Fredagsbrev, arkiv

12 februari 2010

Haschtomtarna var med och röstade…

WSPA

I lördags drog ju Melodifestivalen igång uppe i Ö-vik. Jag tippade ju Salem Al Fakir till Globen men det usla oddset gjorde att jag varnade för “Frispråkarn”. Jag hade inte sett honom innan, bara hört en minut av låten. På den minuten hann man aldrig till den vidrigt värdelösa refrängen. “Singel, singel” stod den cardigansklädde muppen och gapade samtidigt som han hoppade jämfota som en speedad Classe Svensson! Jag ber om ursäkt för det tipset. Att sedan jubelmupparna i “Pain of Salvation” gick vidare till Andra chansen kan vi tillskriva alla haschtomtar som höll sig vakna i sina konstläderhörnsoffor ute i landet. Det verkar som att de tömde sina kontantkort under telefonröstningen. Man älskade tydligen den där uteliggaren som barfota och i trasiga byxor gnällde sig igenom en katastrofallt värdelös ballad. Vi får be till gud att de inte hamnar i Globen! Tänk om de skulle vinna hela skiten. Då skickar vi ett gäng skitiga lodisar utan dojjor för att representera Sverige i finalen i Oslo…

pain-of-salvation 

Pain in the assalvation.

Hua så rysligt. Nej det är bara att ta nya tag. Delfinal 2 i Sandviken i morgon kväll. Även denna gång är det ett lite svajjigt startfält som väntar.

 

Andra Generationen + Dogge.

5 dl kebabkött, 1 bastuba och en Doggelito i cykelbyxer. Fungerar inte trots Dogge. Betyg: 2

 

Andreas Johnsson.

Han ger sig inte! Det fungerade inte ens tillsammans med Carola. Låten e dödstrist men kan klara sig pga. dålig konkurrens. Betyg: 3.

 

Anna Maria Espinosa.

Ett riktigt bra bidrag! Men vänta nu, är det 2010? Jag trodde vi hade 1971… Betyg:0

 

Eric Saade.

Låter som en klen BWO låt. Refrängen är en barnramsa alá Amy Diamond. Betyg: 2.

 

Hanna Lindblad.

Total dynga! Betyg: 0.

 

Kalle Moraeus och Orsa spelmän.

Här har vi Nordman utan droger! Fricken jublar och sms röstar för fyra tusen! Det osar kallblodstravare lång väg! Betyg: 4.

 

Highlights & Mist.

Kan tänka mig att många skickar in en telefonröst på det här. Jag gillar det inte men stugfolket hänger på. Betyg:3.

 

Pauline.

Lite slamrig soul som låter ganska risigt. Varför har hon blekt och rakpermanentat håret? Okej, men nog fel forum. Betyg: 3.

 

 

Tipset från mig blir: Knätofs Kalle och Highlights till Globen. Oddset är för lågt på Kalle. 5 gånger på Highlights är ett bra odds. Lasta in!

 

Om ni nu vill gå in och lägga tunga lir till Melodifestivalen så kan ni ta del av erbjudandet nedan. Allt att vinna, inget att förlora således!

kampanjen

 

Mer spel och dobbel!

I kväll kör man vidare med Let´s Dance. Jag hade räknat ut Elin Kling förra veckan men det var Rabih som fick åka hem till Norrland och steka hamburgare i stället. Till kvällen har UNIBET lagt upp “head to head”. Det är ju helt underbart! Här snackar vi klara pengar in på kontot. Om du ändå dragit igång ett konto via erbjudandet ovan så kan du ju lira på Let´s Dance med! Molly Sandén mot Gudrun Schyman. Sedan denna rödtjutare klev av politiken och blev kapitalist fullt ut så har jag börjat gilla henne mer. Att hon ikväll kommer högre upp än Molly är självklart och oddset 1,80 får vi se som allmosor från himlen. Bara att lira!

 

Senior resa till Phuket i höst Läs mer här!

 

Lite trav:

Tant Grön är glad. Hon vill inte att Solvalla skall flyttas 300 meter. Det gör inte jag heller. Tyvärr så vill gumman att Solvalla ska vara kvar där det är nu (och dö en långsam död). Hon säger att anläggningen går att användas till mycket mer. Hotellverksamhet är en av tankarna. men snälla gumma. Slå igen Valla och var med och bygg det nya hästcentret tillsammans med galoppen. Där kan vi få en enorm anläggning där hela hästbranschen kan samsas. Solvalla i nuvarande form är döfött, så är det bara.

Läs mer om Tant Gröns tankar här!

 

Mer trav:

Björn Goop blir mer och mer travsportens stora hjälte. Hans insatser på banan är imponerande. Ena gången kör han upp framför en pålle som Knatten Marcus Melander har noll koll på pga.  glidartömmar. In framför och bara ta upp… Nu senast så körde han helt sonika fram ock plockade in löshästen med ena handen. Respekt! Det kanske är läge för travet att plocka in quarterhästar och ryttare som man har i USA. Bara att rida ikapp och ingripa.

 

Mer Lill-Goop:

Björn kör för dagen med ett självförtroende som skulle framställa Bert Karksson som autist i jämförelse. Marginalerna är extremt små och tajmingen är ofta glimrande. Kanske är det lite VÄL extrema manövrar ibland. För ett tag sedan på Färjestadstravet så bytte han ut 4:e inner mot andraspår vid en snäv lucka. Kommentatorn berömde styrningen. I händelsen så fanns det ju en “sovande kusk” som inte var med. Klart att Björn tar chansen då. Inget märkvärdigt med det. I onsdags så satt Lill-Goop och filade tåkapporna när han svarade ut Ehlers i en spetskörning. Marginalerna var obefintliga. I går kväll körde Ove A Lindqvist Face The Evil i dödens. Plötsligt kränger hästen ner ett halvt spår och det är nära en olycka. Hade det varit Face The Evil och inte Ehlers häst som Björn svarade i onsdags så hade det blivit plockepinn på banan! Det är ingen kritik mot Björn, inte alls. Jag är bara orolig för att marginalerna snart är på fel sida…

 

Sahara Dynamite:

Sista söndagen 2009 kördes Sahara Dynamite sönder och samman. Finnmaffian skulle ha in degen till varje pris. Nu är sagan slut. De gasade tills det rasade…

 

Svanstedt:

Det är för mig en gåta hur en så skicklig tränare som alla verkar ha som förebild kan prestera så usla resultat som nu. Segerprocenten ligger på 7 % Detta är katastrofala siffror. Visst, man kan snacka “formsvacka” om man vill. Men med 188 pållar på listan så är det för mig fullständigt obegripligt. En del brukar säga att det är små marginaler och tillfälligheter som avgör. Kanske fjolåret då får läggas till kontot “dyngflyts år”. I snitt kanske Åke egentligen bara ligger 8-10 bland de skickligaste i Sverige?! Då hänger Kungakronan lite snett…

 

Tjejernas framfart på ovalen:

Jennifer Tillman har vi matats med under vintern och hon är absolut duktig, nästan lika duktig som alla säger att hon är. Nu är det Jenny J Karlsson som geniförklarats. Hon är absolut duktig hon med. Faktiskt betydligt skickligare än Jennifer men ibland måste jag säga att man blir en aning frustrerad när superlativen viner genom luften. Hoity Toity Face på Halmstad i lördags! Hon dundrar på i dödens. Jenny hänger som en vante bakom. Ett tag så tappar hon kontrollen över hästen, hon rätar upp sig och sliter tag i tömmarna stående i fotstegen. Märren bara ruskar på huvudet och fortsätter att ånga på. När upploppet nalkas så blir det till slut en enkel seger! Jag måste i alla fall få undra. Finns det NÅGON kusk i landet som INTE vunnit med henne i lördags?! Som sagt, Jenny är skitduktig men vad man har mellan skalmarna betyder i alla fall MINST 93 % Jag ger både Jenny och Jennifer 100 % i körprovision om de kör Bauxit Rosa till seger! Hör bara av er…

 

Låna 2000 Kr via SMS. Besked direkt i mobilen.

Nej, jag måste dra vidare. Hoppas ni får en trevlig helg så hörs vi igen. Det är V-75 på min hemmabana och med lite tur kommer det ut 800 personer till ovalen. Farbror Zackrisson vinglade betänkligt med Livi Champagne vid segern senast. Antagligen både dopingtest och blåstest efteråt… Nu har de fått ett fint spår i 1:a avdelningen och jag tror på 9 gånger pengarna. Bara att spela mina rosa vänner.

Måste bara klämma in en video som jag fått. Det är Conrad Lugauers brorsa som festat loss en sen kväll. Conrad har velat att denna snutt skall tas bort men brorsan e för skön, kan inte låta bli. Håll till godo!

 

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar