Fredagsbrev, arkiv

19 februari 2010

Det är mycket OS nu...

Delta i undersökningen och vinn 3000 kr att handla för hos din närmaste mataffär!

Jag skall villigt erkänna att jag inte tillhör de mest fanatiska sportfånarna men visst har det fladdrat förbi en och annan trikåklädd jeppe med snoret rinnande ur snoken hemma i tvn. För visst är det mest långskidor vi får se?! I skidskytte fick vi se en guldbragd av Björn Ferry! Denne Björn som även är en hejare på glaskonst. Han har ju designat den eleganta "penisvasen" som bekant!


Björn Ferrys konst!

Egentligen är väl skidskytte en ganska märklig sport. Du behöver inte vara den bästa skytten och du behöver inte åka snabbast. Det kan bli guld ändå... Förresten, varför tar man inte in bössan i flera OS grenar? Jag skulle verkligen vilja se den ryska korvryttaren Jevgenij Plusjenko kliva in på konståkningsarenan och starta upp med trippel Salchow för att sedan fortsätta med en hederlig Rittberger. Efter denna starka inledning så sliter då Jevgenij av sig bössan, slänger sig ner på isen och blåser av en "femma" utan en enda bom för att sedan avsluta med en piruett och en spagat poose. Här skulle det bli fart på konståkningen vill jag lova!


Svarta trikåer och vapen...

En annan gren som skulle ge ordet "precision" en ny innebörd vore ju Bob! Tänk er 4-mans boben. Efter tre kurvor så är de uppe i dryga 120 km/h. Då, precis då laddar bobåkaren längst bak i boben sitt gevär och skall sedan med enormt fokus under en raksträcka försöka sänka alla fem prickarna på skjuttavlan innan det bär iväg in i en skarp högerkurva. Då gäller det gäller att vara snabb... Som sagt, OS skulle kunna vara mycket mer spännande med fler gevär.

Vad skall man då säga om Anja Persson?! Ena dagen så blåser hon omkull i hundra blås efter en flygtur på dryga 50 meter, far fram i ett snömoln och blir liggande. 24 timmar senare kör hon nytt störtlopp och även slalom vilket ger ett underbart Brons! Jag är djupt imponerad.
Kuskarna i Sverige skall snart tvingas bära säkerhetsväst, jag tror att Anja kör utan...

Jobba hemifrån!


Trav:
Jag lider med Erik Svensson. Hans största reklamhäst, kanske borta från allt tävlande pga. en Blystyrning INNAN start! Naturligtvis så dundrade Benny Danielsson inte på Svensson med flit, men faan vad klantigt. Hade jag varit Erik Svensson så hade nog Danielsson haft lite "snenäsa" idag men Erik har verkligen sansat sig. "- Ja, det är väl standard böter för en så här grej, men det blir inget bättre om det är högre böter heller. Man ska komma ihåg att han gör ju inte det där med vilja, " säger Erik. Heder åt Svensson och så får vi hoppas att Bambino lyckas återhämta sig.

Mattias Stenby:
Snacka om att byta ner sig. Från att sitta på finstolen ute på Solvalla så har han nu blivit tipsnisse på en usel B-sajt. Kan vi vänta oss samma utförsresa som för den gamle räven Harald Treutiger?! Denne "goa grabb" hade 1,5 miljoner tittare när han ledde "24 karat" för Svt. Sedan blev det "Robinson". Här någonstans hände något. Är det någon som minns "Kannan"?! Rakt ner mot avgrunden. "Jakten på Ökenguldet" fick i alla fall lite kultstatus för sin totala kalkonstämpel, INGEN tittade. Kunde det bli värre? Ja, det kunde det. "Lingo" övergick i "Prat i kvadrat". Nu var Harald verkligen nere i källaren. "Rena rama sanningen" och "Valvet" torde väl då ända vara allra längst ner på listan?! Inte då. Lite senare fick vi se Harald testa Fendrar, spinnackers, spritkök och karbinhakar i programserien "Kasta Loss". Detta sändes i tv4+ under en tid då kanalen nådde ut till c:a 9 % av Sveriges befolkning! I ett sista desperat försök till revanch så klev han in och tog över "Bingolotto" under ett kort tag. Det var då som programmet hotades av nedläggning. Vad Harald gör idag har jag ingen aning om. Kanske han sitter som tv-recencent på någon usel B-sajt för tv tablåer...

Över till annat:
Om inte Elin Kling dansar ut ur Let´s Dance i kväll så osar det röstfusk! Jag lirar på det och ser detta som ett hundra säkert lir!

Sedan är det ju dags för en ny deltävling i Melodifestivalen. Denna gång kör man i Göteborg. Förra veckan blev tipset lite snett. Kalle Moraeus hade halsinfektion och Fricken hade tomt på kontantkortet så rösterna blev lite för få. Det räckte till andra chansen och tills dess räknar vi med massröstning från Jim...

Nu i helgen tävlar följande:

Darin:
Darin är naturligtvis storfavorit men låten är tråkigare och simplare än man kunnat vänta sig. Trögt och segt, även utan tandställning.
Betyg: 3


Alcazar:
Tralligt och dansigt. Alcazar låter likadant varje gång, dvs. helt schlager OK.
Betyg: 3

Elin Lanto:
Här sjunger Elin med bebisröst och är supertöntig!
Betyg: 2

Timoteij:
Låter ungefär som Sarek fast nyduschat. Jag gillar låten, men undrar om det är fler som gör det?
Betyg: 3

Erik Linder:
Ted Gärdestads storebros har skrivit texten. Jag är något tveksam till att det räcker. Däremot så är nog Erik given uppe i Knutby. Vilken manisk blick!
Betyg: 3

Getty Domein (narkotika dömd):
Fram med bongotrummorna och tryck in benet genom näsan. Bara ritualslakten som fattas. Skulle nog funka perfekt i Kongo men inte i Götet...
Betyg: 2

Johannes Bah Kuhnke:
Alice Bah skäms och det med rätta. Dynga helt enkelt.
Betyg: 1

Crusefied Barbara:
Snälla tjejer sjunger låtsashårdrock. Mer sprit i brudarna och de kanske åker ända till Globen, annars inte.
Betyg: 2

2,08 i odds på Darin till Globen är sjukt lågt! Jag hade bokat det lätt! Ungefär 3 gånger på Timoteij är, även det för lågt för att vara spelbart. Vi kör en rövare. Elin Lanto till Globen! Odds: 7 gånger degen!1000 Kr i bonus. Lira på Melodifestivalen!

Veckans Lika som bär!

Blir det Takter eller Andreas i Globen?
Nej kära vänner. Nu får det räcka för den här gången. Jag höll på att knipa under hela Fredagsbrevet men nu gick det inte längre. När Timo Nurmos lät Sahara Dynamite starta i förra årets Elitlopp med 2 graders hälta så visade han att han faktiskt bara är en simpel gruvarbetare från Öst. Hästar som lämnar Timos träning är, nästan uteslutande, i bedrövligt skick. Visst, Stall Nurmos kör in massor med pengar men hela verksamheten verkar forcerad till bristningsgränsen. Allt kommer ikapp och i år tror jag nog att det rasslar in grus i maskineriet för bonntränaren ute på Fituna...

Ni skall få en riktigt fin vinnare av mig till Bergsåker. En av Sveriges skickligaste kuskar, Jim Frick är där uppe. För er alla er nätpokerspelare och nya hästägare kan jag berätta att Fricken är en kusk som körde häst som en gud redan när Daniel Redén bakade pepparkakor på dagis. Nu har Jim fått chansen bakom Westholms Carambole P i sista avdelningen. Lätt seger till 9 gånger (utan glänsarstroppar).

Så får det bli...

4 kommentarer:

 1. Skönt att se det finns hopp även för dig Dennis!! Inte skrivit nåt dravel om Å.S på länge nu, duktig!!11 För det var väldigt nära en anmälning ska du veta!! Ett litet tips inför framtiden oxå........

  SvaraRadera
 2. Då får vi väl kommentera den dömde stallflickstjuven ändå...
  Segerprocenten ligger på 7 !!!
  Slut på batterier?!

  SvaraRadera
 3. där satt den!!!!ha ha ha

  SvaraRadera