåning så bävar jag! De har fruktansvärd musiksmak och tycker oftast att de gräsligaste grabbarna med byxorna hängande i knävecken är de läckraste som finns. Fjortisarna kommer att rösta upp kontantkorten på fem minuter och ska ni ha ett skrällbud så kan ni göra er beredda på snedlugg i Globen!

 

Nästa helg så är det “andra chansen”. Därifrån skall ju Fricken se till att Kalle Moreaus och Orsa Spelmän kommer vidare till Globen. Redan här och nu så kan jag tala om vem som vinner hela tjottabalongen i Globen. Vinner gör, Darin! Jag gillar honom inte alls egentligen. Vare sig med eller utan tandställning men å andra sidan så har jag inte mycket övers för Fredrik B Larsson heller men han vinner lopp (ibland) ändå! Det fina i kråksången är att vi idag får feta, 6 gånger smacket när confettin sprutar över Darin i Globen. Detta är ett kanonodds som garanterat kommer att sjunka när vi närmar oss finalen. Således:

Lira hur mycket som helst på Darin som slutsegrare i Globen.

Registrerar er på UNIBET här!

 

När Darin sopat rent i Globen så kan ni beställa en kaka på posten till undertecknad. Det kan ni göra här nedan!

Postkakan.se

Idag var jag kallad som vittne till Stockholms tingsrätt. En av mina kollegor blev tvungen att lägga ner en ganska aggressiv klient på golvet förra året. En tjej som har mer än 6 misshandelsdomar på sig där hon slagit och misshandlat både klienter och personal. Nu plötsligt så skall då min kollega få “stå till svars” för sitt agerande i tjänsten. Klienten fick inga som helst skador och hon blev uppsläppt så fort hon lugnat sig. Skulle min kollega som arbetat prickfritt i snart 15 år inom tvångsvård bli dömd för misshandel så kan vi slå igen alla LVU och LVM hem. Då går det inte längre att bedriva en bra och säker vård.

Hela rättegången var lite av en fars. Den enda som försökte driva på var åklagaren och den kostymklädde mannen har nog hängt av sig kavajen och hällt upp sin avec i Djursholmsvillan vid det här laget. Totalt ovetande om hur det fungerar på en låst avdelning med utåtagerande klienter med kriminell bakgrund. Dom kommer nästa fredag.

 

Som sagt, en stressig dag och ett sent Fredagsbrev. Jag vill i alla fall önska er alla en skön helg och även ger er en stenklar till helgens V-75:a. Förra lördagen var det ju tänkt att Fricken skulle sätta dit Carambole P åt Westholm men pållen fick “käka hjälm” hela upploppet så det blev ju liksom fel. Den här gången har vi fått in tips på en häst som inte bör fastna i alla fall. Ecupos Bitte i avdelning 6! Skratta ni. Det skall jag med göra när degen håvas in. En dubbel med Ecopos Bitte gånger alla känns nästan perverst skönt!

 

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar